«

»

Workplace Safety Management Forum – 1 octombrie 2014, JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Tendinte si solutii de sanatate si securitate in munca

Share

workplace_safety
130.000 de romani au avut cel putin un accident la locul de munca in 2013

Expo Media, membru Marketing Insiders Group, aduce in prim plan tendinte si solutii de sanatate si securitate in munca la a doua editie a evenimentului “Workplace Safety Management Forum”, ce va avea loc in data de 1 octombrie 2014, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Bucuresti, 25 iunie 2014 – Conform studiilor desfasurate de Institutul National de Statistica din Romania pe un esantion de 14.699.000 de persoane de peste 15 ani, in 2013 s-au produs 130.000 de accidente la locul de munca. Dintre persoanele accidentate, 62.000 (47,6%) lucrau in activitati agricole. In industrie si constructii isi desfasurau activitatea 43.000 de persoane (32,7%), iar in sectorul serviciilor 24.000 (18,6%). Mai mult, 40,1% dintre accidentati au solicitat intre 1 si 3 zile de concediu medical, iar 30,3% dintre ei au avut nevoie de 1 pana la 3 saptamani de recuperare. Aceste date reflecta costuri semnificative care sunt suportate atat de companii, cat si de stat.

Expo Media va reuni speakeri de talie nationala si internationala, experti incontestabili ai domeniului, la a doua editie a conferintei “Workplace Safety Management Forum”, care va avea loc in data de 1 octombrie 2014 in incinta JW Marriott Bucharest Grand Hotel.
Scopul acestei conferinte este acela de a oferi solutii practice si pertinente pentru prevenirea accidentelor in munca si de a prezenta tehnici de management al riscurilor, cu impact direct in reducerea costurilor de personal si siguranta ale companiilor.
Initiativa de a organiza acest eveniment de nisa a luat nastere atat ca raspuns la statisticile ingrijoratoare cu privire la numarul de accidente, cat si ca urmare a nevoii de informare in domeniu.
3.070.000 de persoane (69,4% din esantionul intervievat) au declarat ca sunt expuse doar la factori care le afecteaza sanatatea fizica (substante chimice, pulberi, fum, aburi, gaze; zgomot sau vibratii; pozitii incomode in timpul lucrului, lucrul in miscare, manipularea de greutati; concentrare vizuala sustinuta etc.).
Aproape un sfert (24,8%) din persoanele intervievate au declarat ca sunt expuse atat la factori care le-ar putea afecta sanatatea mentala, cat si la cei care le-ar putea afecta sanatatea fizica (1.101.000 de persoane).
255.000 de persoane (5,8%) sunt expuse doar la factori de natura a le deteriora sanatatea mentala (hartuire sau violenta psihica; violenta fizica sau amenintarea cu violenta fizica; presiune sau supraincarcare).
“Workplace Safety Management Forum s-a nascut din dorinta de a oferi clientilor, partenerilor si autoritatilor din domeniu un spatiu de studiu, o platforma pentru inovatie si dialog fertil pe teme relevante din domeniul sanatatii si securitatii in munca. Renania isi propune sa sprijine dezvoltarea acestei industrii in Romania si, prin prezentarea produselor si solutiilor de ultima generatie, sa consolidam parteneriatele cu acele companii care cred in principiul ca ~e mai sanatos sa previi, decat sa vindeci~ inclusiv din perspectiva comerciala,” declara Florentina Taudor, General Director Renania.

“Preventia in domeniul sanatatii si securitatii in munca nu reprezinta un proiect singular – o procedura structurata, documentata si implementata temporar – ci o munca continua, sistematica de implementare si urmarire, de schimbare si formare. Provocarea este sa construim si sa sustinem o cultura preventiva de sanatate si securitate in munca. O asemenea cultura ar trebui sa aiba ca fundament dreptul fiecarei persoane de a avea la dispozitie un mediu de lucru sanatos, in care sa fie in siguranta, cat si principiul preventiei,” declara Diana Tuca, Sales and Marketing Manager 3M Siguranta Personala.

“De peste 50 de ani, Groupama dezvolta o politica activa de preintampinare a riscurilor, mai ales in domeniile de securitate rutiera, sanatate, agricultura si prevenirea accidentelor domestice. Politica locala de responsabilitate sociala este in acord cu valorile companiei – proximitate, responsabilitate, solidaritate – pe care le traducem in proiecte adresate comunitatilor. Actiunile Groupama se adreseaza in doua mari directii: prima este cea de protectie a clientului prin informare privind riscurile, iar a doua prin oferirea de suport si consultanta in momentele in care este necesar,” precizeaza Dragos Galos, Director Program Vanzari – Asigurari de viata si sanatate Groupama Asigurari.

Conferinta se bucura de sprijinul celor mai importanti jucatori ai domeniului: Renania – Presenting Sponsor, Groupama Asigurari si 3M Siguranta Personala – Silver Partners.

Workplace Safety Management Forum este sustinut si de partenerii media: Marketing Portal, 9AM, Doing Business, Business Live, Hart Consulting, Revista Miscarea, Romania Libera, Revista Constructiilor si Gadget Trends.

Pentru mai multe informatii privind conditiile de participare si oportunitatile de sponsorizare ne puteti contacta telefonic: 0731 141 414 sau prin e-mail: alexandra.chiorean@conferinte.ro.

Agenda completa a evenimentului si alte informatii sunt disponibile online:
http://www.conference-arena.com/workplace-safety-management-forum

 Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/07/01/workplace-safety-management-forum-1-octombrie-2014-jw-marriott-bucharest-grand-hotel-tendinte-si-solutii-de-sanatate-si-securitate-in-munca/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.