«

»

ROMFRACHT: Avantajele utilizarii fibrelor la armarea betoanelor

Share

romfracht aprilie foto 3Dupa cum bine se cunoaste, armarea clasica a betoanelor cu plasa de sarma a fost si este inlocuita, treptat si cu mare succes, de armarea cu fibre metalice si din polipropilena pentru armare dispersa.

Din dorinta de a veni in intampinarea constructorilor, societatea noastra, ROMFRACHT SPEDITION, a inclus noi tipuri de fibra metalica in gama sa de produse. Prin punerea in functiune a celor patru linii noi de productie, am marit capacitatea de fabricatie la 2.800 tone pe luna, ajungand pe prima po­zitie in topul producatorilor de fibra metalica din tara si printre cei mai mari din Europa.

Investitiile noastre in acest domeniu nu se opresc aici, intrucat, in curand, va fi pusa in functiune si prima linie de trefilare, cu o capacitate de 300 tone/luna. Ambitiile noastre sunt, insa, si mai mari si nu peste mult timp le vom oferi si alte surprize placute beneficiarilor nostri.

 

Noile tipuri de fibre metalice, pe care le producem deja, sunt:

• FIBRE METALICE CU CIOCURI  RFC 80/60, d = 0,75, l = 60 mm

• FIBRE METALICE CU CIOCURI  RFC 65/60, d = 0,90, l = 60 mm

• FIBRE ONDULATE in gama d = 0,75 mm …. 1,3 mm, l = 30 mm … 60 mm.

 

Sa nu uitam ca producem si fibra metalica cu ciocuri RFC 45/50 (d=1mm, l=50mm), sortimentul cel mai des utilizat in tara noastra, in sectorul constructiilor.

Aceste tipuri de fibra se dimensioneaza usor, in functie de marimea agregatelor din beton.

Asa cum specificam la inceputul articolului, nici fibrele din polipropilena nu sunt deloc de neglijat. Fibra Forta Ferro este o fibra de inalta performanta, oferind maximum de durabilitate pe termen lung precum si imbunatatiri structurale. Capacitatea de absorbtie in beton poate creste cu mult peste fibra metalica. Este folosita in aplicatii de performanta cum ar fi: pardoseli industriale, platforme betonate, parcari, rampe incarcare/descarcare, produse prefabricate, captusirea tunelurilor etc. Prin faptul ca impreuna cu materialele oferim si solutia tehnica, a fost posibil sa se realizeze proiecte de anvergura cu aceste tipuri de fibre. Anul trecut, de pilda, s-au realizat zeci de mii de metri patrati de pardoseli cu fibra Forta Ferro.

Sa nu uitam nici fibrele din polipropilena EconoNet si SuperNet. Acestea sunt folosite oriunde este nevoie de fibre cu performanta superioara, cu scopul de a controla craparea cauzata de contractie sau de temperatura si pentru a imbunatati proprietatile de durabilitate pe termen lung. Fibrele EcoNet si SuperNet sunt ideale pentru sapele care se toarna peste instalatiile de incalzire in pardoseala.

Fibrele  monofilament utilizate complementar cu fibrele metalice, cu scopul de a preintampina apa­ritia microfisurilor, cresc mult performanta betonului.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul nostru: www.fibre-polipropilena.ro.

 

Un alt produs cu o importanta deosebita este lacul sigilant Super Diamond Clear – rezistent la sare. Vanzarile foarte mari si aprecierile utilizatorilor nostri, atat din domeniul industrial cat si din cel casnic, ne-au aratat ca are o calitate exceptionala in exploatare.

 

Pentru a hidroizola fundatii, pardoseli, tuneluri, piscine, terase, structuri marine, diguri, rezervoare, cilindri si structuri din beton etc., punem la dispo­zitia utilizatorilor tehnologia pe baza de cristale hidroizolante. Aceasta tehnologie asigura costuri reduse, usurinta in exploatare si garantia unei hidroizolari pe toata durata de viata a betoanelor (www. hidroizolatiibeton.ro).

Exista trei moduri diferite de utilizare a acestor produse:

A. Pot fi adaugate in amestecul de beton in momentul pregatirii sale (in instalatia de betonat sau direct pe santier in betoniera).

B. Pot fi pulverizate ca praf si intinse pe betonul proaspat.

C. Pot fi aplicate cu o pensula sau pulverizate pe betonul nou sau vechi.

Se caracterizeaza si prin usurinta cu care pot fi utilizate in orice conditii climatice.

 

Principalele avantaje ale tehnologiei pe baza de cristale hidroizolante sunt:

1. Permanenta tratamentului

2. Utilizare simpla

3. Autosigilante

4. Marirea duratei de viata a betonului

5. Economie de manopera si materiale in constructii.

 

Contact:
www.fibre-polipropilena.ro
www.hidroizolatiibeton.ro
Tel.: 021.256.12.08

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 102 – aprilie 2014, pag. 18

Autor:
ec. Florin Florian – director departament Fibre – Betoane, ROMFRACHT SPEDITION

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/04/03/romfracht-avantajele-utilizarii-fibrelor-la-armarea-betoanelor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.