«

»

KONE: Ascensoarele din viitor seamana mai mult cu taxiurile si mai putin cu autobuzele

Share

kone reclama noiembrieNoile solutii de acces conecteaza, fara probleme, ascensoarele la toate punctele de acces dintr-o cladire, incluzand turnichetele si usile automate, pentru a oferi un nivel maxim de siguranta, asigurand, totodata, o deplasare fara impedimente. Atunci cand se combina cu solutiile KONE imbunatatite pentru destinatie, trecerea de la turnichet la cel mai apropriat ascensor va decurge usor si va implica un timp de asteptare foarte scurt. In momentul in care indica si indruma utilizatorii individuali catre ascensorul care ii va duce la etajul dorit in cel mai eficient mod, solutiile KONE privind destinatia iau in considerare numarul de persoane care asteapta sa utilizeze ascensoarele si etajele de destinatie. Aceasta inseamna o capacitate sporita de transport si o mai buna eficientizare a traficului cu ascensorul: cabine de lift mai putin aglomerate, durata de deplasare mai scurta si mai putine opriri inutile.

 

FLEXIBILITATE

Flexibilitatea – atat pentru utilizatorii din cladire, cat si pentru clientii KONE – reprezinta unul dintre cele mai importante avantaje ale acestei noi solutii.

Solutiile pot fi programate in functie de nevoile fiecarei persoane. Daca, de exemplu, o persoana are nevoie de mai mult spatiu in ascensor, aceasta va fi directionata catre un ascensor cu mai putini pasageri. Daca aveti nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la ascensor, usile vor ramane deschise mai mult timp.

„Calatoria cu liftul nu este la fel pentru toata lumea,” spune Ari Virtanen, Head of Access Control & Integrated Solutions – Business Line Senior Director, adaugand ca informatiile despre utilizator pot fi modificate in sistem daca este nevoie. „In cazul in care v-ati accidentat la picior, aceasta informatie poate fi introdusa in sistem iar ascensorul va va astepta un timp mai indelungat decat in mod obisnuit. Cand veti fi din nou sanatos, puteti reveni la setarile initiale.”

In crearea noii game de solutii, KONE a pornit de la intelegerea diverselor nevoi ale clientilor si utilizatorilor din cladire. Pachetul integral al solutiilor KONE pentru fluxul de persoane ofera clientilor o solutie completa, usor de pus in practica, de la un singur furnizor. In plus, daca clientii doresc sa isi integreze in sistemul lor de acces aplicatii suplimentare oferite de terte parti – cum ar fi un sistem de scanare a irisului, de management de parcare, sau un sistem pentru plata la cantina – acest lucru este posibil.

 

INTUITIVITATE

„Designul este, de asemenea, foarte important pentru noi, atat din punctul de vedere al atractivitatii vizuale cat si al experientei utilizatorului,” afirma Virtanen, adaugand ca intreaga gama a produselor au o interfata si o imagine consistente. Apelarea si utilizarea ascensorului se va efectua prin atingerea unor ecrane de ultima generatie, usor de inteles, create astfel incat sa asigure accesibilitate pentru toti utilizatorii.

Pe durata calatoriei cu ascensorul, sau in drumul catre acesta, ecranele KONE de informare va pot indruma in directia corecta, va pot oferi informatii privind cladirea sau pot avea rolul unei platforme pentru stiri si publicitate.

 

TASTA DE APEL IN BUZUNAR

Una dintre realizarile remarcabile din pachetul de solutii marca KONE, privind fluxul de persoane, este reprezentata de KONE RemoteCall™ (Apelare de la distanta), solutie ce permite utilizatorilor sa cheme un ascensor utilizand o aplicatie instalata pe telefonul lor mobil.

„Aceasta este inovatia noastra radical autentica. Si, de fapt, este ceva ce am creat pentru prima data in anul 2005, inainte de aparitia app stores, care sa sustina altceva decat jocuri relativ simple, intr-o perioada cand aplicatiile pe mobil erau inca rare.” afirma Pekka Korhonen, Director of Business and Offering Development in cadrul companiei KONE.

Aplicatia permite utilizatorilor sa efectueze apeluri personalizate pentru chemarea ascensoarelor intr-un mod rapid si comod de oriunde din cladire, reducand, astfel, timpul de asteptare si aglomerarea coridoarelor. Din momentul in care utilizatorul a apelat un ascensor folosind aceasta aplicatie, va fi indrumat catre ascensorul corect.

Aplicatia KONE RemoteCall poate fi programata pentru trei tipuri diferite de apeluri: normale, prioritare, cu accesibilitate. Rutele favorite sau cele utilizate in mod frecvent pot fi salvate pentru o selectare rapida. Acesta reprezinta un serviciu cu prioritate pentru pasagerii VIP si, de asemenea, pentru ajutarea persoanelor cu nevoi speciale.

„Daca, de exemplu, aveti dizabilitati vizuale sau auditive, va puteti folosi propriul echipament pentru a apela un ascensor cu eforturi minime,” spune Korhonen. „Functia de accesibilitate ofera pasagerilor mai mult timp ca sa ajunga si sa intre in ascensorul indicat. Nu va mai fi aglomeratie in zona ascensoarelor pentru apasarea butonului de chemare – totul a fost aranjat inainte ca dvs. sa ajungeti in holul cladirii.”

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 98 – noiembrie 2013, pag. 13

KONE Ascensorul SA
Sediul social: Sos Viilor nr. 65A, Sector 5, Bucuresti, 050152
Sediul comercial si de corespondenta: Str. Scorteni nr. 1, Sector 3, Bucuresti, 031217
Tel.: 021-311.46.00, 01/02 | Fax: 021-311.46.03 | www.kone.com.ro

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/11/03/kone-ascensoarele-din-viitor-seamana-mai-mult-cu-taxiurile-si-mai-putin-cu-autobuzele/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.