«

»

ecoHORNET: cea mai eficienta tehnologie de producere a energiei termice si electrice din “biomasa”

Share

O INVENTIE ROMANEASCA CE ISI DEMONSTREAZA VALOAREA SI CUCERESTE LUMEA

 

Stimate consumator,

 

iuliean_hornetIti doresti un stil de viata sanatos si confortabil, economic si ecologic, fara stresul facturilor de maine? ECOHORNET s-a gandit la tine si-ti aduce, aproape de suflet, energia termica de care ai nevoie, printr-o tehnologie moderna, 100% inventie romaneasca: centrale termice, tuburi radiante si arzatoare tip injectoare, toate functionand cu peleti. Complet diferite de alte produse existente pe piata, sistemele termice ECOHORNET au la baza inventia proprie a unui arzator ce realizeaza  arderea completa a peletilor fabricati din “tot ce arde” (resturi si deseuri menajere, vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice etc.), la temperaturi care depasesc 1.2500 C,  temperaturi incineratoare.  Aceste deseuri si resturi constituie  un combustibil ideal pentru arzatoarele incineratoare ECOHORNET si-ti asigura, din surse rege­nerabile, energie termica si electrica ieftina, eficienta si ecologica, salvand, astfel, mediul ce ne inconjoara de la o poluare excesiva.

Statul Roman, Guvernul Romaniei, si-a dovedit neputinta in stoparea economiei subterane, in colectarea impozitelor si taxelor, in anihilarea muncii la negru, in crearea de noi locuri de munca aducatoare de profit etc., si a decis sa miste caruta prin a biciui calul care trage, aidoma carutasului prostanac. Calul care trage sunt eu, esti tu cel onest, cel care munceste cinstit si care platim multimea de taxe si impozite. Te misti, deci consumi! Ce consumi? Energie! Deci, combustibili! Pentru acest consum, de care nu te poti lipsi, au inventat cele mai sigure taxe ce pot fi colectate la bugetul de stat fara efort, fara personal, fara raspundere: taxa pe energie si pe toti combustibilii care produc energie. Consum sigur, bani cinstiti sub aspect juridic, dar insusiti in mod arbitrar si in afara moralei care umileste omul. Astazi, poti deveni propriul producator si furnizor de energie. Poti sa produci energie din gunoaiele si deseurile proprii, in mod eficient, economic si ecologic. Sa spunem “Da!” impreuna, pentru o viata cu energie verde si fa primul pas spre ea, citind oferta prezentata in continuare; iti vom rapi doar cinci minute  iar tu vei castiga zece ani de munca si cercetare in acest domeniu. Si totul doar pentru tine. Iti multumim anti­cipat  pentru atentia acordata si speram ca ceea ce am prezentat este de un real interes pentru tine. Stii ca tu, consumatorule de energie, produci pe an aproximativ 2 tone de gunoaie si deseuri, din care rezulta circa 6 Gcal, iar pentru consumul propriu de caldura si apa calda, ai nevoie de maxim 2,5 Gcal/an? Mai grav este faptul ca aceasta energie din gunoaie si deseuri ai platit-o odata si ea rezulta din toate achizitiile zilnice de bunuri de folosinta, din munca prestata pentru a-ti mentine curtea si casa curate etc. Apoi, platesti inca odata, unora ca d-nul Prigoana, pentru ca acesta sa te scape de reziduurile si gunoaiele menajere, deci, de energie. Pe care tu o cumperi, apoi, accizata de Stat si umflata de furnizor. Trebuie sa ne protejam singuri, sa reducem poluarea, sa pastram TERRA curata si vie si pentru urmasi, iar noi sa traim sanatosi. Cum? De unde sa incepem? Iata cea mai simpla si usoara solutie, pe care “ecoHORNET” v-o pune la dispozitie. Este vorba despre o tehnologie de ultima generatie, pe care v-o prezentam in cele ce urmeaza.

