«

»

CREATON & ETERNIT: Tigla solz de la CREATON

Share

creaton mai foto 11Creativitate si design pentru acoperisuri deosebite

Tiglele din argila arsa se numara, de mii de ani, printre cele mai apreciate materiale folosite la acoperisuri. Cea mai clasica forma a tiglei din argila este aceea de solz sau “coada de castor”, forma care isi are originile in vechile acoperisuri din ardezie si care, prin imbunatatiri aduse de-a lungul timpului, uneste, intr-un mod ideal, functionalitatea si creativitatea.

CREATON ofera pentru fiecare acoperis – fie ca este vorba despre renovari  ale monumentelor  istorice sau ca este vorba despre constructii noi – o gama foarte mare de tigle solzi, care se diferentiaza prin forma decupajelor, a culorilor, a suprafetelor, putandu-se realiza peste 1.000 de variante.

Toate produsele noastre au un numitor comun si anume CALITATEA, fie ca vorbim de materia prima folosita, de procesul de productie sau de produsul finit. Nu numai traditia si experienta in domeniul fabricarii tiglelor din argila ne ajuta sa mentinem calitatea la cele mai inalte standarde. Instalatiile de productie ultramoderne tip Hydrocasing, care se numara printre cele mai avansate din Europa, garanteaza, la randul lor, calitatea premium pe care CREATON o ofera clientilor sai.

Designul diferit al suprafetelor tiglelor ofera posibilitati multiple de personalizare a acoperisului.

Suprafetele tiglelor solz vin in intampinarea ideilor si dorintelor tuturor clientilor. Cu suprafata neteda sau rugoasa, suprafata periata sau canelata, fiecare acoperis se poate individualiza in nenumarate variante, pentru a asigura un aspect cat mai placut si natural.

Pretentioasa tigla “solz natur” este innobilata prin aplicarea, pe suprafata ei, a valoroaselor angobe si glazuri CREATON. Prin “Noblesse”, colectia valoroasa de culori glazurate, va stau la dispozitie 60 de nuante diferite de culori. “Nuance”, colectia de angobe va ofera 18 nuante de culori, cu care puteti sa realizati nenumarate combinatii de design. Gama de glazuri “Finesse“ ofera, datorita suprafetei tratate, o protectie eficienta impotriva “imbatranirii” suprafetei, precum si a depunerilor de muschi.

 

10 dovezi ale calitatii tiglei solz de la CREATON

1. Traditie si progres

Tigla solz corespunde, in forma, culoare si suprafata, acoperisurilor vechi, istorice, dar sprijina, in acelasi timp, si arhitectura moderna, imbinand traditia cu prezentul si viitorul.

2. Nobil si armonic

Atat suprafetele mari, cat si suprafetele mai mici, beneficiaza, prin tigla solz, de posibilitati multiple de acoperire. Stralucirea nobila pe care o emana duce la o incheiere armonioasa a cladirii prin acoperis.

3. Versatilitate

Tigla solz ofera posibilitatea realizarii unui acoperis in intregime ceramic. Versatilitatea sustine creativitatea, dand frau liber imaginatiei. Lucarne in diferite forme, dolii formate din tigla sau turnuri, toate pot fi realizate, in totalitate, din tigla.

4. Durata de viata

Solzii CREATON ofera diferite posibilitati de asezare. Suprapunerea dubla sau tip coroana ofera multiple avantaje tehnice si optice, in comparatie cu alte tipuri de asezare, asigurand, prin siguranta si frumusete, o durata de viata prelungita.

5. Forme nobile

Cu angobe atractive si glazuri colorate, Creaton extinde limitele creatiei, forme si structuri deosebite putand fi puse in valoare.

6. Culori deosebite

Creaton a dezvoltat, in colaborare cu renumitul designer Friedrich Ernst v. Garnier, o paleta grandioasa de culori, acordand, prin aceasta, libertate totala actului de creatie. Integrarea acoperisului in peisaj nu mai reprezinta o problema.

7. Acoperisul respira

Climatul interior al cladirii este sustinut, in mod remarcabil, de catre tigla solz.

”Perna” ceramica groasa de 3 cm actioneaza ca un veritabil plaman, absorbind umiditatea excesiva si asigurand, in acest fel, locatarilor cladirii un mediu locativ sanatos.

8. Materii prime de calitate

Materia prima pentru tigla solz se prelucreaza prin extrudare, tigla bruta fiind, apoi, arsa fara atingere prin tehnologia “Hydrocasing”. Aceasta tehnologie ultramoderna garanteaza precizia dimensiunilor si a formei.

9. Montaj facil

Uniformitatea produsului, precum si calitatea sa, sunt un avantaj major cand este vorba de montaj.

Rezistenta materialului ofera simplitate in montaj iar excelentul raport pret/calitate face din tigla CREATON un produs recunoscut si pretuit de toti cei implicati in realizarea unui acoperis sigur si estetic.

10. Gama completa de accesorii

Sortimentul complet de accesorii ofera posibilitati nelimitate. Ventilarea spatiului de sub acoperis, accesul pe acoperis, siguranta contra vantului si a zapezii, trecerile prin acoperis s.a.m.d., toate acestea sunt asigurate prin accesorii ceramice sau din aluminiu, utilizarea lor oferind siguranta unui acoperis de calitate.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 103 – mai 2014, pag. 46

Creaton & Eternit SRL
B-dul Ion Ionescu de la Brad, nr. 2B, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel.: +40 21 26 92 174 | Fax: +40 21 26 92 175
www.creaton.com.ro

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/05/07/creaton-eternit-tigla-solz-de-la-creaton/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.