«

»

RIGIPS SAINT-GOBAIN: Vremea bilanturilor

Share

constantin_haritonCa la oricare sfarsit de an, societatile cu profil de constructii isi trag linia sub activitatile desfasurate pentru a consemna eficienta muncii depuse. Este un moment bilantier care in urma rezultatelor obtinute poate constitui baza unor planuri pentru perioada urmatoare.

De la un asemenea moment, organizat recent de Saint-Gobain Rigips Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de sisteme uscate, ipsosuri si plafoane din Romania, va oferim cateva informatii prezentate de arhitect Constantin Hariton, director general.

 

In ciuda scaderii constante a pietei de profil, a cresterii preturilor materiei prime si a tendintei roma­nilor de a se indrepta spre categorii de produse mai ieftine, Saint-Gobain Construction Products Romania – din care activitatea Rigips este o parte – estimeaza, pentru 2013, pastrarea cifrei de afaceri la nivelul anului 2012. Structura cifrei de afaceri este alcatuita din contributia siste­melor uscate, care reprezinta peste 2/3 din totalul afacerii si a sistemelor umede, care ocupa restul.

Avand un portofoliu bogat de produse fabricate si comerciali­zate, Saint-Gobain Rigips este printre li­derii pentru fiecare segment de piata in care activeaza.

Anual compania investeste intre 1,3 si 2,3 milioane de euro in eficientizarea proceselor si in retehnologi­zarea unitatilor de productie. In 2012, de pilda, compania a investit circa 450.000 de euro intr-un sistem de colectare, filtrare si evacuare a apelor din cariera, aproximativ 270.000 de euro intr-o unitate pilot de reciclare a deseurilor de gips-carton, care permite reutilizarea deseurilor si reducerea gradului de valo­rificare a rocii naturale din cariera, iar in 2013 a deschis un nou depozit si un sediu administrativ la fabrica de ipsos din Turda, o investitie totala de circa 1,3 milioane de euro.

Principalele categorii de clienti ai companiei sunt reprezentante de constructori si arhitecti  dar si de instalatori si aplicatori, pentru care au fost implementate cursuri practice si teoretice la scoala de la Ploiesti si demonstratii practice, facute la nivel national, la care au participat peste 2.000 de persoane.

O alta categorie importanta de clienti este reprezentata de auditorii energetici, o categorie noua de profesionisti, pentru care compania a dezvoltat, impreuna cu activitatile Isover, Weber si Glass, un program de calcul al eficentei energetice a cladirilor. Pe langa „radiografia” situatiei existente a unei cladiri sau proiect data de calculul mentionat, proiectul propune si solutii alternative, capabile sa amelioreze semnificativ statutul termic al cladirilor respective.

Inves­titorii si dezvoltatorii unor proiecte imobiliare speciale apar­ti­nand programelor de locuinte, sanatate, educatie, turism sau birouri reprezinta o alta categorie de clienti.

Piata de profil inregistreaza redu­ceri si in 2013, in contextul scaderii continue a sectorului constructiilor, a cresterii costurilor de productie, dar si a orientarii clientilor catre produsele cu preturi mici. De asemenea, necunoasterea standardelor de proiectare si constructie, absenta unui sistem de control serios si o piata a muncii care nu ofera suficient personal calificat, sunt factori ce impiedica o progresie mai dina­mica a pietei de profil.

Desi nu exista date provenite dintr-o monitorizare oficiala, estimam ca piata de gips-carton din Romania va atinge, in 2013, o va­loare de circa 88-90 milioane de euro, cu volume previzionate cu mult sub valoarea de 40 de milioane m2.

Saint Gobain Rigips este prezenta din 1994 in Romania si si-a dezvol­tat permanent portofoliul de produse si servicii oferite pentru amenajarile interioare. Compania  dezvolta si pro­moveaza solutii, sisteme si servicii inovatoare, de calitate superioara, apte sa raspunda celor mai diverse nevoi constructive, functionale, estetice si economice.

Saint-Gobain Rigips este prezenta, la nivel national,  prin intermediul celor aproximativ 200 de distribuitori cu peste 300 de puncte de vanzare.

Compania are si trei unitati de productie: una de procesare a rocii in comuna Mihai Viteazu, judetul Cluj, o fabrica de placi de gips-carton si alta de ipsos de constructii si ipsos industrial, cu spatii de depozi­tare proprii, toate situate in Turda, precum si un depozit in Bucuresti.

Intreaga echipa a societatii este formata din peste 250 de angajati.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 99 – decembrie 2013, pag. 34

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/12/04/rigips-saint-gobain-vremea-bilanturilor-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>