«

»

FARESIN ROMANIA: Podul peste Canalul Dunare – Marea Neagra, la Agigea. Un pod pentru viitor

Share

faresin mai 1Noul pod de sosea hobanat de la km 0+540 al Canalului Dunare -Marea Neagra este una dintre cele mai importante si complexe lucrari de arta executate in ultimii ani pe teritoriul tarii noastre, un proiect la care furnizorul sistemelor de cofraje metalice este Faresin Romania.

Proiectul de cofraje si esafodaje propus a inclus, in cea mai mare parte, elemente standard, dar in unele situatii forma celor doi piloni a impus proiectarea unor elemente speciale executate complet din otel. inprimeleetape,panalariglabancheta, sistemul de panouri PROFIL S100 a cuprins intregul element armat, care, impreuna cu profilele de sprijin ce fac parte din sistemul CONTROTERRA in zonele inclinate, au facilitat scurtarea timpului intre etapele de turnare, prin urmare rapiditate in executie.

Ulterior, in structura de cofraj a fost integrat si sistemul de esafodaj MODUL, in vederea realizarii riglei

bancheta a pilonului. Acest element din beton armat, cu sectiune transversala data in proiect de 3.40 x 2.20 m a fost sustinut de turnurile de esafodaj realizate la Hmax = 10.0 m, proiectate pentru a prelua incarcarile dar si pentru asigurarea unei platforme de lucru.

Pentru fazele superioare ale celor doi stalpi au fost folosite console cataratoare reglabile pe fiecare latura a stalpului, coltare speciale si panouri metalice standard, intre cei doi piloni existand mici diferente de cote, numarul de turnari aferente fiecarui stalp, intre rigla bancheta si diafragma superioara, a fost de 10 la Pilonul 1, respectiv 11 la Pilonul 2.

La varful pilonilor, cei doi stalpi in care s-au inglobat confectii metalice au fost solidarizati printr-o diafragma. Acest lucru a facut ca partial consolele de catarare sa fie eliminate, sa fie suplimentata cantitatea de cofraj vertical PROFIL S100 si realizarea unor platforme de lucru pana la ultima cota a pilonului.

Un alt obiectiv din cadrul acestui proiect, realizat cu materiale Faresin, sunt cele doua tronsoane ale tablierului de beton monolit cu o lungime de 45.0 m fiecare. Pentru sustinerea tablierului s-au utilizat doua sisteme de esafodaj, MODUL si ALU-UP, care au avut inaltimi ce au variat intre 9.50 si 12.0 m. Faresin a furnizat la acest important proiect sisteme de cofraje complexe pentru mai multe obiective, ca de exemplu: pile, antretoaze, monolitizari intre grinzile prefabricate si consolele de trotuar aferente viaductului, plus cei doi piloni si cele doua tabliere realizate in paralel.

Acest proiect a insemnat pentru Faresin Romania un test important, o provocare si dorinta a echipei sa isi puna in valoare experienta dobandita in cei 12 ani de cand aceasta companie este prezenta in Romania.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 103 – mai 2014, pag. 26

SC FARESIN ROMANIA SRL
Str. Morii m, 6, Mogosoaia
077135 Judetul Ilfov – Romania
Tel: 0040 21 3514401
Fax: 0040 21 3514402
office@faresinromania.ro

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/05/07/faresin-romania-podul-peste-canalul-dunare-marea-neagra-la-agigea-un-pod-pentru-viitor/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.