«

»

KOBO TECHNOLOGIES: Turnul si Centrul de Conventii Doha, Qatar. Cald, umed si plin de praf – Leister continua sa sudeze

Share

kobo_leisterTurnul si Centrul de Conventii Doha, unul din cele mai mari proiecte de constructii din lume, este in con­structie in Doha, Qatar. La finalizarea celor 100.000 mp de structura este de asteptat sa fie locul ideal pentru conventii regionale si internationale, expozitii, eve­nimente festive, concerte, nunti si banchete. Acest design indraznet include parcare subterana pe trei nivele si cladire cu patru etaje.

 

Pentru acest mega proiect, s-au folosit intr-un singur strat aproximativ 135.000 de metri patrati de geomembrana din PVC de 2 mm Sikaplan WP1100-20HL2, o scara care a reprezentat o mare provocare – chiar si pentru compania BMC Qatar, cea care a instalat hidroizolatiile – mai ales ca lucrarile trebuiau finalizate in interval de un an. Pentru aceasta activitate, profesionistii de la BMC Qatar au avut intotdeauna incredere in echipamentele de sudura de la Leister.

“Un echipament bun este cheia succesului!”, a declarat managerul de proiect SIKA, ing. Hani Fikry Zaki. “Nu am avut niciodata probleme cu echipamentele Leister, dimpo­triva, aceste aparate de sudura ne-au impresionat de fiecare data cu viteza mare de sudura chiar si in cele mai dificile conditii. In timpul verii, temperaturile din Emirate pot ajunge pana la 50°C. La aceste temperaturi, echipamentele fiabile sunt esentiale.

 

Multumiti pe deplin de echipamentele combinate cu aer cald si pana incalzita

S-au folosit patru TWINNY S si doua TWINNY T, aparate de sudura cu aer cald si pana incalzita de la compania elvetiana. Suduri optime au fost obti­nu­te cu ajutorul teh­nologiei com­bi­­­nate cu aer cald si pana incalzita; zona de su­dare este incalzita doar pe por­tiunea unde se sudea­za intr-adevar.

In plus, aerul cald indeparteaza praful de pe margine, ofe­rind o suprafata optima inainte de sudare.

 

Control digital

Designul Twinny T incorporeaza un ecran digital. Acest ecran afiseaza atat temperatura cat si viteza de sudare. In ciuda faptului ca este usor – doar 6.9 kg, TWINNY T poate ajunge la o viteza de sudare de pana la 3,2 metri pe minut, in functie de material. La Doha, un total de 80 de kilometri de membrane PVC au fost sudate cu un dublu cordon de sudura, format din doua suduri de 15 mm, si un canal de testare de 20 mm. Dupa sudarea membranelor, canalul a fost utilizat pentru a testa (cu succes) etanseitatea cu aer comprimat cu ajutorul unui dispozitiv de testare – cu ac injector – de la Leister.

 

Verticala, orizontala, pe diagonala

Aproximativ 100 de kilometri de sudura s-au executat cu 16 instrumente manuale cu aer cald TRIAC S si doua masini semi-automate de sudura TRIAC PID. Aceasta din urma este de fapt un instrument de mana cu aer cald echipat cu un motor de actionare, care poate fi folosit pentru a suda in spatii mai putin accesibile – vertical, orizontal sau pe diagonala – mai rapid si, prin urmare, mai productiv decat un instrument de mana cu aer cald. Cele doua aparate de sudura TRIAC PID au fost folosite mai ales pentru benzile de rosturi, iar sculele de mana cu aer cald TRIAC S pentru margini si consolidarea fundatiei.

 

Dovezile furnizate

Inca o data, Leister a dovedit ca echipamentele pot fi utilizate continuu in cele mai dificile conditii de mediu fara esec, lucru confirmat de Managerul de Proiect SIKA, ing. Hani Fikry Zaki. “Echipamentele Leister continua sa functioneze fara probleme, atunci cand produsele altor furnizori au nevoie de o pauza!”

Informatii suplimentare pe www.leister-romania.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 98 – noiembrie 2013, pag. 28

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/11/02/kobo-technologies-turnul-si-centrul-de-conventii-doha-qatar-cald-umed-si-plin-de-praf-leister-continua-sa-sudeze/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.