«

»

ALUPROF SISTEME DE ALUMINIU: Ferestre si trape de evacuare a fumului

Share

aluprof romania logoFerestrele si trapele de evacuare a fumului joaca un rol special in asigurarea confortului si sigurantei persoanelor care locuiesc in cladire. Daca sunt instalate corect, ele reprezinta elementele ventilatiei gravitationale iar daca este necesar, pot contribui la eliminarea rapida a fumului si vaporilor toxici, care pot fi periculosi pentru sanatate si viata.

Oferta pentru aceste produse se caracterizeaza printr-o diversitate de solutii, astfel incat sa poata fi folosite in scopul dezvoltarilor individuale, precum si ca elemente integrate in fatade din aluminiu sau panouri vitrate pentru acoperisuri.

Structurile de evacuare a fumului pot fi realizate cu sisteme de ferestre de tipul MB-59S, 59S-Casement MB, MB-60, MB-60US, MB-70, MB-70US, MB-86, MB-86US, si cu solutii pentru fatade, de tipul ferestrelor de mansarda (MB-SR50N OW) si luminatoarelor (SR50N MB-RW). Exista optiuni diverse de deschidere a ferestrelor – cu balamale laterale sau inclinate spre interior sau spre exterior (sus/jos), precum si lucarne folosite cu fatade inclinate sau cu luminatoare. Sistemul de evacuare a fumului de ventilatie este completat prin ferestrele si usile de aerisire.

 

aluprof mai foto 1Ferestre si trape de evacuare a fumului

Ferestrele si trapele de evacuare a fumului pot fi prevazute cu mecanisme fiabile si silentioase furnizate de D+H si GEZE, iar ferestrele de acoperis – cu mecanisme de actionare de la ESCO. Sunt disponibile diverse tipuri de sisteme de actionare, inclusiv antrenari cu forta mare de deschidere (de max. 3.000 N). Ele pot fi instalate intr-o singura fereastra sau in sisteme sincronizate “Tandem”. In ciuda rolului lor functional in cladire, aceste structuri se pot caracteriza printr-un aspect estetic de inalta calitate, asigurat de posibilitatea de a folosi sisteme de antrenare de mici dimensiuni instalate paralel cu suprafata ferestrei.

 

Producatori de sisteme de antrenare pentru ferestrele de evacuare a fumului

Standardul EN 12101-2, ce reprezinta baza legala a operarii ferestrelor de evacuare a fumului, prevede ca echipamentul folosit pentru evacuarea fumului si caldurii sa functioneze fiabil si corect, de fiecare data cand este pornit in timpul perioadei de utilizare.

Structurile de evacuare a fumului pe baza sistemelor Aluprof au fost testate conform standardului specificat mai sus, in Institutele IFT si VdS, in ceea ce priveste zona de ventilatie eficienta, fiabilitatea operationala si comportarea corespunzatoare in anumite conditii de functionare: forta vantului, masa zapezii si sub influenta temperaturilor joase si ridicate.

Testele asupra ferestrelor de evacuare a fumului fabricate cu sisteme Aluprof sunt documentate corespunzator, demonstrand parametrii tehnici ceruti.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 103 – mai 2014, pag. 42

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/05/07/aluprof-sisteme-de-aluminiu-ferestre-si-trape-de-evacuare-a-fumului/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.