«

»

PSC: Impreuna pentru protejarea valorilor breslei

Share

psc logo nouPatronatul Societatilor din Constructii (PSC) – membru al Uniunii Europene a Promotorilor in Constructii – UEPC si afiliat Uniunii Generale a Industriasilor din Romania – UGIR, reprezinta interesele constructorilor in cadrul comisiilor de dialog social de la nivelul institutiilor publice implicate in activitatea de constructii.

 

Obiectivele PSC 2014 – 2020

• Promovarea intereselor firmelor din constructii;

• Cresterea calitatii in domeniul constructiilor;

• Asigurarea continuitatii privind nivelul ridicat de calitate;

• Participarea activa in dezvoltarea pietei de constructii;

• Crearea de premise pentru dezvoltarea pietei de constructii active, etica si securitatea afacerilor;

• Promovarea, pe plan intern si international, a activitatii firmelor din domeniul constructiilor.

Asociatii afiliate PSC

• Asociatia Producatorilor de Polistiren Expandat din Romania (ROMEPS)

• Societatea Romana de Acustica (SRA)

• Asociatia Romana pentru Tehnologii, Echipamente si Mecanizare in Constructii (AROTEM)

Cu o experienta de mai bine de 11 ani in domeniu, PSC a demarat, incepand cu 2010, un program intensiv de reorganizare pe principii moderne, care sa asigure membrilor sai atat facilitati de colaborare comerciala si adaptare la noile realitati economice interne si internationale, cat si sansa ca, pe termen lung, sa devina un partener credibil si reprezentativ in relatia cu decidentii politici cu care sa-si negocieze interesele specifice comune.

In ultimii trei ani PSC a organizat peste 30 de conferinte locale prin care s-a urmarit sustinerea activitatii filialelor regionale si consolidarea retelei patronale la nivel national. Evenimentul a ajuns la editia a VI-a si se desfasoara intr-un nou format, interactiv, in care antreprenorii intra in dialog direct cu expertii invitati, pe o tema de mare actualitate: Piete interne si internationale. Mecanisme financiare, de garantare si asigurari.

In 2012, PSC a sustinut proiectul Build Up Skills – ROBUST, finantat prin fonduri europene, care a realizat o scanare a pietei constructiilor din punct de vedere al calificarii fortei de munca din domeniu, iar in 2013 a devenit partener in proiectul Build Up Skills QualiShell (Pilonul II), urmarind dezvoltarea si implementarea la nivel national a schemelor de calificare a montatorilor de sisteme termoizolante de anvelopa si a montatorilor de sisteme de tamplarie termoizolanta.

In continuare, in martie 2014 ne-a fost aprobat proiectul Califica-te! Da-ti o sansa la o viata mai buna!, finantat prin Fondul Structural European – POSDRU, unde PSC, impreuna cu ceilalti parteneri implicati: PPTT (Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta) si FDP (Fundatia Dezvoltarea Popoarelor) s-au angajat sa califice un numar de 962 de angajati. Obiectivul general al proiectului este cresterea competitivitatii si adaptabilitatii persoanelor angajate, prin promovarea beneficiilor FPC si prin acces si participare crescuta a angajatilor la programele de FPC.

Din momentul in care PSC a devenit membru in Consiliul de Export al Romaniei, au fost derulate o serie de misiuni economice internationale, la care au participat firme din constructii de toate dimensiunile, din intreaga tara. Intre destinatiile vizitate de delegatiile PSC se numara: Federatia Rusa, Kurdistan, Algeria, Polonia si Olanda.

Strategia de export a Romaniei, promovata de PSC, cuprinde piete de real interes pentru constructorii romani. Au fost introduse, cu prioritate, in strategie, acele zone aflate in plina dezvoltare: zone post-conflict, precum Orientul Mijlociu si Nordul Africii sau zone care dezvolta programe speciale, cum este cazul Federatiei Ruse, organizatoare a Olimpiadei si a Campionatului Mondial de Fotbal pana in 2018; zone in care sectorul de constructii romanesc are, deja, o imagine buna si in care firmele noastre sunt competitive.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 103 – mai 2014, pag. 14

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/05/07/psc-impreuna-pentru-protejarea-valorilor-breslei/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.