«

»

Colector de ape uzate menajere realizat prin metoda tuburilor impinse – foraj Pipe Jacking

Share

arbasu - araco foto 6ANTREPRENOR: Constructii Erbasu SA, PWT Wasser und Abwassertechnick GmbH
BENEFICAR: Primaria Municipiului Bucuresti
PROIECTANT GENERAL: Grupul de firme Erbasu
PROIECTANT SPECIALITATE PIPE JACKING: Romair Consulting SRL, Proiect Bucuresti SA
SUBCONTRACTANTI: Apolodor Comimpex SRL, Confort SA Galati

Printre numeroasele obiective de mare complexitate si nivel calitativ ridicat, finalizate de Grupul de firme Erbasu in cursul anului 2012 se numara si Constructia si reabili­tarea sistemului de alimentare cu apa, canalizare, drenaj si drumuri urbane in partea de nord a Bucurestiului (56,39 km retea alimentare cu apa, 51,34 km retea canalizare si lucrari de drumuri – 21,44 km).

Prin ansamblul de operatiuni vizate de aceasta lucrare s-a avut in ve­dere imbunatatirea conditiilor de trai  deficitare pentru numerosii locuitori din zona.

Din cauza conditiilor tehnice din zona santierului (impo­si­bilitatea efectuarii de sapaturi deschise, pentru a nu fi deteriorata structura de rezistenta a podului din zona Jandarmeriei, necesitatea afectarii intr-o masura cat mai mica a infrastructurii bretelei po­dului si diminuarea costurilor de refacere a sistemului rutier respectiv, precum si apropierea de proprietatile private) s-a impus ca, pentru realizarea colectorului de ape uzate menajere, sa fie folosit forajul – Pipe Jacking, metoda utilizata de putine firme de constructii din tara noastra.

Astfel, colectorul de ape uzate menajere, in lungime de 514 metri, a fost realizat prin metoda tuburilor impinse (Pipe Jacking) cu tuburi din beton armat Dn 120.

Lucrarea respectiva a fost reali­zata cu utilaje de micro tunel de ultima generatie, deosebit de performanta, furnizata de compania de renume mondial HERRENKNECHT.

Consultant cu sarcini de verificare a calitatii obiectivului din partea beneficiarului a fost desemnata compania Hill International SA. Aceasta a consemnat faptul ca lucrarea raspunde celor mai exigente cerinte de calitate si siguranta.

Prin amplele si complexele opera­tiuni realizate in cadrul acestei lucrari, in mod special a Colectorului de ape uzate menajere de pe DN 1, asocierea Constructii  Erbasu SA si PWT Wasser und Abwassertechnick GmbH au realizat, cu mare profesio­nalism, o investitie emblematica pentru inginerii constructori romani.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 99 – decembrie 2013, pag. 24

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/12/04/colector-de-ape-uzate-menajere-realizat-prin-metoda-tuburilor-impinse-foraj-pipe-jacking/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.