«

»

LAFARGE: Betonul autocompactant Agilia®, cu aplicare verticala si orizontala – structura de rezistenta fara segregari si cu costuri reduse

Share

lafarge mai 1Pe o piata a constructiilor care s-a aratat din ce in ce mai dificila in ultimii ani, cu totii suntem in cautarea unor solutii care sa ne ajute sa fim cat mai competitivi si sa ne reducem costurile, mai ales in conditiile in care provocarile legate de termenele de finalizare si de asteptarile clientilor au crescut.

Utilizarea unor materiale inovatoare de constructii, care sa reduca sau chiar sa elimine lucrarile ulterioare de reparatii, sa scada costurile cu forta de munca si, in plus, sa aiba performante mai bune, poate insemna castigarea unor clienti, sau fidelizarea celor existenti.

 

Agiliaa® Vertical si Agilia ® Orizontal – produse marca Lafarge, lider mondial in constructii – sunt betoane autocompactante utilizate pentru aplicatii structurale (verticale si orizontale), atat pentru constructii noi, cat si pentru renovari, reparatii, consolidari, reconstructii.

Noua tehnologie revolutionara Agilia® asigura o punere in opera a betonului fara constrangeri si permite obtinerea unei calitati exceptionale a betonarii.

Agilia® va ajuta sa reduceti semnificativ timpul si costurile de constructie, eliminand necesitatea vibrarii betonului. Fiind proiectat pentru a avea o foarte mare fluiditate si caracteristici de coeziune, betonul Agilia® asigura suspendarea uniforma a agregatelor in mix, fara segregare, sporind astfel siguranta structurala.

Betonul Agilia® Vertical este destinat turnarilor de pereti structurali (diafragme din beton, stalpi etc), pentru toate tipurile de constructii civile si industriale, inclusiv infrastructura. Betonul Agilia® Orizontal este destinat elementelor orizontale structurale (radiere, plansee, grinzi, suprabetonari predale, nervuri dese etc), asigurand totodata o calitate superioara a finisajului. Gama Agilia® (vertical, orizontal), cu o clasa de raspandire mare si omogenitate ridicata, este recomandata in special pentru elemente masive de beton armat, pereti sau stalpi cu inaltime mare si in toate structurile cu armatura deasa, pentru care vibrarea betonului ar fi un impediment. Betonul autocompactant Agilia® reprezinta astfel varianta moderna pentru structurile de rezistenta ale constructiilor noi, dar si varianta ideala pentru reparatii, consolidari si reconstructii ale celor vechi (reabilitare structurala seismica).

 

Tehnologia folosita de Lafarge in obtinerea performantelor reologice ale Agiliei® va permite sa:
•  Obtineti o umplere omogena a cofrajelor, fara segregari, inclusiv in conditii de armare deasa;
•  Puneti betonul in opera mai rapid;
•  Eliminati vibrarea;
•  Castigati flexibilitate in organizarea santierului;
•  Reduceti costurile cu forta de munca;
•  Reduceti sau chiar eliminati lucrarile de reparatii;
•  Obtineti suprafete ingrijite, cu un finisaj superior betoanelor traditionale;
•  Planeitate perfecta a suprafetelor orizontale, fara operatiuni suplimentare.

Cu o densitate aparenta similara betonului standard si un timp de priza asemanator, Agilia® Vertical si Orizontal au o durabilitate mai mare decat cea a betoanelor standard, cu acelasi continut de ciment si acelasi raport apa/ciment.

in plus, betonul Agilia® respecta cele mai complexe proceduri de fabricatie si cele mai riguroase controale de calitate, asa cum cer protocoalele standard internationale.

Agilia® se poate pune in opera atat cu pompa (recomandat, pentru obtinerea celor mai bune rezultate legate de suprafata finisata), cat si cu bena – caz in care aceasta trebuie sa fie etansa.

 

Lansarea acestui beton special se inscrie in strategia Lafarge de a contribui la cladirea de orase mai bune, punand la dispozitia clientilor sai produse inovatoare cu valoare adaugata mare, pentru constructii accesibile, sigure si durabile.

 

 

Obiectiv: Pod Agigea – al doilea pod peste canalul Dunare-Marea Neagra – pod hobanat care m acest moment detine recordul de lungime pentru poduri hobanate in Romania: deschiderea principala are 100 m.

In 2014 la finalul lucrarilor, vom avea cel mai mare pod sustinut de cabluri de otel din Romania, cu o inaltime de 65 de metri. De asemenea, acesta va avea o lungime de 540 de metri peste Canal iar lucrarea, cu tot cu bretelele de acces, depaseste l kilometru si jumatate.

O premiera pentru constructiile de acest tip in Romania este utilizarea betonului autocompactant.

Betonul utilizat a fost beton autocompactant de tip Agilia®, clasa de rezistenta C35/45.

 

Argumentele utilizarii betonului Agilia in proiect au fost:

– Obtinerea unei integritati structurale imbunatatite a elementelor si cresterea durabilitatii constructiei, betonul autocompactant fiind solutia optima de utilizat tinand seama de densitatea mare a armaturii pilonilor centrali in zona masiva a acestora;

– Realizarea turnarilor continue pe inaltimi mari, fara a necesita ferestre de vizitare;

– Mai putine manipulari la santier, betonul nu a necesitat vibrare;

– Cresterea vitezei de executie a lucrarii.

 

Investitia apartine Administratiei Portului Constanta si depaseste 30 de milioane de euro, bani veniti printr-un program european.

Podul va face legatura intre Porturile Agigea Sud si Agigea Nord si va prelua in principal traficul greu.

Constructor: SC Apolodor Comimpex SRL. 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 103 – mai 2014, pag. 28

 



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/05/07/lafarge-betonul-autocompactant-agilia-cu-aplicare-verticala-si-orizontala-structura-de-rezistenta-fara-segregari-si-cu-costuri-reduse/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.