«

»

Constructori performanti! IASICON SA

Share

iasicon timbru

Si dupa 1990, in Romania s-au infiintat si functioneaza, in domeniul constructiilor, societati de prestigiu ale caror „carti de vizita” le recomanda a fi nu numai executante dar si competitive si eficiente, ele asi­gurand procesul dinamic de dezvoltare economica a tarii noastre.

Important de retinut este faptul ca pe piata concurentiala au „rezistat”, in cei 24 de ani postdecembristi, firmele care poseda un patrimoniu tehnic, tehnologic si uman care le asigura posibilitatea de a construi, mult si bine, edificii din intreaga gama de lucrari solicitate de diversi beneficiari.

Unele dintre aceste firme sunt traditional prezente in Revista Constructiilor, in aproape 10 ani de existenta ai acestei publicatii de specialitate din domeniul constructiilor.

Incepand cu acest numar al revistei veti putea face cunostinta cu una dintre cele mai puternice societati de constructii din Romania – IASICON SA, din municipiul de pe malurile Bahluiului.

Pentru a va familiariza cu firma mai sus mentionata, l-am rugat pe dl Titel Sinescu, directorul general, sa ne furnizeze date despre IASICON SA si palmaresul ei in activitatea desfasurata pe parcursul existentei sale de pana acum.

 

Ciprian Enache: Pentru inceput, domnule director general, ce credeti ca ar trebui sa stie, pe scurt, cititorii publicatiei noastre despre societatea pe care o conduceti?

Titel Sinescu: SC IASICON SA IASI este o companie integral privata, fiind de ani buni lider de calitate in domeniul constructiilor in Moldova si nu numai.

Infiintata in anul 1992, compania are specialisti cu o vasta experienta in domeniul constructiilor. Organizarea companiei este facuta dupa o schema manageriala flexibila, cu compartimente bine delimitate, care relationeaza usor si se completeaza in orice moment.

Intreaga noastra activitate se su­pune imperativelor calitatii, pe baza unor tehnologii, materiale si forta de munca, elemente care reprezinta potentialul superior ce ne permite sa abordam orice gen de lucrare de constructii. Aceste exigente au condus compania noastra la primirea a numeroase premii si trofee pentru obiectivele puse in opera.

Argumentele eficientei intregii noastre activitati se bazeaza pe faptul ca SC IASICON SA IASI detine: Certificat ISO 9001:2008, Certificat SR EN ISO 14001:2005, Certificat SR OHSAS 18001:2008, Certificat SA 8000:2008, Certificat SR EN 16001:2009, Certificat ARACO nr. 0245/02.11.2009, Certificat AAC nr. 219/2011.

C.E.: Concret, dle Titel Sinescu, care este oferta IASICON SA pentru potentialii beneficiari ai serviciilor dumneavoastra?

T.S.: Principalele domenii de activitate ale SC IASICON SA IASI sunt constructiile de obiective civile, industriale, edilitare, agricole si drumuri. SC IASICON SA IASI desfa­soara lucrari si proiecte in diferite forme de colaborare, dispunand de o baza de productie proprie, avand spatii de depozitare inchise si deschise cu acces la calea fe­rata, statie de betoane si mortare, linie de prefabricate din beton si beton armat, atelier de confectii me­talice, atelier de confectii din lemn, atelier de prelucrat aluminiu si pvc, parc propriu de mijloace de transport si parc propriu de mica si mare mecanizare. Un sector semnificativ este reprezentat de santierele de restaurare, compania fiind pre­zenta in mai multe locatii din tara, reusind redarea in circuitul turistic si cultural a multor edificii din patrimoniul national si mondial.

In decursul anilor, SC IASICON SA IASI a primit numeroase premii si trofee de calitate pentru obiectivele puse in opera. Cel mai important este Trofeul Calitatii ARACO, obtinut pentru urmatoarele obiective:

• 1994 – Sediu BCR Sucursala Iasi

• 2002 – Consolidare, reabilitare si modernizare sediu Directia Regio­nala de Posta Iasi

• 2003 – Locuinte ANL – in zona Dacia din municipiul Iasi

• 2004 – Bloc ANL 250 Dacia, municipiul Iasi

• 2005 – Sediul Inspectoratului Teritorial de Constructii – Ploiesti

• 2006 – Consolidare si Restaurare Muzeul Unirii Iasi

• 2008 – Reabilitare “Cetatea Neamtului”

• 2013 –  Consolidare si restaurare Teatrul National “Vasile Alecsandri” Iasi

C.E.: Dle Sinescu, de ani buni suntem membru al UE care sustine domeniul constructiilor pentru dezvoltarea economico-sociala a par­tenerilor sai. In ce masura sunteti si dumneavoastra interesati si cooptati de forurile romane din acest domeniu?

T.S.: SC IASICON SA a derulat in perioada mai – noiembrie 2013 in cadrul Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) 2007 – 2013” – cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala – Axa Prioritara 1 “Un sistem de productie ino­vativ si ecoeficient”, domeniul major de interventie D1.1 “Investitii productive si pregatirea pentru competitia de piata a intreprinderilor, in special a IMM” Operatiunea “Sprijin pentru consolidarea si modernizarea secto­rului productiv prin investitii tangibile si intangibile pentru intre­prinderile mari”, proiectul “Cresterea competitivitatii companiei SC IASICON SA prin investitii in echipamente de inalta tehnologie” (Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Euro­pene sau a Guvernului Romaniei).

C.E.: Ce lucrari mai importante executate de IASICON SA IASI au fost finalizate si se afla in functiune pe teritoriul Romaniei?

T.S.: Unele dintre ele au fost mentionate deja la premiile „Trofeul Calitatii” oferite de ARACO. Iata, insa, si altele: Centrul de Afaceri – Vaslui, Biserica Armeana – Iasi, Centrul de Afaceri – Tehnopolis din Iasi, Palatul Copiilor Iasi, Institutul Regional Oncologic Iasi, Palatul Culturii Iasi, marirea capacitatii de pro­cesare a pasagerilor la Aeroportul Iasi, Biserica Sf. Sava, Iasicon Towers.

Va multumim si le precizam cititorilor publicatiei noastre ca pe parcursul intregului an 2014 vor cunoaste si alte date si detalii despre reali­zarile IASICON SA IASI.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 102 – aprilie 2014, pag. 4

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/04/03/constructori-performanti-iasicon-sa/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.