«

»

TRACTOR PROIECT COMERT: BAUER IN HOUSE 2014

Share

tpc iunie foto 2Ca in fiecare an, grupul BAUER Maschinen a organizat, la sediul sau din Schrobenhausen, in perioada 10 – 13 mai 2014, intalnirea traditionala cu reprezentantii si cu clientii sai din intreaga lume.

Intalnirea a avut ca obiectiv prezentarea bilantului anului precedent, cu evidentierea celor mai noi realizari de ordin tehnic si comercial, precum si stabilirea principalelor obiective pentru anul urmator, in concordanta cu specificul fiecarei piete, din diferitele zone ale globului.

 

In cuvantul sau de deschidere a expozitiei, dl profesor Thomas Bauer, patron si presedinte al Consiliului de Administratie al grupului BAUER, a prezentat bilantul grupului pe anul 2013, si asteptarile pentru anul in curs. Cu toate fluctuatiile de pe dife­ritele piete ale lumii, bilantul grupului BAUER, in 2013 fata de 2012, este unul pozitiv, inregistrandu-se o cres­tere de cca. 6,9%.

Referindu-ne la principalele noutati prezentate in cadrul expozitiei, trebuie evidentiat, in primul rand, noul ciocan hidraulic de batut piloti sau pal­plan­se HRS 5, cu frecventa marita. Ciocanul hidraulic este instalat pe un utilaj RTG RM 20, care, pe acelasi mast, dispune si de un sistem de foraj cu burghiu cu melc continuu. Acesta poate executa un foraj ajutator, premergator instalarii pilotului, prin batere cu ciocanul hidraulic.

Firma RTG a prezentat, de ase­me­nea, utilajul RG 21T, cu brat telescopic, cu capul vibrator de instalat palplanse MR 150 AVM.

O noutate absoluta a expozi­tiei a fost utilajul de forat piloti cu bara de tip Kelly, din categoria ”Value Line”, BG 11 H. Cel mai mic din categoria utilajelor de foraj pentru piloti BG, este dezvoltat pe un sasiu superior CAT 320 E. Utilajul poate executa piloti tubati, de pana la 880 mm diametru, la adancimi pana la 40 m. Poate fi folosit, cu succes, pentru forajele pregatitoare din industria petrolului.

Din seria utilajelor de forat piloti, categoria ”Value Line”, a mai fost expus utilajul BG 26, echipat si cu oscilator, iar din categoria ”Premium Line”, utilajele BG 18 H, BG 39 si BG 46.

Utilajul BG 46 a fost prezentat in expozitie echipat pentru forat pereti diafragma, fiind dotat cu trolii pentru furtunurile hidraulice si pentru elimi­narea materialului forat si cu unita­tea de frezare, recent lansata, BC 35.

O macara pentru fundatii speciale, BAUER MC 96, a fost prezentata in expozitie impreuna cu un oscilator pentru tuburi de foraj, cu diametru de 3 m, marca Leffer.

 

Firma PRAKLA, specializata in foraje pentru puturi de apa si in prospectiuni geotehnice, a prezentat in expozitie masina sa cea mai soli­citata, RB 50.

 

O noutate absoluta a expozitiei a fost masina de foraj pentru puturi de apa AGBO, firma intrata in familia BAUER in acest an.

KLEMM Bohrtechnik, leader in productia de utilaje pentru foraje de ancorare si pentru micropiloti, a expus doua dintre cele mai solicitate modele ale sale din categoria KR 806, precum si noul model KR 801-3FS, cu cap de rotire KH9, multifunctional, cu cinematica spatiala, adecvata pentru forajele de ancorare.

De mare interes s-au bucurat echipamentele de foraj KLEMM, care se monteaza pe bratul unui excavator purtator, fiind actionate de instalatia hidraulica a acestuia. Au fost expuse modelele KA 140 pentru excavatoare de 16 t si KA 162 pentru excavatoare de 25 t.

 

Firma HAUSHERR, specializata in productia de utilaje de foraj pentru explozii in cariere, a expus utilajul HBM 160, echipat cu cap rotativ pentru foraje cu diametre de 165 – 203 mm, la adancimi de pana la 54 m.

 

Firma ABS Trenchless, speciali­zata pe foraje orizontale de subtraversare, a expus masinile ABS 600 S si ABS 1200, care pot realiza foraje cu dia­metre de 600 mm, respectiv 1.200 mm.

 

Au fost, de asemenea, prezente in expozitie firmele FAMBO si PILECO cu echipamentele lor pentru batut piloti sau palplanse.

Ca in fiecare an, s-au bucurat de un interes deosebit demonstratiile prac­tice organizate la fabrica din Aresing.

Dintre acestea, amintim:

• forajul cu cap dublu de rotire pentru piloti, partial tubat, cu burghiu cu melc continuu (CFA); masina de baza este BG 30 H.

• noua metoda de foraj pentru imbu­natatirea portantei terenului prin ames­tecarea materialului forat cu laptele de ciment injectat pe parcursul forarii; masina de baza folosita la aceasta lucrare este de tip RG SCM, dotata cu echipamentul de foraj si de amestec DH 2400, cu care se pot reali­za coloane cu diametrul de 2.400 mm.

scm-dh_1

scm-dh_2

Single Column Mixing – Double Head

Este important de precizat ca dupa terminarea expozitiei, instalatia pre­zen­­tata urmeaza sa plece in Romania, unde, prin firma BAUER Construction, va executa, cu aceasta metoda, o lucrare ampla de consolidare a terenului pe traseul autostrazii Sibiu – Sebes, acolo unde au avut loc masive alunecari de teren, care au condus la compromiterea termenului prevazut pentru finalizarea autostrazii pe acel sector.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 104 – iunie 2014, pag. 28



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/06/06/tractor-proiect-comert-bauer-in-house-2014/

1 ping

  1. euforaje a spus:

    Un astfel de utilaj am vazut la lucru in zona eroilor la metroul cel nou. Harnicut, harnicut utilaj!

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>