«

»

Rigips Trophy Romania, prima editie locala organizata de Saint-Gobain Rigips

Share

rigips logoIn 2013, Saint-Gobain Construction Products Romania – Rigips Business Unit a lansat Rigips Trophy Romania, prima editie locala a competitiei Saint-Gobain Gypsum International Trophy.

Competitia internationala se organizeaza, incepand cu anul 1998, o data la fiecare 2 ani, intr-o capitala europeana, fiind unul dintre cele mai importante evenimente din industria gipsului. Ea a fost lansata avand ca obiectiv recunoasterea si rasplatirea calitatii si unicitatii executiei sistemelor uscate (prin folosirea gips-cartonului) si umede (folosind ipsosul) de catre firmele de constructii. Trofeul promoveaza excelenta si inovatia in utilizarea produselor pe baza de gips si a sistemelor aferente. Totodata, trofeul stimuleaza crearea de solutii noi, solutii care sa raspunda provocarilor momentului: eficienta energetica, protectia mediului inconjurator, dezvoltare durabila. In acelasi timp, este apreciata si recunoscuta buna colaborare dintre diversele echipe implicate in realizarea unui proiect de succes: constructor, arhitect, inginer structurist, aplicator/montator, furnizor de materiale etc.

 

Competitia este structurata pe sase categorii:

• gips-carton (spatii interioare dintr-o cladire noua sau renovarea unei cladiri existente, la care s-au folosit  sisteme pentru pereti, plafoane si podele);

• ipsos (proiectele in care sunt folosite produsele si sistemele pe baza de ipsos, care au ca rezultat interioare si exterioare unice si fini­sarea de cea mai inalta calitate);

• inovatii si solutii durabile (proiecte care exceleaza in folosirea unor materiale de constructie prietenoase cu mediul, sau proiecte care ofera solutii inovatoare, sau care folosesc solutiile Rigips intr-un mod neconventional);

• cladiri rezidentiale (spatii interioare dintr-o cladire de locuinte noua sau renovata, care ilustreaza folosirea sistemelor bazate pe produse performante, sau imbunatatiri estetice relevante sectorului);

• solutii mixte (spatii interioare dintr-o cladire noua, sau spatii renovate din cladiri existente, din sectoare precum leisure, comercial si retail);

• solutii pentru segmente speciale (premiaza rea­lizarile de spatii interioare dintr-o cladire noua, sau spatii renovate dintr-o cladire existenta apartinand unuia din segmentele urmatoare: educatie, spitale si/sau hoteluri).

Perioada de inscriere pentru parti­ciparea la concurs este intre 1 noiembrie – 3 decembrie, 2013.

In competitie se pot inscrie toate constructiile care vor fi finalizate pana la data de 31 decembrie 2013, care nu au participat la editiile anterioare ale concursului Saint-Gobain Gypsum International Trophy, constructii la realizarea carora s-au folosit sisteme complete Rigips® si in cadrul carora a fost implicat un reprezentat al companiei.

Proiectele sunt evaluate conform criteriilor stabilite de juriul competitiei internationale si iau in considerare calitatea executiei, functionalitatea si estetica, precum si respectarea ce­rintelor tehnice si dezvoltarea  unor solutii inovatoare.

In cadrul unei gale de premiere care va avea loc in data de 12 decem­brie a.c., la Casa Vernescu din Bucuresti, se vor desemna castigatorii celor 6 categorii. Fiecare cas­tigator va primi un trofeu.

Proiectele castigatoare pot repre­zenta Romania la competitia internationala din 2014, competitie ce va avea loc la Berlin si la care vor participa peste 30 de tari.

Romania a fost prezenta la editiile anterioare ale Saint-Gobain Gypsum International Trophy cu proiecte pre­cum: restaurare Atheneul Roman, Plaza Romania – Movieplex, restaurare Palatul de Justitie, Muzeul National de Arta al Romaniei, Crystal Tower, restaurare Casa Budisteanu sau Hotelul Central din Piatra Neamt. Acesta din urma a si fost desemnat castigatorul categoriei Inovatie, in 2012, la Londra, datorita utilizarii unor solutii noi de inchideri exterioare, aplicabile unor suprainaltari sau a unor extinderi de volume.

rigips decembrie foto 1

Printre proiectele internationale care au castigat premii la editiile anterioare ale Saint-Gobain Gypsum International Trophy, se numara si Terminalul 2 al Aeroportului din Dublin, muzeul Guggenheim din Bilbao, Centrul Acvatic din Londra, Centrul Niemeyer din Spania, Teatrul din Bordeaux sau orasul cultural din Santiago de Compostella.

Rigips Trophy isi propune sa de­vina, inca de la prima editie, unul dintre cele mai importante evenimente pentru constructori, montatorii de gips-carton si aplicatorii de solutii umede de ipsos, recunos­candu-le acestora profesionalismul in executia lucrarilor si folosirea solutiilor inovatoare. Totodata, fiind orientat si catre componenta este­tica si inovatoare a solutiilor puse in opera, trofeul premiaza implicit si calitatea  arhitecturii spatiilor selectio­nate si premiate.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 99 – decembrie 2013, pag. 35

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2013/12/04/rigips-trophy-romania-prima-editie-locala-organizata-de-saint-gobain-rigips/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.