«

»

File de… poveste!

Share

ciprian_enacheCam asa ar putea fi catalogate si mentionate episoadele parcurse din evolutia unor actiuni si activitati privind situatiile din domeniul constructiilor.

Ele au ajuns de poveste pentru ca, dupa un elan post-decembrist evident, au avut in continuare un trend descendent.

Sunt file de poveste apartinand sectorului care prin evolutia lui, poate si trebuie sa asigure desfasurarea normala si mai ales, benefica a unei societati moderne in Romania.

Unul dintre etaloanele care pun in evidenta evolutia industriei si lucrarilor de constructii, dar si serviciile profesionale executate in acest sens, il reprezinta manifestarile expozitionale nationale sau cu participare internationala.

La noi, la romani, cel mai cunoscut eveniment pe aceasta tema a fost si este Construct Expo, care mai are inca… editii anuale. Spun ca mai are inca, pentru ca trendul descendent, de care aminteam mai inainte, ne face sa credem ca, daca se va accentua, pe viitor, situatia precara in care a ajuns sectorul constructiilor, va face ca si frecventa targurilor de profil sa se rareasca.

Participarea restransa din 2014 la Construct Expo fiind un exemplu care nu trebuie sa se mai repete.

Daca privim retrospectiv ceea ce s-a intamplat in constructii dupa 1990, vom constata ca in ultimii 5-8 ani s-a inregistrat o scadere brusca a tot ceea ce inseamna lucrari noi de constructii civile si industriale.

Acest lucru a fost evidentiat, cum spuneam, prin prezenta nesemnificativa a firmelor si mai ales, prin structura exponatelor lor la Construct Expo 2014.

Cauza?

Lipsa unor programe la nivel national pentru prezent si perspectiva. Apoi, decapitalizarea firmelor de profil, care a generat insolventa si faliment si, nu in ultimul rand, politizarea acestui domeniu profesional, cu consecinte economice greu de crezut si acceptat.

De unde si concluzia: …unde sunt editiile Construct Expo de altadata? Au ajuns din pacate… file de poveste!

Daca… „moare” aceasta manifestare expozitionala, inseamna ca „si-a dat duhul” si sectorul constructiilor, el mai functionand sporadic si neconcludent pana in prezent doar in infrastructura rutiera!

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 103 – mai 2014, pag. 3

Autor:
Ciprian Enache

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/05/07/file-de-poveste/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.