«

»

Un pas inainte cu Rothoblaas

Share

rothoblaas logo

Rothoblaas – Manual pentru case din lemn

rb manual pentru caseNoul catalog „Ghidul pentru constructii de lemn” este pre­zen­tat ca un instrument educational.

Este conceput, proiectat si construit atat cu detalii tehnice cat si comerciale, pentru a oferi o imagi­ne de ansamblu cat mai completa posibil, in lumea  constructilor pe structura din lemn. Ghidul pre­zinta cele trei tehno­logii principale pentru constructii din lemn (pano­uri prefabricate, blockhouse si XLam) diferitele faze de constructie a unei case, precum si rezolvarea proble­melor tehnice printr-un program larg de produse (sisteme de fixare, impermeabilizare si sistemele de protectie pentru lucru la inaltime).

Vizitati www.rothoblaas.com si descarcati noul catalog!

 

rotho blaas 8My Project – software pentru calcularea si verificarea imbinarilor la constructiile din lemn

 

Noul software MyProject ofera posibilitatea calcularii si verificarii imbinarilor, cu ajutorul pieselor de fixare metalice, pentru lemnul de constructie.

MyProject se bazeaza pe experienta si inovarea continua a firmei Rothoblaas, in domeniul construc­tiilor din lemn structural.

Programul permite calcularea si verificarea, atat in baza standardelor tehnice pentru industria de constructii (NTC 2008) cat si dupa Codul Euro 5 (En1995 – 1-1:2009), in conformitate cu certificatele de produs.

Programul ofera o interfata intuiti­va care va permite sa rezolvati singuri calculele de rezistenta si selectarea tipului de imbi­nare, prin selectia produselor. In cativa pasi veti obtine afisarea calculelor pentru tiparire cu un concept individual, chiar si cu sigla companiei dvs.

MyProject este disponibil in 6 limbi (Germana, Engleza, Franceza, Spaniola, Portugheza si Italiana).

MyProject este programul ideal pentru calculul si verificarea imbi­narilor lemn-lemn, lemn-metal, a imbinarilor speciale din compozitie de lemn, a imbinarilor simple sau duble supuse fortelor de forfecare, cu o geometrie individuala din diverse materiale. O gama larga si diversificata de suruburi autofiletante HBS, HBS + Evo TBS ras­punde cerintelor diverse.

• Calculul de verificare al fortelor de forfecare la imbinarea intre elemente din lemn (grinda – grinda sau grinda – pop).

• Analiza mai multor solutii posibile prin selectarea diferitelor piese de conectare, a inclinatiei, a gaba­ritelor pieselor in scopul optimizarii rezistentei meca­nice.

• Exista posibilitatea de a aplica doua metode de calcul (conform ETA 09/0361 sau testarea unui concept individual de imbinare).

O gama larga si diversificata a pieselor speciale din bare de aluminiu – ALUMINI, MIDI si MAXI asi­gura diverse solutii alese pentru nodurile de rezistenta.

Dimensionarea si verificarea suruburilor dublu-filet DGZ pentru fixarea placilor de izolare aplicate pe grinzi si calcul pentru placarile de izolatii dure si moi sunt alte elemente ale obtinerii eficientei termice a cladirilor. In acest scop se poate crea o baza de date cu produse personalizate si introducerea valorilor de incarcare pentru vant si zapada. Optimizarea numarului si a pozitiei suruburilor de fixare se fac in functie de geometria acoperisului si sistemul constructiv ales (suruburi, sipci).

Vizitati www.rothoblaas.com si descarcati gratuit programul MyProject! 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 104 – iunie 2014, pag. 56Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/06/06/un-pas-inainte-cu-rothoblaas/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.