«

»

RHEINZINK: Produse pentru invelitori, fatade si diverse alte sisteme de montaj

Share

rheinzink aprilie foto 1Un material de mare valoare: titan-zinc – “made in Germany”!

Ce valoare au cele mai bune materiale in lipsa creativitatii?

Ce valoare are cea mai buna idee nepusa in practica?

Materialele care incurajeaza creativitatea si dau forma ideilor sunt necesare pentru solutii individuale. Serviciile de consultanta nu cauta doar perfectiunea tehnica si fizica, ci vizeaza si nevoia de estetica.

 

RHEINZINK ofera toate posibilitatile

Numele nu inseamna doar un standard pentru un material unic si creativ destinat construirii de invelitori sau fatade. Numele garanteaza, totodata, servicii deosebite de implementare a ideii, indiferent daca aveti un proiect mare sau mic. Materialul RHEINZINK este extrem de maleabil si convinge prin estetica sa atemporala si compati­biliatea cu orice mediu arhitectural. Mai mult, cerintele pentru constructii durabile cu material natural sunt complet indeplinite. RHEINZINK nu necesita deloc ingrijire sau intretinere periodica. Cu un ciclu de viata pentru mai multe generatii, se obtine o balanta ecologica absolut exemplara.

Va oferim solutii unice pentru proiecte unice. Cu o gama larga de produse pentru invelitori, fatade si diverse alte sisteme de montaj, RHEINZINK asigura solutia perfecta pentru orice design.

 

RHEINZINK – Sistem faltuit

Tehnica faltului vertical dublu reprezinta o evolutie a faltului vertical simplu. Cunoscut in literatura tehnica de specialitate inca din anul 1899, acest sistem este primul ales pentru acoperisuri cu pante de la 5° pana la 35°. Aici, numele de “falt dublu” defineste unul dintre tipurile clasice de imbinari longitudinale ale fasiilor de tabla adiacente. Cu o inaltime de 25 mm, faltul vertical este etans la ploaie fara alte masuri suplimentare. Faltul vertical dublu, fabricat din panouri preprofilate, a castigat recunoasterea internatio­nala. Falturile sunt pliate si inchise manual sau cu o masina de faltuire. Forme personalizate, cum ar fi convexe sau concave sau panouri curbe conice sunt produse fara dificultate. Datorita unei multitudini de detalii, faltul vertical dublu subliniaza atat designul traditional cat si arhitectura mo­derna. Faltul in unghi drept se obtine prin simpla inchidere a unui pliu. Este o solutie particulara pentru suprafetele vizi­bile din cadrul proiectelor cu panta inclinata mai mare de 350 si la fel de utilizata la parapeti rotunzi, atice sau lucarne – cu aplicatie clasica verticala sau diagonala, sau chiar orizontala. Efectul vizual creat ofera o linie mai pronuntata fata de faltul dublu, cu un rezultat mai vibrant, mai distinctiv pentru proiecte cu suprafete placate mari.

 

Avantajele sistemului faltuit:

• Posibilitatea de a obtine forme individuale

• Utilizabil la acoperisuri cu panta mica

• Lungimi de fasii de pana la 10 m (lungimi mai mari posibile in urma consultarilor)

• Produs ecologic, durabil si fara intretinere periodica, pentru acoperisuri

 

RHEINZINK – Sistem cu solzi

Solzii au devenit o solutie din ce in ce mai populara pentru invelitori. Solzii mici RHEINZINK, cu forme ascutite sau patrate, asigura solutii estetice, chiar si pentru geometrii complexe ale constructiilor. Lucarne, cosuri de fum si alte elemente de contur pentru acoperis reprezinta doar o parte din domeniul de aplicare. Solzii mari RHEINZINK au o eficienta deosebita atat la invelitorile de mari dimensiuni, cat si la placarile de fatade. Acesti solzi de dimensiuni crescute reprezinta o dezvoltare a solzilor mici si prezinta o atractie speciala nu doar datorita rezulta­tului optic, ci si datorita avantajelor constructive. Utilizand dimensiuni diferite de solzi, se deschid linii noi de design pentru fatade. Versiunea naturala a materialului contribuie si mai mult la un design aparte, prin patinarea naturala de la lucios la oxidat, nuanta fiecarui solz difera, iar rezulatul este remarcant.

 

Avantajele sistemului cu solzi:

• Caroiaje individuale pentru invelitori utilizand dimensiuni personalizate de solzi

• Versatilitate maxima atat la invelitori cat si la fatade

• Utilizabil la acoperisuri cu panta mica sau abrupta

• Montaj eficient pe baza gradului inalt de prefabricare

• Produs ecologic durabil si fara intretinere periodica pentru acoperisuri

 

Stratificatia Si importanta ventilatiei la invelitori Si fatade

Invelitorile RHEINZINK trebuie concepute astfel incat sa fie ventilate in permanenta. Gurile de aerisire trebuie pozitionate astfel incat diferenta de nivel dintre acestea sa fie maxim posibila. Datorita acestei cerinte, gurile de absorbtie pentru aer sunt de obicei in zona streasinii, iar cele de evacuare a aerului se gasesc in zona coamei.

 

Stratificatia acoperisului ventilat de la exterior la interior:

1. Invelitoare din tabla RHEINZINK®

2. Astereala din scandura

3. Strat de ventilare

4. Membrana de hidroizolatie cu difuzie

5. Strat de izolatie termica

6. Caprior

7. Panouri de constructii din material lemnos

8. Bariera contra vaporilor, cu protectie UV

 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 102 – aprilie 2014, pag. 56

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/04/03/rheinzink-produse-pentru-invelitori-fatade-si-diverse-alte-sisteme-de-montaj/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.