«

»

Sisteme MAPEI pentru pardoseli de top

Share

mapei timbru 2013MAPEI inseamna in traducere „Materiale auxiliare pentru constructii si industrie” si este unul dintre cei mai mari producatori din lume de adezivi si substante chimice pentru industria constructiilor. Dintre cele 15 linii de produse MAPEI, care insumeaza peste 1.400 de tipuri de materiale, o linie distincta este reprezentata de gama de rasini epoxidice si sisteme pentru realizarea pardoselilor. Respectand principiile care stau la baza calitatii produselor sale, in grupa materialelor pentru realizarea pardoselilor pe baza de rasini sau ciment, MAPEI a dezvoltat o gama larga de sisteme avansate din punct de vedere tehnologic, adecvate pentru fiecare tip specific de utilizare: privata, publica, civila sau industriala.

 

Astfel, au rezultat 2 grupe principale de produse:

•  Mapefloor System, gama completa de sisteme expoxidice si poliuretanice pentru realizarea pardoselilor sintetice. Gama contine produse pentru vopsitorii, mortare epoxidice autonivelante, sisteme de rasina epoxidica si ciment, sigilanti de suprafata, detergenti si produse de intretinere a suprafetelor finite.

•   Ultratop System, un sistem unic pe baza de lianti hidraulici speciali avand ca baza cimentul, colorat in masa, autonivelant, cu intarire ultrarapida. Este un sistem de pardoseala versatil deoarece se aplica in grosimi de la 5 la 40 mm, fiind disponibil in 6 culori, si,in functie de design, se poate amesteca cu agregate naturale sau sintetice, iar prin slefuire va rezulta o pardoseala tip mozaic. Acest sistem este tot mai raspandit, deoarece insasi pardoseala este colorata in toata masa ei, culoarea fiind stabila pe toata durata de viata a cladirii.

Domeniul de utilizare este variat, mergand de la cladiri rezidentiale, spatii comerciale pana la cele industriale.

Sistemul se utilizeaza pe suport din beton si este compus din amorsa epoxidica Primer SN + nisip cuartos, un strat intermediar din rasina epoxidica Mapefloor l 300 SL colorata cu pigmentul Mapecolor Paste + nisip cuartos 0,5 mm*. Peste stratul intermediar se va aplica stratul final de rasina epoxidica Mapefloor 1300 SL colorat cu Mapecolor Paste + nisip cuartos 0,1-0,5 mm. Stratul final va avea un aspect lucios, fiind rezistent la solicitari mecanice si agresiuni chimice.

 

Exemple de aplicatii:

•  Pardoseli in industria farmaceutica si chimica

•  Pardoseli in industria alimentara si zone aseptice

•  In laboratoare, camere sterile si spitale.

 

Ce este o pardoseala epoxidica?

Pardoseala epoxidica este rezultatul final al mai multor straturi, iar ultimul strat, de uzura dar si decorativ, aflat la vedere, se realizeaza din produse pe baza de rasini epoxidice, in acest caz, fara solventi, cu aderenta mare la suport, rezistente la compresiune, abraziune etc. si stabile in diferite medii chimice, acide sau alcaline. Pardoseala epoxidica are o mare rezistenta la variatiile de temperatura si la trafic greu.

Avantajele unei pardoseli epoxidice:

•  intretinere usoara;

•  finisaj decorativ;

•  rezistenta la factori extremi;

•  antiderapanta;

•  anticoroziva;

•  foarte usor de curatat datorita suprafetei compacte, si pentru ca nu are rosturi.

 

Exemple tipice de aplicare:

•  Realizarea pardoselilor noi in industria alimentara, industria auto, industria aerospatiala, industria electronica, in supermarketuri, magazine, restaurante, expozitii etc.

•  Acoperierea si protectia decorativa rezistenta la abraziune a suprafetelor vechi de beton, a pardoselilor realizate din mozaic, cu placari ceramice sau din piatra naturala.

•  Acoperirea pardoselilor industriale din beton, care trebuiesc protejate cu pelicule epoxidice in industria chimica, alimentara, textila etc.

Datorita versatilitatii lor si a utilitatii practice, pardoselile epoxidice au inceput sa se bucure de o raspandire tot mai larga, pornind de la spatii comerciale, depozite, hale industriale si ajungand pana la spitale, laboratoare etc.

Sistem decorativ, pentru suprafete interioare din beton sau sape pe baza de Topcem, cu rezistente deosebite la abraziune, compus din amorsa epoxidica Primer SN + nisip cuartos si Ultratop Living, un mortar autonivelant pe baza de lianti hidraulici speciali, cu intarire ultrarapida, disponibil in 4 culori. Sistemul este finisat cu Mapefloor Finish 630, strat de finisaj, transparent, baza acrilica bicomponentain dispersie apoasa. Sistemul finisat confera pardoselii rezistente deosebite la abraziune, conferindu-i totodata si un aspect lucios.

 

Exemple de aplicatii:

•  in centre comerciale, birouri, magazine, showroom-uri

•  Poate fi folosit ca sistem decorativ de pardoseli colorate in spatii rezidentiale

•  Realizarea de pardoseli noi in restaurante, hoteluri si sali de expozitii.

 

Contact:
SC MAPEI ROMANIA SRL
Str. Gen. Ion Dragalina, nr. 14, Sector 5, Bucuresti
Telefon: 021 311 78 19 / 021 311 78 20, Fax: 021 311 78 21
E-mail: office@mapei.ro
www.mapei.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 101 – martie 2014, pag. 8

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/03/05/sisteme-mapei-pentru-pardoseli-de-top/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.