«

»

HEXADOME CONSTRUCT: Iluminatul natural si evacuarea fumului in plan vertical. Proiect de referinta – Platforma Tractorul Brasov

Share

hexadome martie foto 2Hexadome Construct, parte a grupului francez Adexsi, a finalizat recent un proiect de referinta care consta in instalarea unor sisteme de iluminat natural, ventilatie zilnica si evacuare a fumului in plan vertical. Proiectul a fost implementat la un Centru Operational Bancar aflat pe fosta Platforma Tractorul Brasov, actualul Coresi Business Park.

 

Centrul, care este amplasat in cadrul proiectului imobiliar Coresi (fosta platforma Tractorul), a fost ex­tins de la 1.250 m2, cat avea initial, la peste 3.500 m2, printr-o investitie de aproximativ un milion de euro care a constat in amenajarea noilor spatii contractate de una dintre cele mai importante institutii bancare prezente in tara noastra.

Pentru proiectarea si punerea in opera a acestor solutii s-au folosit sisteme de inchideri cu policarbonat modular (40 mm grosime U = 1,08 W/m20 K) in care au fost integrate elemente mobile, cu rolul de ventilatie zilnica si evacuare a fumului.

Astfel, Hexadome Construct a reusit sa raspunda dorintei beneficiarului de a asigura personalului care utilizeaza acest spatiu un confort sporit (lumina naturala si ventilatie zilnica), respectand, in acelasi timp, si cerintele de siguranta in caz de incendiu, dar  si criteriile de izolare termica a cladirii.

Adoptarea acestor solutii a avut ca principal obiectiv confortul ocupantilor si eficientizarea costurilor energetice.

Intregul proiect de dezvol­tare al obiectivului a fost demarat la incepu­tul anului 2012, insa amenajarea  celor 3.500 m2, ca spatii de birouri sau servicii, s-a facut treptat, astfel incat Centrul a fost inaugurat spre sfarsitul anului trecut.

Pentru a afla mai multe detalii despre aceste solutii, va rugam sa ne contactati – specialistii si colabo­ratorii nostri va stau permanent la dispozitie!

Contact:
HEXADOME CONSTRUCT
Tel: 021-224.04.94 / 0371-130.701
Fax: 021-224.12.41
Web: www.hexadome.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 101 – martie 2014, pag. 22

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/03/05/hexadome-construct-iluminatul-natural-si-evacuarea-fumului-in-plan-vertical-proiect-de-referinta-platforma-tractorul-brasov/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.