«

»

SOUDAL: Atunci cand „Perfectiunea” devine standard de companie

Share

soudal februarie foto 1Fondata in 1966, in Turnhout, Belgia, de presedintele sau actual, domnul Vic Swertz, Soudal este unul dintre cei mai mari producatori de spume poliuretanice, izolanti, adezivi si benzi hidroizolante din lume.

Pornita ca o afacere de familie, compania s-a dezvoltat an de an, ajungand astazi sa fie reprezentata pe toate continentele, oferind cele mai moderne solutii pentru industria constructiilor. Acest ritm de dezvoltare a necesitat extinderea capacitatilor de productie, care in acest moment au ajuns la 12, localizate in Belgia, Germania, Polonia, China, India, Chile si cea mai recenta, in Slovenia, prin preluarea companiei TKK. Cifra de afaceri a companiei a ajuns in 2012 la 450 milioane de Euro iar pentru 2013 a fost previzionata depasirea cotei de 500 milioane de Euro. Aceste cifre sunt realizate de cele 130 subsidiare din toata lumea, compania Soudal avand, in acest moment, peste 1.500 de anga­­jati. Cu siguranta, un factor important este si faptul ca din anul 2009 Soudal a inaugurat propriul Centru de Cerce­tare si Dezvoltare, unde isi desfasoara activitatea cei mai buni specialisti in produse chimice destinate industriei constructiilor.

De-a lungul anilor, Soudal a avut ca deziderat calitatea si satisfactia utilizatorilor finali, unul dintre cele mai cunoscute sloganuri fiind „Atunci cand «Perfectiunea» devine standard de com­panie”. Acest fapt s-a concretizat,  astfel incat in acest moment Soudal este cel mai mare producator independent de izolanti si adezivi profesionali.

Compania Soudal detine diferite Certificate de Calitate, dintre care mentionam:  ISO 9001, IFT Rosenheim, SNJF, ATG etc.

Principalele grupe de produse sunt: spumele poliureta­nice, izolanti, adezivi, benzi hidroizolante si izolanti pentru industria de autovehicule.

Soudal produce cea mai variata gama de spume poliuretanice, cum ar fi: spuma poliuretanica cu aplicare normala sau pentru pistol, cu volum normal, mare sau redus de expandare, spuma poliuretanica bicomponenta, spuma poliuretanica flexibila, spuma poliuretanica antifoc, precum si spume poliuretanice cu aplicare cu sisteme patentate Soudal Click&Fix® si unicul sistem inovator Genius Gun®, care combina calitatile spumei poliuretanice normale cu cele ale spumei poliureta­nice pentru pistol, oferind utili­zatorului final, practic, un pistol la fiecare tub de spuma.

Gama de izolanti este formata din masticuri traditionale, cum ar fi: masticuri acrilice, siliconice, poliuretanice precum si masticuri MS Polymer®, Soudal promovand din aceasta categorie propriul brand Fix ALL®, masti­curi pentru „camere curate” SILIRUB CLEANROOM® etc.

Adezivii produsi de Soudal aco­pera practic toate necesitatile pietei, avand ca proprietate unica material „gata de lucru”, adica nu necesita o preparare prealabila din partea utilizatorului. Mentionam aici cateva domenii de utilizare: adezivi pentru pluta, poli­stiren, mocheta si covoare PVC, tevi PVC, montaj universal, oglinzi, lambriuri, parchet, MS Polymer® etc.

Preocuparea permanenta pentru dezvoltare a dus la aparitia unor produse sistem, cum ar fi: sistemul de izolare profesionala a ferestrelor SOUDAL WINDOWS SYSTEM® cu folii antivapori, sisteme complete de izolare a halelor industriale cu izolanti de la pardoseli pana la acoperis, sisteme de izolare antifoc SOUDAL FIRE SYSTEM® etc.

Reprezentanta din Romania ofera toata gama de izolanti si adezivi produsa de Soudal, dispunand de propriul depozit, de unde se pot livra in orice locatie, prin logistica externalizata, in 24 sau 48 ore toate produsele pe stoc curent. De asemenea, se pot livra, pe baza de comanda, produse speciale cum ar fi: masticuri in culori RAL, adezivi profesionali speciali etc.

Contact:
SOUDAL SRL – Reprezentanta in Romania a SOUDAL NV Belgia
Calea Darzei 86A, Comuna Crevedia, Jud. Dambovita
Tel./Fax: 021 351 58 04

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 100 – ianuarie-februarie 2014, pag. 67

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/01/31/soudal-atunci-cand-perfectiunea-devine-standard-de-companie/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.