«

»

TROFEUL CALITATII ARACO: Bursa de cereale Corabia, judetul Olt

Share

primacons araco foto 2Antreprenor: SC Grup Primacons SRL, Slatina
Beneficiar: Consiliul Judetean Olt
Proiectant general: SC General Proiect SRL, Slatina
Proiectant de specialitate-instalatii: SC Piramid SRL, Slatina

 

Realizarea unei Burse de cereale in Corabia a presupus construirea unui sediu administrativ, unde se vor tranzactiona cereale. Sediul cuprindeun corp de cladire nou, cu regim de inaltime: subsol partial, parter, etaj si mansarda partial.

• Cladirea include:

– la subsol: centrala termica, adapost A.L.A., hol si casa scarii;

– la parter: un hol central, registratura, punct de informare computerizata, sala de tranzactionare, sala de conferinte, garderobe, casa scarii si grupuri sanitare;

– la etajul 1: birouri, hol, grupuri sanitare, casa scarii;

– la etajul 2 – mansarda: birouri, o terasa circulabila pentru angajati, grupuri sanitare, casa scarii.

• Structura de rezistenta este realizata astfel: fundatii din beton armat, structura din cadre de beton armat, plansee din beton armat, acoperis tip sarpanta peste mansarda.

• Inchiderile exterioare sunt realizate din caramida, peretii exteriori sunt placati, pe sistem fatada ventilata, cu placi ceramice tratate special pentru exterior, tamplaria exterioara, atat pentru ferestre cat si pentru zonele cu pereti cortina, este realizata din aluminiu cu geam termopan si parasolare pentru protectie impotriva razelor solare, montate vertical pe tot perimetrul peretilor cortina. Terasa circulabila este decorata cu o pergola realizata pe cadrele din beton armat.

• Iluminatul holului central, pe toata inaltimea, se face prin luminatorul tip cupola; suprafata vitrata este realizata din policarbonat.

• Compartimentarile interioare sunt de tip usor din gips-carton cu fonoizolatie;

• Finisajele interioare sunt diferite in functie de natura spatiilor interioare.

• Instalatiile executate: instalatii electrice interioare si exterioare; instalatii sanitare interioare, alimentare cu apa din sursa de apa a orasului Corabia, canalizare interioara si exterioara; instalatii termice interioare.

• La proiectarea cladirii s-a tinut cont de alocarea unui spatiu de adapost de protectie civila. In adapost este prevazuta o instalatie de filtroventilatie, care asigura microclimatul in conditii normale, privind calitatea aerului la nivelul adapostului.

• Amenajarile exterioare cuprind: imprejmuire pentru separarea proprietatilor, alei pietonale, alei carosabile si parcari, spatii verzi.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 103 – mai 2014, pag. 48

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/05/07/trofeul-calitatii-araco-bursa-de-cereale-corabia-judetul-olt/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.