«

»

LAFARGE: Hydromedia – solutia pentru gestionarea apei pluviale

Share

lafarge noiembrie spread

Hydromedia™ este un beton special de la Lafarge care, datorita tehnologiei de ultima generatie, asigura trecerea apei cu o viteza de la 150 pana la 1.000 litri/min/m2. Cu un continut de 20% spatiu liber, Hydromedia™ permite apelor pluviale sa se scurga direct prin beton si elimina acumularile de apa ca urmare a ploilor torentiale.

Mai mult, in functie de aplicatie, folosirea unui astfel de beton special elimina nevoia de a crea bazine de retentie, economisind astfel nu numai bani, ci si spatiu pretios, permitand utilizarea mai eficienta a terenului.

Hydromedia™ este ideal pentru pavarea parcarilor din zone comerciale si rezidentiale, a trotuarelor si cailor de acces pentru biciclete, a teraselor, marginilor piscinei si curtilor sau a terenurilor de sport in aer liber.

Este cu pana la 30% mai usor decat betonul conventional si are o fluiditate ridicata, fiind usor de aplicat cu ajutorul unui utilaj compactor, asigurand, totodata, o rezistenta la compresiune de 10-20 N/mm2, in plus, daca v-ati saturat de clasicul gri in materie de pavaje, Hydromedia™ este disponibil intr-o gama larga de culori, care va pot inveseli curtea, garajul sau parcarea. Acest beton special marca Lafarge reduce poluarea, lasand o suprafata cu aspect curat si neted, cu rezistenta mare la uzura.

Uscarea rapida a suprafetei din beton Hydromedia™ impune dimensionarea echi­pelor, astfel incat punerea in aplicare sa fie continua si rapida. Pentru suprafete mici si medii, compactarea se poate realiza cu o rola de otel sau cu o placa vibranta, in timp ce pentru suprafetele de mari dimensiuni este recomandat sa folositi utilaje de asfaltare.

Hydromedia™ poate face parte dintr-un sistem sustenabil de drenaj in zone urbane, ajutand la eficientizarea costurilor, indiferent de marimea sau complexitatea lucrarii. Lansarea acestui beton special se inscrie in strategia Lafarge de a contribui la cladirea de orase mai bune, punand la dispozitia clientilor sai produse inovatoare cu utilitate mare, nascute din necesitatile sau provocarile de zi cu zi ale fiecarui locuitor.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 98 – noiembrie 2013, pag. 22

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/11/02/lafarge-hydromedia-solutia-pentru-gestionarea-apei-pluviale/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.