«

»

PSC: Preocupari permanente ale antreprenorilor din constructii. PSC – FILIALA TRANSILVANIA

Share

psc logo nouIntre principalele preocupari permanente ale antreprenorilor din constructii se regasesc: obtinerea de lucrari, recuperarea creantelor si asigurarea unei predictibilitati a evolutiei pietei. Pentru aceasta trebuie create premise adecvate, deoarece o abordare pur reactiva rezolva, de obicei, doar problemele imediate, dar de o maniera foarte costisitoare. Pentru „a merge inainte” mai trebuie si o oarecare pregatire prealabila, o abordare proactiva, care presupune contributia voluntara a antreprenorului cu resurse materiale si nemateriale. Pentru un cost redus si o eficienta marita, aceste eforturi se fac in grup, de o maniera centralizata.

Patronatul Societatilor din Constructii – PSC – isi deruleaza toate proiectele strict in scopul de a crea conditii favo­rabile membrilor sai, in special, si sectorului, in general. Pentru ca rezultatele obtinute sa fie strans corelate cu rea­litatile zilei si cu specificul firmelor membre, organizatia pune un accent deosebit pe activitatea membrilor din filiale.

Daca in numarul anterior al Revistei Constructiilor si-au exprimat opinia si preocuparile firmele din Filiala PSC Sud-Est, astazi este randul colegilor din Filiala Transilvania sa isi expuna punctul de vedere. Presedintele filialei, domnul Florin Brisc, este unul dintre antreprenorii care au inteles repede utilitatea prezentei firmelor in mediul asociativ, acolo unde se identifica si se sustine lista de interese comune ale acestora.

In randurile de mai jos gasiti gandurile si agenda firmelor din Filiala Transilvania, comunicate dumneavoastra de catre exponentul acesteia, domnul Florin Brisc.

Tiberiu Andrioaiei – secretar general PSC

 

 

florin_briscUnul dintre principalele obiective ale Uniunii Europene este definit generic EFICIENTA ENERGETICA prin reducerea consumului si diminu­area risipei de energie, iar sprijinul financiar prin fondurile speciale pentru imbunatatirea eficientei energetice se va dovedi decisiv pentru competitivitate, securitatea aprovizionarii si res­pectarea angajamentelor asumate.

Exista un potential semnificativ de reducere a consumului, in special in sectoarele mari consumatoare de ener­gie, cum sunt cladirile, industria produ­catoare, transporturile etc. Uniunea Europeana s-a angajat sa reduca consumul anual de energie cu 20% pana in 2020. Pentru atingerea acestui obiectiv se actioneaza prin  constientizarea si mobilizarea opiniei publice, a factorilor de decizie si a operatorilor din piata, precum si prin stabilirea standardelor si normelor de eficienta energetica.

Legislatia fiscala nationala prevede o serie de facilitati fiscale de care bene­ficiaza proprietarii de constructii care reabiliteaza termic cladirile, precum: scutirea de taxe la eliberarea certifica­tului de eficienta energetica si a autori­zatiei de constructie pentru lucrarile de reabilitare termica si scutire de impozit pe cladire pe o perioada determinata.

Patronatul Societatilor din Constructii – Filiala Transilvania promoveaza si sus­tine,  prin toate mijloacele (inclusiv PSC Central), programul de reabilitare termica prin imbunatatirea eficientei ener­getice la nivel local, regional si nati­onal precum si prin sprijinirea autoritatilor si institutiilor implicate in atragerea de fonduri europene nerambursabile.

Subliniem inca o data necesitatea prioritizarii si importanta pe care o acordam acestui proiect, prin implica­rea directa a Patronatului Societatilor din Constructii in sprijinirea constructorilor si antreprenorilor prin programe de pregatire a fortei de munca, prin promovarea unei legislatii tehnice specifice si proactive, prin urmarirea si sprijinirea intereselor membrilor patro­natului. Men­tionam implicarea patrona­tului in:

• proiecte privind forta de munca de genul – BUILD UP Skills – adica dezvol­tarea si implementarea schemelor de calificare a montatorilor de sisteme termoizolante de anvelopa si de tamplarie termoizolanta, cu scopul de a asigura calitatea si performanta termica foarte ridicata, cu consum de energie aproape zero;

• luarea de pozitii in cadrul  initiati­velor legislative in favoarea mediului de afaceri si a intereselor membrilor patronatului;

• transparentizarea licitatiilor publice si a achizitiilor directe prin monitori­zarea si tragerea semnalelor de alar­ma in caz de derapaje;  

• solicitarea si identificarea de surse de finantare mai accesibile si mai ieftine pentru constructori.

Mediul antreprenorial trebuie sa acorde un mai mare interes oportunitatii numita eficienta energetica, sa contribuie mai consistent la eficientizarea intereselor si chiar sa puna o presiune mai mare, prin meca­nismele specifice breslei si nu numai, asupra factorilor decizionali.

Ii asteptam alaturi de noi pe toti cei interesati de crearea unui cadru mai activ si competitiv in domeniul efici­entei energetice.

Florin Brisc – presedinte PSC Filiala Transilvania

 

PATRONATUL SOCIETATILOR DIN CONSTRUCTII
B-dul Unirii, nr. 70, bl. J4, sc. 4, ap. 130, et. 8, cam. C, Sector 3, Bucuresti
Tel./Fax: +4 021.311.95.94, +4 021.311.95.94
E-mail: office@psc.ro | Web: www.psc.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 102 – aprilie 2014, pag. 13

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/04/03/psc-preocupari-permanente-ale-antreprenorilor-din-constructii-psc-filiala-transilvania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.