«

»

TIAB SA: Lucrari de modernizare la standarde europene. Gara Calarasi Sud

Share

tiab mai foto 1Lucrarile de modernizare, la standarde europene, a Garii Calarasi Sud, un proiect de succes in portofoliul TIAB, au fost receptionate la sfarsitul anului 2013, in prezenta reprezentantilor beneficiarului, Compania Nationala de Cai Ferate, precum si a autoritatilor locale din Calarasi si a reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

Investitia, in valoare de 20 milioane lei, derulata de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a fost realizata, pe parcursul a doi ani, de consortiul de firme: TIAB SA, Compania de Constructii Feroviare si Societatea de Constructii Erbasu SA.

 

Din partea TIAB, lucrarea a fost executata de catre specialistii filialei TIAB Piatra Neamt. Acestia au reusit sa realizeze toata partea de instalatii impuse de proiect, printr-o buna sincronizare cu lucrarile celorlalte societati din consortiu.

Dupa ce au fost demontate instalatiile vechi, in  cladirea de calatori, pe peron, in tunelul pietonal si in exteriorul Garii din Calarasi au fost montate instalatii noi, de ultima generatie.  Reteaua de instalatii montata acum la obiectivul din Calarasi a transformat vechea gara intr-un adevarat nod de comunicatii, absolut necesar in contextul modernizarii infrastructurii Cailor Ferate Romane.

Lucrarile castigate la licitatie de catre TIAB au impus atat executarea instalatiilor electrice, de detectie – necesare pentru evitarea incendiilor – dar si instalatiile specifice infrastructurii feroviare si in domeniul comunicatiilor. Este vorba de instalatiile pentru siguranta circulatiei (CED, SCB), precum si de sisteme informationale complexe pentru CF sau instalatii de radiotelefonie si telecomunicatii speciale.

Intreg complexul feroviar are acum instalatii de iluminat normal, instalatii de siguranta pentru continuitatea lucrului, pentru iluminatul ambiental arhitectural de pe cladirea pentru calatori, instalatii de siguranta aferente grupului electrogen, dar si de paratrasnet si legare la pamant.

Toate aceste lucrari de modernizare a garii din Calarasi au avut darul sa contribuie si la schimbarea in bine a imaginii orasului.

In final, Gara Calarasi Sud a fost modernizata la standarde europene urmare a investitiei derulate de Ministerul Transporturilor si Infrastructurii iar specialistii TIAB au contribuit la aceasta modernizare prin inlocuirea intregii instalatii cu aparatura de ultima generatie.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 103 – mai 2014, pag. 12

Autor:
Aurelian SAMSON TARANU – Business Unit Manager TIAB Piatra Neamt

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/05/07/tiab-sa-lucrari-de-modernizare-la-standarde-europene-gara-calarasi-sud/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.