«

»

PSC: Lantul de Conferinte Locale PSC continua cu editia a VI-a

Share

psc mai foto 1Patronatul Societatilor din Constructii organizeaza, in 2014, cea de a VI-a editie a lantului de Conferinte Locale PSC, in parteneriat cu Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta – PPTT si Uniunea Generala a Industriasilor din Romania – UGIR.

 

In cadrul Conferintelor Locale PSC se dezbat probleme deosebit de importante pentru piata constructiilor din Romania, scopul evenimentelor fiind sa promoveze optiunile de afaceri, in noua conjunctura economica nationala si internationala din domeniul constructiilor, prin abordarea unei tematici de actualitate – Proiecte interne si internationale. Mecanisme de finantare, garantare si asigurare.

Conferintele se adreseaza antreprenorilor si managerilor din constructii din intreaga tara. Principalele obiective urmarite sunt acelea de a sustine firmele din constructii in fundamentarea deciziei de accesare a diverselor piete si de informare asupra diverselor optiuni financiare.

Precedentele Conferinte Locale din Cluj – Napoca, Bucuresti si Sibiu si-au atins obiectivele, antrenand in discutii reprezentanti ai ministerelor de resort, autoritati publice centrale si locale, finantatori si asiguratori publici si privati, asociatii reprezentative din domeniul constructiilor si nu in ultimul rand, membrii PSC Bucuresti si reprezentantii filialelor locale ale patronatului.

Un subiect deosebit de important dezbatut in cadrul recentei Conferinte Locale PSC Bucuresti este cel al promovarii constructorilor romani peste hotare, prin intermediul Ministerului Economiei, folosind parghiile care tin de comert exterior, dar si prin mecanismele financiar – bancare, deoarece constructorii au nevoie de scrisori de garantie, de asigurari, de finantarea propriu-zisa pentru a putea intretine proiectele pe piete straine. In cadrul Conferintei PSC care s-a desfasurat cu prilejul Construct Expo 2014, reprezentantul Directiei Dezvoltare Export din cadrul Ministerului Economiei, dl Costin Lianu, a fost alaturi de constructori, aratandu-si, inca o data, disponibilitatea de a sprijini interesele breslei peste hotare – prin promovarea eficienta a exporturilor romanesti de materiale de constructii si de lucrari antrepriza-montaj.

Secretarul general al Patronatului Societatilor din Constructii, dl Tiberiu Andrioaiei, a precizat pentru cei prezenti: ,,Competitia este atributul numarul unu pe care trebuie sa-l avem in vedere, atunci cand mergem pe oricare piata interna sau internationala, iar aceasta tine de intimitatea, de confidentialitatea si atributul intern al fiecaruia dintre noi, pentru ca prima data antreprenorii invata competitia si abia dupa aceea, invata coeziunea si colaborarea”.

In continuare, calendarul evenimentelor regionale ale PSC in 2014 este: Galati – 15 mai, Ploiesti – 18 septembrie si Craiova – 13 noiembrie.

Programul este organizat cu sprijinul partenerilor: Casa Sociala a Constructorilor si Grupul GrECo.

Patronatul Societatilor din Constructii, reunind persoane fizice autorizate si persoane juridice din cercetare, proiectare, consultanta, antreprenoriat si productia de materiale si utilaje necesare santierelor de constructii, urmareste promovarea si apararea intereselor legitime ale membrilor sai si afirmarea solidaritatii patronale, in scopul cresterii prestigiului acestei institutii si sporirii contributiei sale la cresterea, dezvoltarea si modernizarea economiei romanesti.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 103 – mai 2014, pag. 15

PATRONATUL SOCIETATILOR DIN CONSTRUCTII
B-dul Unirii, nr. 70, bl. J4, sc. 4, ap. 130, et. 8, cam. C, Sector 3, Bucuresti
Tel./Fax: +4 021.311.95.94, +4 021.311.95.94
E-mail: office@psc.ro | Web: www.psc.ro

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/05/07/psc-lantul-de-conferinte-locale-psc-continua-cu-editia-a-vi-a/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.