«

»

HIDROCONSTRUCTIA SA: Camine ecologice de canalizare din elemente prefabricate din beton

Share

hidroconstructia timbruSocietatea Comerciala HIDROCONSTRUCTIA S.A. a fost infiintata la 30.11.1950 ca unic constructor al barajului de la Bicaz. Din anul 1995, in urma privatizarii,  intreprinderea devine S.C. HIDROCONSTRUCTIA S.A., cu capital  privat. In prezent Societatea are  un sediu central in Bucuresti si 6 sucursale teritoriale cu larga autonomie, care executa lucrari in 39 din cele 41 de judete ale tarii si 4 sucursale in strainatate in Germania, Belgia, Republica Moldova si Irak.

S.C. HIDROCONSTRUCTIA S.A. produce, utilizand o tehnologie germana, camine ecologice vizitabile, din elemente prefabricate din beton, pentru retele de canalizare, in vederea colectarii si evacuarii apelor uzate menajere, meteorice la suprafata si in subteran.

Caminele satisfac cerintele specificate in STAS 2448-82 “Camine de vizitare”; STAS 816/80; “Tuburi si piese de canalizare din beton simplu”; DIN 4034/1;2; SR EN 1917/2005 “Camine de vizitare si camine de racord sau de inspectie din beton simplu, beton slab armat si beton armat”.

Elementele componente ale caminelor sunt realizate din beton simplu, cu exceptia fundului care este din beton armat. Diametrul interior al caminelor este de 1.000 mm. Asamblarea elementelor componente: elemente de fund, inele, element de racord (tronconic) se face uscat prin suprapunere, utilizandu-se garnituri din cauciuc. Elementele sunt prevazute cu trepte pentru accesul personalului de exploatare.

Elementele componente ale caminelor prezinta caracteristici care satisfac cerintele in ceea ce priveste:

– rezistenta si stabilitatea;

– siguranta in exploatare;

– igiena si sanatatea oamenilor, refacerea si protectia mediului.

Garniturile din cauciuc asigura etanseitatea caminelor in exploatare, conferindu-le caracterul de comportare ecologica.

La aceste camine pot fi racordate conducte din otel, PVC, GRP (HOBAS) si beton. Trecerea conductelor prin peretii caminelor este mijlocita de piese de trecere aferente fiecarui tip de conducta, inglobate in peretii de beton ai caminului.

Aducerea la cota a caminelor se poate face fie prin inele prefabricate din beton armat, fie printr-un guler din beton armat monolit. Accesul in camin se face prin capacul cu rama din fonta conform SR EN 124/96 pentru trafic greu de 400 KN sau trafic usor de 150 KN si prevazut cu dispozitive antifurt.

Treptele de acces sunt din otel zincat Ø = 20 mm, prevazute cu opritor la lunecare.

Manevrarea elementelor prefabricate componente se face cu un dispozitiv special, cu prinderea in 3 puncte la 1200.

 

CARACTERISTICI GEOMETRICE

Comanda lansata pentru fiecare camin in parte trebuie sa prevada racordurile la unghiurile si cotele bransamentelor din proiectul de executie al canalizarii, in functie de aceasta realizandu-se si hidraulica de scurgere in elementul de fund.

Racordurile se realizeaza din piese inglobate, la diametrul prevazut in comanda (Ø = 160, 200, 250, 300, 400, 600 mm), care asigura etansarea cu bransamentul (PVC, polietilena, Hobas etc.).

Fiecare imbinare dintre elemente se asigura cu o garnitura de cauciuc, pentru etansare. La cerere se poate executa si piesa de racord pentru conducte de canalizare din beton.

Accesoriile care se pot livra, pe baza de comanda suplimentara, sunt:

• dopuri provizorii de astupare etansa a racordurilor executate in peretii caminului, pentru bransamente ulterioare;

• capace din fonta agrementate, conform SR EN 124/1996 sau din beton montate in rama din beton armat prefabricat in functie de amplasare (spatiu carosabil, pietonal, verde etc.);

• dispozitive de manipulare a elementelor prefabricate autorizate si testate ISCIR.

Pretul loco furnizor, inclusiv incarcarea in mijlocul de transport, este stabilit prin contract in EURO, corectat la 30 zile conform HG 415/2008.

Plata se face in lei la cursul zilei publicat de BNR, cash, prin ordin de plata sau fila CEC, 50% avans la semnarea contractului, iar diferenta la ridicarea produsului.

Garantia produselor este de minimum 50 de ani.

Pentru informatii suplimentare va puteti adresa la:
S.C.HIDROCONSTRUCTIA S.A. Sucursala SEBES
Str. Valea Frumoasei, bl. 1 D, Sebes, jud. Alba, cod postal 515800
Tel.: 0258.73.07.61; 0258.73.06.37; 0258.61.99; 0372.58.61.42 (Atelierul de prefabricate)
Fax: 0258.73.15.16
E-mail: sebes@hidroconstructia.com

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 101 – martie 2014, pag. 12

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/03/05/hidroconstructia-sa-camine-ecologice-de-canalizare-din-elemente-prefabricate-din-beton/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.