«

»

ALUPROF: Acoperisuri ignifuge vitrate

Share

aluprof aprilie foto 1Cu ajutorul sistemelor de fatade MB-SR50 EI si EI MB-SR50N, puteti sa realizati vitrarea acoperisului cu clasa de rezistenta la foc REI20 / RE30, conform PN-EN 13501-2 + A1: 2010.

Profilele de montanti si traverse, care, in acoperis, joaca rolul de grinzi principale si grinzi orizontale, sunt imbinate corect una cu cealalta si formeaza o structura de tip grila din aluminiu, montata pe structura cladirii cu ajutorul suportilor corespunzatori. Similar sistemelor frontale de baza, aceste profile sunt fixate cu ajutorul insertiilor ignifuge, care reprezinta un profil din aluminiu actionand ca o armatura si protejat cu panouri din materiale ignifuge. Solutia standard nu necesita un suport aditional de tipul otelului.

Testele de foc, realizate cu doua metode: plane si inclinate, au asigurat clasificarea acope­risu­rilor cu o inclinare de 0° la 80° fata de orizontala.

In aceasta structura pot fi folosite grinzile principale, cu o adancime de 85 + 225 mm si grinzile orizontale, cu adancimea de 65 mm + 189,5 mm. Ferestrele sunt incorporate in canelurile de vitrare ale grinzilor principale si ale celor orizontale, precum si in banda de prindere, fixata de profilele grinzii de sustinere. In acest sistem, este posibil sa aplicati vitra­rea, grosimile variind de la 36 mm la 52 mm. Dimensiunile maxime ale geamului sunt de 2.100 mm x 1.100 mm, dar modi­ficarea acestor dimensiuni este acceptata daca nu exista depasiri ale suprafetei maxime a geamului. Geamul ignifug poate fi folosit intr-un set impreuna cu orice sticla introdusa in sistem pe exterior. Acoperisurile ignifuge vitrate pot fi combinate cu fatadele verticale MB-SR50 EI si EI MB-SR50N.

Acoperisurile ignifuge MB-SR50 EI si MB-SR50N EI sunt clasificate de catre ITB sub Nr. 1036/11/R35NP.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 102 – aprilie 2014, pag. 52

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/04/03/aluprof-acoperisuri-ignifuge-vitrate/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.