 

Cea mai eficienta tehnologie de producere a energiei termice si electrice

 

hornet februarie foto 5SC ECOHORNET SRL va propune o noua abordare in dezvoltarea durabila a zonelor rurale si urbane, prin conversia biomasei: gunoaie, resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice, agrozootehnice, selectie de deseuri menajere combustibile, plante energetice, tocatura lemnoasa, in special a lemnului degradat si uscat din padurile si terenurile necultivate, chiar si de pe cele cu un continut mare de siliciu, rumegus de lemn sau in amestec etc. Toate acestea compactate si granulate sub forma de peleti, granule curate, fara miros, nontoxice, nealterabile, in cea mai ieftina si curata energie termica si electrica, utilizand echipamente de foarte inalta performanta, licentiate sub marca ecoHORNET, fabricate in Romania de Compania Ecohornet. Aceste gunoaie, resturi si deseuri  care, astazi, zac peste tot si sufoca prin poluare mediul inconjurator, constituie un combustibil ideal pentru echipamentele ecoHORNET care functioneaza permanent cu temperaturi de peste 1.250°C, includ automatizarea totala a procesului si sunt concepute pentru a opera cu un nivel foarte mic al emisiilor. Arzatoarele cu peleti tip injector (puteri de la 20 la 500 kw), constituie o premiera: ele inlocuiesc injectoarele si arzatoarele pe gaz, motorina, ulei, pacura, CLU, GPL etc. care echipeaza astazi: centrale termice, generatoare de aer cald, generatoare de abur, cuptoare de paine, uscatoare de cereale, productia de energie electrica prin aplicarea la cazane de abur cu turbine, motoare Stirling etc.

Centralele termice pe peleti, cu puteri de la 20 la 350 kw (1-2 MW atunci cand sunt montate in cascada) acopera, in totalitate, necesarul de caldura si apa calda pentru sectorul civil si industrial. Acestea pot fi utilizate: la blocurile de locuinte, la locuintele indivi­duale, la birouri, scoli, spitale, hoteluri, cladiri administrative, hale, sere, crescatorii de pasari si purcei, sali de sport, piscine, terenuri de fotbal sau in orice fel de incinta care impune asigurarea unui regim termic adecvat si folosirea apei calde.

Arzatoarele cu peleti pentru tuburi radiante 20-60 kw sunt utilizate  pentru incalzirea spatiilor inalte: hale industriale, biserici, sali de sport, centre expozitionale, hangare etc., cu un randament de circa 99% obtinut prin incalzirea simultana de la acelasi arzator, prin radiatie, cu aer cald si apa calda de consum. Este o premiera absoluta si se datoreaza performantelor de ardere ale tehnologiei ecoHORNET, cu un nivel scazut de emisii de particule (7,4 mg/Nmc) si a arderii uscate si curate, fara fum in gazele de ardere.

Costul gigacaloriei obtinute cu tehnologia ecoHORNET este cuprinsa intre 60 lei si 120 lei:
– de 1,5-2 ori mai mic decat cel obtinut cu GAZ NATURAL;
– de 3-4 ori mai mic decat cel obtinut de sistemele centralizate, CET-uri;
– de 2-3 ori mai mic decat cel obtinut cu PROPAN, GPL si CLU;
– de 4-5 ori mai mic decat cel obtinut cu ENERGIE ELECTRICA sau MOTORINA.

Prin utilizarea tehnologiei de ardere ecoHORNET, BIOMASA, cea mai abundenta resursa regenerabila de pe planeta, a devenit o sursa de energie: eficienta si inepuizabila, economica si independenta, ecologica si inteligenta, permitand elaborarea si aplicarea de strategii de independenta energetica a comunitatilor, crearea de locuri de munca, reducerea poluarii in ritm accelerat, reducerea, pana la eliminare totala, a utilizarii combustiblilor fosili si scuteste de griji generatiile viitoare, atunci cand va fi foarte important cat poluam si va fi foarte costisitor sa poluam.

Autor Inventator, Iuliean HORNET

 

Contact:
SC ECOHORNET SRL
Str. Italia, nr. 4, Sat Chiajna, Com. Chiajna, Jud. Ilfov
Fax: +40 21 351 58 64 | Mobil: +40 745 050 050, +40 740 888 085,+40 742 050 055

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 100 – ianuarie-februarie 2014, pag. 52

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/02/07/ecohornet-cea-mai-eficienta-tehnologie-de-producere-a-energiei-termice-si-electrice-din-biomasa/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.