«

»

SOUDAL WINDOW SYSTEM. Montajul profesional al ferestrelor

Share

soudal aprilie foto 2Compania Soudal este unul dintre cei mai mari producatori din lume de etansanti si adezivi. Infiintata in 1966 in Turnhout, Belgia, SOUDAL detine, la ora actuala, un numar de 12 unitati de productie, localizate in Belgia, Germania, Polonia, China, India, Chile si cea mai recenta in Slovenia.

Pe langa produsele traditionale, cum ar fi spumele poliuretanice, izolanti siliconici, acrilici, poliuretanici, hibrizi, gama completa de adezivi gata de lucru, benzi hidroizolante, SOUDAL  produce si o serie de sisteme complete cu aplicatii in industria constructiilor. Din aceasta categorie face parte sistemul de montaj profesional al ferestrelor SOUDAL WINDOW SYSTEM.

Ca urmare a aparitiei diferitelor sisteme de izolare a cladirilor, s-a constatat ca cele mai mari pierderi de caldura se produc prin rosturile dintre tamplarie si zidarie. Acest fapt se datoreaza lipsei de protectie a spumei poliuretanice, care este afectata de vaporii de apa proveniti atat din interiorul cat si din exteriorul cladirilor,  ceea ce genereaza aparitia mucegaiului in pereti.

SOUDAL WINDOW SYSTEM protejeaza complet stratul izolant al feres­trelor, reducand, astfel, pierderile de caldura. Sistemul este compus din: gama completa de spume poliuretanice, folii de protectie pentru interior si exterior, izolanti speciali, diverse accesorii pentru aplicare.

 

Soudal produce cea mai variata gama de spume poliuretanice cu aplicare normala cu adaptor pai, cu pistol clasic sau Click&Fix®, sistem patentat, si Genius Gun®, un sistem unic care combina proprietatile aplicarii spumei poliuretanice cu adaptor pai si pistol.

Proprietatile spumelor poliuretanice Soudal se adapteaza perfect oricaror cerinte din proiectul tehnic al cladirilor. Constructorii isi pot alege in functie de aceste cerinte una dintre urmatoarele tipuri:

• Spuma Poliuretanica Professional 60 formula iarna sau vara – volum de expan­dare pana la 60 litri;

• Spuma Poliuretanica Maxi formula iarna sau vara – volum de expandare mare pana la 70 litri;

• Spuma poliuretanica Low expansion cu volum mic de expandare si factor marit de izolare termica datorita densitatii crescute;

• Spuma poliuretanica flexibila Flexifoam® cu factor mare de izolare termica si, in special, fonica pana la 60 dB;

• Spuma poliuretanica bicomponenta Soudafoam 2K, cu intarire rapida pana la 30 minute;

• Spuma poliuretanica Comfort Genius Gun® practic, cu un pistol la fiecare tub de spuma si formula All Season pentru toate anotimpurile.

 

Foliile antivapori  produse de Soudal sunt de doua tipuri:

• Folia SWS pentru interior, care nu permite accesul vaporilor in stratul izolant de spuma atat din interiorul profilului (vapori creati de puntea termica dintre zidarie si ramalele ferestrelor) cat si din interiorul camerei (studiile au aratat ca, de exemplu, intr-o incapere, 4 persoane pot produce doar prin respiratie pana la 14 litri de apa sub forma de vapori intr-o singura zi);

• Folia antivapori pentru exterior, care permite evacuarea vaporilor din stratul izolant de spuma catre exterior si nu permite vaporilor din atmosfera patrunderea in stratul de spuma. Foliile au un strat autoadeziv pentru lipire pe profil si un strat autoadeziv din butil pentru lipire pe zidarie, fiind foarte usor de montat.

Sistemul mai cuprinde Benzi de izolare acrilice autoexpandabile de diferite dimensiuni, care pot inlocui folia de exterior atunci cand montajul acesteia nu este posibil: de exemplu, atunci cand termosistemul cladirii este deja montat iar profilul ferestrei este acoperit de termosistem din exterior.

Pentru finisaj complet, Soudal ofera o gama variata de izolanti acrilici si siliconici, cum ar fi Masticul acrilic pentru interior si Siliconul Neutru Silirub2® pentru exterior, in diferite culori, inclusiv cele mai uzuale culori RAL. Silirub2® este un silicon complet neutru din punct de vedere chimic si este special conceput astfel incat profilul tamplariei sa nu fie afectat de caracterul acestuia.

 

Reprezentanta din Romania, Soudal SRL are in stoc permanent toate componentele sistemului si este la dispozitia clientilor pentru orice detalii si informatii tehnice suplimentare.

 

Contact:
SOUDAL SRL – Reprezentanta in Romania a SOUDAL NV Belgia
Calea Darzei 86A, Comuna Crevedia, Jud. Dambovita
Tel./Fax: 021 351 58 04 | www.soudal.ro | www.fixall.ro | www.montajulcald.ro

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 102 – aprilie 2014, pag. 73

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/04/03/soudal-window-system-montajul-profesional-al-ferestrelor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.