«

»

IRIDEX GROUP PLASTIC: Fibre de celuloza pentru imbunatatirea mixturilor asfaltice stabilizate cu fibre (MASF)

Share

iridex aprilie spread - sablonImpactul calitatii drumurilor asupra dezvoltarii economice are ramificatii ce merg cu mult dincolo de scopul de baza, acela de a transporta bunuri si persoane dintr-un loc in altul. Pornind de la acest fapt, va propunem explorarea tehnologiei de imbunatatire a MASF, ce vine de la renumita firma germana Ruthmann, privind aditivarea mixturilor asfaltice cu fibre si microgranule celulozice descrise pe scurt in cele ce urmeaza.

 

Fibrele pentru MASF din gama INNOCELL®

Datorita structurii lor tridimensionale, fibrele de celuloza INNOCELL® mentin o vascozitate ridicata a bitumului, prevenind, astfel, curgerea acestuia si formarea segregarilor la temperaturi ridicate, pe durata depozitarii, transportului si punerii in opera. In acelasi timp, fibrele favorizeaza crearea unui strat mai gros de bitum in jurul fiecarei granule de agregat, prevenind, astfel, oxidarea, patrunderea umiditatii si ascensiunea sau fisurarea agregatelor.

Procesul de fabricatie a produselor din gama INNOCELL® beneficiaza de o tehnologie noua cu turbina, care protejeaza structura originala a fibrei mai bine decat orice alta tehnologie conventionala, principalele avantaje fiind continutul redus de praf si nivelul ridicat de uniformitate a fibrelor.

In functie de tipul statiei de asflat se utilizeaza fibrele de celuloza in stare naturala  INNOCELL F3000 (pentru statii de asfalt in flux continuu) sau fibrele sub forma granulara  INNOCELL FG3000 (pentru statiile de asfalt cu malaxor). Avantajul microgranulelor este distributia rapida pe durata amestecarii uscate. Microgranulele elibereaza fibrele  INNOCELL® usor si sigur, intr-un mod care sporeste eficienta si mareste calitatea productiei de mixtura asfaltica.

Performantele MASF aditivate cu fibre au fost studiate printr-o serie de teste specifice, care au relevat faptul ca utilizarea fibrelor  INNOCELL® imbunatateste calitatile si performantele in ansamblu ale MASF. Rezultatul este un covor asfaltic de calitate, cu caracteristici mult imbunatatite privind durabilitatea, stabilitatea la actiunea apei, rezistenta la temperaturi scazute, rezistenta la uzura si oboseala, stabilitatea si rezistenta la formarea fagaselor la temperaturi ridicate, reducerea numarului de goluri.

Alte avantaje ale fibrelor  INNOCELL®:
• Se amesteca usor si se disperseaza uniform
• Consum redus (pana la 0,3%)
• Continut scazut de praf
• Fibrele nu se lipesc intre ele si raman dispersate chiar la depozitare prelungita
• Produs complet ecologic

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 103 – mai 2014, pag. 18

Autor:
ing. Cristian Tanase – Iridex Group Plastic

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/05/07/iridex-group-plastic-fibre-de-celuloza-pentru-imbunatatirea-mixturilor-asfaltice-stabilizate-cu-fibre-masf/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.