«

»

LAFARGE: Contributia Lafarge Romania la constructia tronsonului Orastie – Simeria din cadrul Coridorului IV paneuropean

Share

lafarge_logoIn colaborare cu Straco, unul dintre principalii sai parteneri din domeniul dezvoltarii infrastructurii rutiere, Lafarge Romania a contribuit, prin materialele si serviciile sale integrate, la constructia tronsonului Orastie – Simeria din cadrul Coridorului IV paneuropean.

Pentru aceasta lucrare, finalizata in luna mai 2013, Lafarge Romania a asigurat atat materiale de constructii de cea mai buna calitate, precum ciment si filer, cat si servicii de sortare si de spalare a agregatelor utilizate, pentru care a pus la dispozitia constructorului echipamentele speciale necesare. Echipa Lafarge Romania dedicata acestui proiect a adus in site un laborator mobil si s-a ocupat de intreaga logistica pentru utilizarea optima a materialelor.

„Suntem foarte selectivi in alegerea partenerilor si furnizorilor nostri, deoarece calitatea produselor si serviciilor oferite de ei contribuie la buna noastra reputatie pe piata, la lucrari solide si durabile si astfel la dezvoltarea oportunitatilor viitoare”, spune Minai Ghidineci, manager achizitii Straco. „Dincolo de calitatea tehnica recunoscuta a produselor Lafarge, am fost impresionati de seriozitatea cu care echipa dedicata a respectat regulile de siguranta si transport si termenele de livrare, dar, mai presus de orice, de implicarea tuturor celor cu care am colaborat. Indiferent de departament, fie ca a fost vorba de cel comercial, logistic sau de call-center, partenerii nostri au fost deschisi si prompti in rezolvarea problemelor, chiar si in situatiile limita inerente in acest gen de proiecte.”

Cei 17,7 km ai sectiunii fac parte din varianta ocolitoare Deva -Orastie, construita la standard de autostrada, cu doua benzi pe sens, fiecare de cate 3,75 de m latime. Tronsonul are si 2 benzi de urgenta de cate 2,4 m latime, precum si o zona mediana cu latimea de 3 m. Pe aceasta sectiune, au fost construite 12 poduri si pasaje pe sau peste autostrada, cu o deschidere minima de 24 m, cel mai lung pod fiind cel de peste raul Strei, cu o lungime de 99,6 m.

Punctele cheie care diferentiaza Lafarge pe piata furnizorilor de materiale de constructii pentru mari lucrari de infrastructura sunt:

* Acoperire nationala, mobilitate si flexibilitate

* Calitate constanta recunoscuta a produselor

* Solutii inovatoare

* Suport si asistenta tehnica

* Flota dedicata

* Economie de timp

* Un mediu de lucru sigur

Solutia integrata Lafarge presupune gestionarea eficienta a aprovizionarii santierului cu materiale de constructii si servicii adecvate. Astfel, dezvoltatorii de lucrari de infrastructura beneficiaza de un furnizor unic, logistica delegata, economii de scara, optimizari comune si un partener tehnic solid, cu expertiza in constructia de autostrazi, aeroporturi, viaducte, parcuri eoliene, porturi, metrouri si stadioane, in intreaga lume.

In plus, pe langa expertiza tehnica acumulata pe plan international, fiecare proiect va beneficia de solutii logistice si financiare moderne. Specialistii Lafarge dedicati, definesc, impreuna cu constructorul, nevoile exacte pentru ca proiectele de infrastructura sa fie o reusita pe toate planurile, de la calitate, inovatie si siguranta, la respectarea termenelor impuse.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 96 – septembrie 2013, pag. 28

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/09/10/lafarge-contributia-lafarge-romania-la-constructia-tronsonului-orastie-simeria-din-cadrul-coridorului-iv-paneuropean/

1 ping

  1. rivo a spus:

    Avem de nevoie de astfel de producatori mari, cu initiativa. Doar astfel vom iesi din criza.

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.