«

»

MAPEI: 20 de ani de Mapelastic, 20 de ani de succes in hidroizolatii!

Share

mapei oct umbrela copyMAPEI este, astazi, unul dintre cei mai mari producatori din lume de adezivi si substante chimice pentru industria constructiilor. Grupul Mapei detine, in prezent, 64 de fabrici si 68 de filiale in care se reali­zeaza o gama de peste 1.400 de produse care au insumat in 2012 o cifra de afaceri de 2 miliarde de euro.

Traditia si experienta sunt doua atribute care definesc marca MAPEI si care l-au caracterizat de-a lungul timpului. In cei peste 75 de ani de existenta, grupul MAPEI a investit permanent in cercetare, in dezvoltarea de produse si tehnologii noi. Aceste eforturi s-au reflectat in calitatea materialelor de constructii oferite, care au condus in final la castigarea increderii consumatorilor.

 

20 ani MapelasticUnul dintre produ­sele care sustin afirmatiile de mai sus, recunoscut de profesionistii din dome­­niu (ingineri, con­structori, arhitecti, distribuitori, aplica­tori), fiind uti­lizat in cadrul ma­rilor proiecte este Mapelastic. Mapelastic este, insa, binecunoscut si publicului larg deoarece ras­punde exigentelor tuturor beneficiarilor.

Din 1992 pana in prezent, Mapelastic a fost folosit la impermeabilizarea si protejarea a peste 300 de mili­oane de m2 suprafete din intrea­ga lume, dovedindu-se un succes pe termen lung atat datorita usurintei in aplicare, cat si garantiei oferite de sistem.

 

Ce este si ce calitati are Mapelastic pentru domeniul constructiilor

• Este un mortar bicomponent pe baza de ciment, care contine agregate selectionate cu granulatie fina, aditivi speciali si polimeri sintetici in dispersie apoasa, dupa o formula dezvoltata in laboratoarele de cerce­tare Mapei;

• Se utilizeaza la hidroizolarea si protejarea impotriva infiltratiilor de apa a structurilor din beton, a tencuielilor si sapelor pe baza de ciment la: terase si balcoa­ne, bai, piscine, poduri si viaducte, baraje, structuri subterane, rezervoare si bazine de apa. 

Datorita continutului ridicat de rasini sintetice, precum si calitatii acestora, stratul intarit de Mapelastic prezinta o aderenta excelenta pe toate suprafetele suport precum si rezistenta ridicata la efectul nociv al razelor UV. De asemenea, Mapelastic garanteaza  o durata lunga de viata a suprafetelor protejate si impermeabilizate cu acest produs, chiar daca ele sunt loca­lizate in zone cu conditii de clima vitrege, zone de coasta cu un continut ridicat de saruri in atmosfera sau in zone industriale unde in special aerul este poluat.

• Ramane constant flexibil in orice conditii atmosferice, chiar si la temperaturi foarte joase de -20 0C.

• Ofera o protectie timp de peste 50 de ani a suprafetelor din beton la actiunea CO2 (carbonatare).

• Un strat de 2,5 mm de Mapelastic repre­zinta echivalentul a 30 mm de beton impotriva actiunii agresive a clorurilor.

• Respinge actiunea clorurilor si sulfatilor prezenti in apa de mare.

• Protejeaza impotriva atacului chimic al sarurilor pe baza de clorura de sodiu sau calciu folosite pentru dezghet, substante care cauzeaza imbatranirea prematura a betonului din constructii.

 

Mapelastic respecta directivele normei europene EN 1504-9 (“Produse si sisteme pentru protectia si repararea structurilor din beton – Definitii, cerinte, controlul calitatii si evaluarea conformitatii. – Principii gene­rale de utilizare a produselor si sistemelor”) si cerintele normei europene EN 1504-2 acoperiri (C) conform principiilor PI, MC si IR (“Sisteme de protectie pentru suprafete din beton”).

Prin amestecarea celor doua com­ponente ale setului Mapelastic, se obtine un produs fluid si usor de aplicat, de pana la 2 mm grosime, intr-un singur strat, chiar si in plan vertical. Datorita consistentei plastice, poate fi aplicat atat manual, cat si prin pulverizare, reducandu-se timpii de executie si obtinandu-se un nivel de finisare care nu necesita tratamente ulterioare.

Particularitatea mortarului de imper­meabilizare Mapelastic, in cadrul lucrarilor de hidroizolare a teraselor si balcoanelor, provine din posibilitatea aplicarii stratului protector direct peste o pardoseala veche (gresie, marmura, mozaic etc.). Aceasta ofera avantaje majore in ceea ce priveste timpul de executie si debarasarea materialului de tip deseu. In plus, fi­nisajele ceramice sau din piatra naturala se pot instala direct peste stratul hidroizolant, care, in timp, ajuta la prevenirea aparitiei eflorescentelor (sarurilor) in rosturi. Se asigura, astfel, o protectie impo­triva actiunilor daunatoare asupra structurii si a sapei pe baza de ciment.

Montarea finisajelor ceramice sau din piatra naturala pe hidroizolatia Mapelastic este posibila datorita ade­zivilor imbu­natatiti Mapei.

Mapelastic este un sistem in care sunt incluse produse destinate diver­selor tipuri de aplicatii, de la protectia marilor structuri din beton la utilizarea in cadrul lucrarilor subterane.

Toate produsele din gama Mapelastic sunt descrise in detaliu pe site-ul www.mapei.ro.

 

IN ROMANIA,

Produsele Mapei au inceput sa fie utilizate in cadrul proiectelor locale dupa anul 1990, fiind importate la acea vreme de catre distribuitorii autorizati, care comercia­lizau finisaje ceramice si care au inteles nevoia pietei de materiale auxiliare.

In decursul acestor ani, produsele din gama Mapelastic (Mapelastic, Mapelastic Smart si Mapelastic Foundation) au fost folosite la numeroase lucrari de impermeabilizare si protectie a suprafetelor din beton, asigurand o rezistenta excelenta in timp.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 97 – octombrie 2013, pag. 14

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/10/03/mapei-20-de-ani-de-mapelastic-20-de-ani-de-succes-in-hidroizolatii/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.