Soletanche Bachy este un antreprenor general in domeniul geotehnicii si ingineriei civile.
Lansat ca specialist in tehnologii de injectare a pamanturilor, in timp si-a insusit o gama completa de metode si tehnologii specifice ingineriei geotehnice, fundatiilor speciale, lucrarilor subterane, lucrarilor de imbunatatire a terenurilor sau de tratare si control al poluarii.
Arta de a construi o fundatie este la fel de veche ca lumea insasi, dar desavarsirea sa stiintifica, mai exact, geotehnica, s-a declansat abia din anii 1920. Soletanche si Bachy, fondate in 1947, respectiv 1927, au fost pionierii acestei noi discipline si, in doar trei generatii, au perfectionat si lansat cele mai multe inovatii tehnice, care au revolutionat tehnologiile din domeniul fundatiilor speciale. Fuziunea lor, in anul 1997, a consolidat pozitia de lider in acest sector. Dupa mai multe decenii de expansiune auto-finantata, Soletanche Bachy realizeaza o cifra de afaceri de 1,4 miliarde de euro, numarand peste 8.000 de angajati, localizati in 50 de tari.
Din cele 60.000 de proiecte, finalizate cu succes in peste 100 de tari, se pot mentiona: etansarea si repararea marilor baraje; ziduri de protectie pentru centralele nucleare; tunelele de metrou pentru cele mai multe orase; cele mai adanci fundatii, pentru cele mai inalte turnuri din Asia, Europa si Orientul Mijlociu; restaurarea monumentelor istorice; cele mai ambitioase structuri maritime, precum si o multitudine de lucrari de mica anvergura, care demonstreza capacitatea tehnicienilor si inginerilor de a raspunde la cerintele variate ale pietelor locale.
Motto-ul „BAZEAZA-TE PE NOI / BUILD ON US“ exprima spiritul dinamic al companiei, care evidentiaza valori larg acceptate, cum sunt: siguranta persoanelor, fiabilitatea produselor, stabilitatea structurilor, excelenta tehnica si inovatie.
Prezenta firmei in Romania incepe in anii ‘70, cu ocazia constructiei docurilor uscate de la Mangalia si a metroului bucurestean, filiala datand din 1992.
Domeniul de activitate autohton cuprinde incinte (Piata Universitatii, Casa Radio, Sediu Politia de frontiera, Park Lake Plaza, City Business Center), reabilitari de baraje (Varsolt – Salaj), proiecte de infrastructura (By Pass Caransebes, Suceava, DJ100M, Pod CF Tisita), proiecte industriale si comerciale (Baumax, Decathlon, Saint Gobain, Dedeman, Lidl, Holcim, Sefar) si parcuri eoliene (Casimcea, Corugea, Mihai Viteazu, Chirnogeni, Gradina, Gemenele, Alizeu).
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 102 – aprilie 2014, pag. 40
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns