«

»

TIAB SA: Oportunitati de dezvoltare

Share

tiab aprilie foto 32013 a fost pentru TIAB un an al provocarilor si realizarilor in sectorul energiei. Allianso Energy si Enel Green Power Romania sunt companiile care, in anul 2013, au demarat si finalizat proiecte in sectorul energiei neconventionale din tara noastra.

 

Alinso Group este un dezvoltator din Belgia, specia­lizat in proiecte durabile din domeniul energiilor neconventionale, care gestioneaza parcuri industriale si de afaceri in toata Europa.

In 2013, Allianso Energy, parte a Alinso Group, a inceput in Romania lucrarile la un nou proiect de produ­cere a energiei neconventionale. Este vorba de 3 parcuri fotovoltaice independente, fiecare cu propriile retele de distributie. Cele 3 parcuri – Parc Fotovoltaic AD234 – SPV 1 South, AD234 – SPV 2 Central si AD234 – SPV 3 North au impreuna o capacitate instalata  de aproximativ  11 MW.

Pentru acest proiect, Allianso Energy a decis sa colaboreze cu TIAB, atat pentru proiectare cat si pentru executie. Colaborarea s-a concretizat prin semnarea unui contract, la sfarsitul lunii mai 2013, pentru lucrarile de medie tensiune.

Datorita increderii castigate in faza de proiectare si pe parcursul executiei, echipa TIAB Industrie a fost solicitata, ulterior, pentru lucrari suplimentare reprezentand instalarea de cabluri de curent continuu si cabluri de joasa tensiune aferente parcului.

Lucrarile au fost finalizate in prima decada a lunii octombrie 2013, termenul  de executie (contract + lucrari suplimentare) fiind de 4 luni.

O alta lucrare reprezentativa in domeniul fotovoltaic este cea realizata pentru Enel Green Power, companie a grupului italian Enel specializata pe dezvoltarea si admi­nistrarea ener­giei provenite din surse regenerabile, care este responsabila pentru toate activitatile grupului din sectorul eolian, solar, geotermal si hidrologic.

In anul  2013 Enel Green Power si-a inceput activitatea in Romania, in domeniul energiei solare, in judetul Prahova, prima etapa fiind implementata si finalizata in luna iulie 2013.

Berceni 1 si Berceni 2 sunt primele centrale fotovoltaice ale companiei Enel Green Power in Romania, acestea fiind racordate la sistemul energetic national odata cu finalizarea proiectului. Impreuna, Berceni 1 si Berceni 2 au o capacitate instalata de aproximativ 19 MW.

Lucrari ca: instalarea si conectarea cablurilor JT, a cablurilor MT, a cablurilor pentru comunicare, a fibrei optice, montajul echipamentelor JT (cofrete fuse-box, cofrete string-box), a sistemelor de iluminat periferic, a sistemelor de impamantare, testele si verificarile, toate au fost executate de catre specialistii TIAB.

Pentru compania noastra acest proiect a fost o oportunitate obtinuta ca urmare a profesionalismului dovedit si a increderii castigate in cei peste 3 ani de colaborare cu antreprenorul general Ness Project Europe, companie alaturi de care TIAB continua traditia parteneriatelor de lunga durata.

Finalizarea acestui proiect, al carui termen de executie, pentru partea de instalatii electrice, a fost de doua luni, demonstreaza, inca o data, eficienta si seriozitatea caracteristice TIAB.

Cu aceste proiecte, dar si cu altele, pe care le vom prezenta in urmatoarele numere ale Revistei Constructiilor, echipa TIAB si-a demonstrat capacitatea de a transforma fiecare provocare in oportunitati de dezvoltare. Astfel, progresul continuu, experienta acumulata si maleabilitatea echipei au facilitat obtinerea de noi proiecte in diversele ramuri ale energiei.

Asadar, un pas mic in evolutia energiilor neconven­tionale in Romania, dar un pas mare in implicarea TIAB.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 102 – aprilie 2014, pag. 8

Autor:
Ioan SALARU – Business Unit Manager TIAB Industrie Ploiesti

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/04/03/tiab-sa-oportunitati-de-dezvoltare/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.