«

»

ROMDRIL – dealer exclusiv Fraste in Romania

Share

romdril logoRomdril isi completeaza gama de produse din portofoliu cu instalatiile de forat Fraste, continuand traditia firmei prin care pune la dispozitia clientilor sai cele mai performante utilaje ce pot asigura eficienta, rapiditate si calitate in executie. Toate acestea sunt corelate cu interventii de service rapide ale echipelor tehnice instruite in companiile furnizorilor.

Fraste este o companie italiana de familie, infiintata in anul 1964, care detine, in prezent, o unitate de productie cu o suprafata totala de 40.000 metri patrati si 70 de angajati. Unitatea este caracterizata de o mare putere de inovatie, raspunzand tuturor cerintelor in materie de executie a puturilor de apa, geotermale, de investigatie geotehnica si seismica, a micropilotilor, a injectiilor si a ancorelor. Inca de la infiintare, Fraste a creat propriul departament de proiec­tare, cu o echipa de ingineri bine instruiti, care contribuie definitoriu la succesul companiei.

Toate masinile Fraste au comenzi hidraulice proportionale, ergonomic dispuse pentru o manevrare usoara de catre operator. Optiunea de comanda radio de la distanta este disponibila pentru toate utilajele din gama Fraste, ceea ce permite ope­ratorului sa se pozitioneze in cadrul aplicatiei astfel incat sa aiba cea mai buna vizibilitate.

Fraste dispune de patentul propriu pentru incarcatorul automat de prajini, ceea ce aduce un maximum de randament in executie. Acesta, combinat cu mandrina de pe capul rotativ, poate reduce in mod deose­bit timpul de executie a unui foraj de mare adancime si, de asemenea, permite lucrul cu un singur operator, din moment ce interventia fizica a operatorului este exclusa.

Capetele rotative produse de Fraste au un numar mare de viteze si cupluri care pot fi reglate discret sau continuu, permitand astfel lucrul in studii geotehnice sau de esan­tionare, ca si executia de puturi de mare adancime cu aceeasi masina. Incarcarea prajinilor se face prin deplasarea laterala a capului rotativ sau prin rotirea in fata la 90 de grade a mandrinei.

Cuplurile foarte mari ale utilajelor Fraste permit diametre mari de foraj, iar pompele de noroi de debite mari permit evacuarea rapida a detritu­sului obtinut in forare. Masinile pot fi utilate cu doua capete rotative pe mast, facilitand, astfel, lucrul tubat la mari adancimi fara a utiliza noroi bentonitic si folosind aerul comprimat furnizat de compresoarele instalate pe utilaj. Pentru a extrage tubulatura se folosesc menghine cu cilindri de extractie, iar desfacerea prajinilor sau a tubulaturii se face cu ajutorul unui cilindru de desfacere de pe una din menghine.

Pentru studii geotehnice echipamentele pot fi instalate pe camionete, senile autobatante sau pe cami­oane, in functie de dimensiunile lor.

La Bauma 2013 Fraste a prezentat masina Multidrill Hyndaga montata pe un pickup Ford Ranger.

Instalatia de forat poate fi demontata, iar pickupul poate fi folosit independent. Poate fi instalata si o unitate independenta de masurare a SPT, care suplimenteaza functiunea initiala de esantionare a masinii. Aceasta are un motor Kubota de 44 CP, o forta de extractie de 1.500 Kg si un cuplu de 340 daN.

Seria Multidrill este proiectata pentru forarea puturilor de apa in circulatie directa sau inversa. Utilajele pot fora si cu ciocan de fund, cu snecuri sau rotopercutie. Se pot executa, de asemenea, puturi pentru energie geotermala sau de esan­tionare. Se pot dota cu capete rotative duble, cu sistem SPT, cu winch wireline pentru esantionare rapida la adancimi mari, cu compresor de aer, generator electric de sudura etc. Pentru lucrul cu aer comprimat se poate instala un oiler de lubrefiere si o pompa de spuma.

Seria cea mai puternica este seria FS cu masini montate pe senile sau camioane cu forta de extractie de la 12 tone in cazul FS 250 – pana la 60 de tone la FS 600. Cuplurile sunt intre 1.200 si 3.500 daNm. Echipamentele sunt special proiectate pentru puturi de apa, explorari minerale, studii seismice si exploa­tari geotermale. Pot lucra cu toate sistemele (circulatie directa si inversa), noroi sau aer, ciocan de fund sau drifter. Pot avea incarcatoare automate de prajini, ca si magazii de prajini instalate pe camion. Dato­ri­ta gradului inalt de automatizare pot fi ope­rate de catre un singur muncitor.  In caz de necesitate, circulatia directa poate fi schimbata rapid in circulatie inversa.

Gradul inalt de tehnicitate si dispozitivele de ultima ora instalate pe masinile Fraste ca si service-ul oferit de Romdril pot asigura succesul oricarui client in domeniul sau de activitate. La livrare clientul obtine o documentatie completa, scheme si instructiuni de utilizare si, de asemenea, un instructaj complet in sediul Fraste.

Romdril poate furniza la cele mai bune preturi, la cea mai inalta calitate, toate sculele si accesoriile, precum si toate informatiile necesare.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 98 – noiembrie 2013, pag. 26

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/11/01/romdril-dealer-exclusiv-fraste-in-romania-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.