«

»

Bosch isi consolideaza pozitia in Romania

Share

bosch vigneta MICABosch, lider global in furnizarea de tehnologii si servicii, a atins anul trecut in Romania o cifra de afaceri de 212 milioane de euro. In raport cu anul 2012, in 2013 volumul vanzarilor a crescut cu 18 la suta. „2013 a fost un an foarte important pentru Bosch in Romania, caracterizat prin dezvoltarea solida a tuturor activitatilor grupului. In plus, ne-am intarit semnificativ prezenta pe piata romaneasca, iar in anii urmatori dorim, de asemenea, sa continuam extinderea si consolidarea activitatii noastre.

mihai_boldijarIn 2013, Bosch a investit peste 70 de milioane de euro in Romania, in special in finalizarea fabricii de tehnologie auto din Cluj si in extinderea fabricii existente din Blaj. La inceputul anului 2014, Bosch avea aproximativ 1.700 de angajati in cele patru locatii din Romania. Pana la sfarsitul anului, numarul angajatilor din Romania va depasi 2.400 de persoane”, afirma Mihai Boldijar, reprezentantul Grupului Bosch in Romania.

 

Extinderea centrului de comunicare Bosch din Romania

In 2013, centrul de comunicare Bosch din Timisoara a fost extins semnificativ. „Datorita calificarilor excelente si competentei angajatilor nostri, in special in domeniile IT si de supraveghere la distanta, am putut atrage numeroase proiecte noi”, declara Mihai Boldijar.

Centrul de comunicare are apro­ximativ 400 de angajati, o suprafata de peste 3.500 de m2 si ofera servicii in 19 limbi. Oferta include asistenta tehnica si consultanta IT, precum si alte servicii de contabilitate, relatii clienti si de gestionare a documentelor. Din gama de servicii ofe­rita de societate fac parte chiar si serviciile de urgenta, cum ar fi sistemul de urgenta eCall. Momentan, apelul de urgenta automat este disponibil in 19 tari europene.

 

Noua unitate de productie si dezvoltare din Cluj

Recent, grupul Bosch a deschis cea de-a doua unitate de productie dedicata tehnologiei auto in Romania: noua fabrica din Cluj. Aici se produc componente electronice si dispozitive de control pentru industria auto. In viitor, “inima electronica” a sistemului de propulsie al bicicletei eBike va fi fabricata la Cluj.

Inca din noiembrie 2013, la Jucu a fost inaugurat Centrul de cercetare si dezvoltare Bosch din Romania. Accentul este pus pe dezvoltarea componentelor electronice si a solutiilor software pentru produsele fabricate aici. In plus, centrul ofera servicii de inginerie pentru alte unitati Bosch si pentru clientii locali.

 

Extinderea fabricii din Blaj

Bosch a extins semnificativ unitatea de productie din Blaj. Incepand cu 2013, fabrica produce senzori de turatie a rotilor si a arborelui cotit, folositi in industria auto. Pentru extinderea fabricii si pentru noi echipamente de asamblare s-au investit aproximativ 50 de milioane de euro. Pana la sfarsitul anului 2014 vor lucra aici aproximativ 1.000 de angajati, cu aproape 200 mai multi decat la inceputul anului. De asemenea, divizia Drive and Control din cadrul Bosch, cunoscuta si sub numele de Bosch Rexroth, produce, inca din 2007, tehnologie liniara folosita in ingineria mecanica.

 

Tehnologia auto: motorul de dezvoltare al afacerilor din Romania

In 2013, volumul vanzarilor in domeniul tehnologiei auto din Romania a inregistrat cresteri cu doua cifre. Explicatia este cresterea productiei celor doi constructori auto din Romania, Dacia si Ford, precum si intensificarea exporturilor catre alte piete din Europa de Est si Africa. Chiar si vanzarile de piese de schimb au inregistrat rezultate pozitive. De asemenea, anul trecut, un total de 46 de service-uri auto din Romania s-au alaturat conceptelor de service Bosch Car Service, Bosch Diesel Service, Bosch Diesel Center si Auto Crew.

 

Scule electrice: Bosch isi reafirma pozitia de lider

In 2013, divizia de Scule electrice si accesorii si-a reafirmat pozitia de lider in Romania, in ciuda conditiilor dificile ale pietei generate de evolutia industriei constructiilor care a cunoscut o perioada de stagnare.

In special in domeniul sculelor electrice cu acumulatori, Bosch a inre­gistrat cresteri de doua cifre. De altfel, Bosch este primul producator de aparate cu acumulatori litiu-ion care a satisfacut cu succes nevoile clientilor si pietei.

In 2013, Bosch a lansat pe piata robotul de tuns gazonul Indego, iar pentru 2014, ne-am propus consolidarea pozitiei de lider in Romania datorita sculelor electrice si a accesoriilor inovatoare.

 

Termotehnica: accent pe produsele ecologice

Cu ajutorul dispozitivelor moder­ne de incalzire, Bosch si-a sporit semnificativ volumul vanzarilor in Romania. Datorita tehnologiei in condensare, aceste produse sunt, in acelasi timp, mai ecologice si mai economice.

In Romania, societatea a castigat o cota importanta din piata cu ajutorul marcilor Bosch si Buderus.

Strategia service-ului pentru clienti s-a bucurat de succes.

Pentru clientii industriali, de exemplu, Bosch ofera servicii individuale, repararea si monitorizarea sistemelor industriale, in timp ce gospodariile private beneficiaza de serviciile partenerilor de service autorizati.

 

Perspectivele globale ale Grupului Bosch pentru anul 2014

In anul 2014, Bosch se asteapta la o crestere a volumului de vanzari intre 3 si 5 procente. Una dintre zonele pe care se va pune accent in viitor este reprezentata de produsele care se pot conecta la internet si serviciile bazate pe internet. Datorita cunostintelor in domeniul hardware si competentelor tehnologice cuprin­zatoare, furnizorul de tehnologii si servicii este bine pregatit.

„Atuurile clasice Bosch, cum ar fi puterea de inovare, calitatea, prezenta globala si cultura antreprenoriala integrata sunt calitati care conteaza chiar si intr-o lume interconectata”, a conchis Dr. Volkmar Denner, pre­sedintele Consiliului de Administratie Bosch, in cadrul conferintei de presa organizate in Germania, avand ca tema bilantul societatii.

In plus, Bosch este lider mondial in domeniul sistemelor microelectromecanice (MEMS), tehnologie vitala pentru conectarea produselor prin intermediul internetului. Senzorii ofera un nivel de asistenta tehnica zilnica nemaiintalnit pana in prezent, fie ca este vorba despre conducerea autonoma sau de functionarea unei case inteligente. Obiectivul strategic al Grupului Bosch consta in dezvoltarea solutiilor pentru mobilitatea interconectata, productia interconectata, sistemele energetice interconectate si cladirile interconectate.

Mai multe informatii pe www.bosch.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 104 – iunie 2014, pag. 64Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/06/06/bosch-isi-consolideaza-pozitia-in-romania/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.