Orlen Asfalt, parte a Grupului PKN Orlen, cel mai mare exportator de bitumuri din Polonia, a pus in functiune pe data de 28 mai 2014 un terminal feroviar in localitatea Floresti din Romania. Compania a planificat, pentru acest an, furnizarea pe piata romaneasca a aproximativ 120.000 de tone de bitum.
„Constructia a luat nastere plecand de la ideea de simplificare a manipularii bitumului si de accelerare a livrarilor pe ruta Polonia – Romania. Constructia terminalului a atins un ritm deosebit de rapid, in decurs de doar 10 luni fiind pus in functiune unul dintre cele mai moderne terminale din partea aceasta a Europei, specializate in manipularea bitumului” a declarat Presedintele Companiei ORLEN Asfalt, Krzysztof Suszek.
Terminalul de la Floresti dispune de trei rezervoare pentru depozitarea bitumului, cu un volum total de 5.000 de tone si are capacitatea de descarcare simultana a 6 vagoane. Astfel, randamentul de descarcare a terminalului este de 65 de tone de bitum pe ora.
Constructia este dotata, de asemenea, cu doua statii de incarcare a cisternelor auto cu randament de 100 de tone pe ora, ceea ce permite Companiei ORLEN Asfalt sa furnizeze produse pentru fiecare investitie rutiera din Romania, Bulgaria si Republica Moldova.
Constructia terminalului Orlen Asfalt, in localitatea Floresti, a fost demarata in august 2013. Investitia a fost realizata in colaborare cu societatea romana Terminal Group. Toate sistemele automatizate, instalate pe terenul terminalului, au fost furnizate de firma germana Benninghoven.
ORLEN Asfalt este prezent pe piata romaneasca de cativa ani, marca si produsele sale fiind recunoscute de societatile din domeniul lucrarilor rutiere.
Compania ofera clientilor sai produse de cea mai buna calitate, fabricate conform cerintelor normelor europene.
In prezent, compania ORLEN Asfalt este cel mai mare exportator de bitumuri din Polonia si unul dintre principalii furnizori ai acestui tip de produse pe piata din Romania. Produsele ORLEN Asfalt sunt utilizate in cele mai mari investitii rutiere din Romania, precum: autostrada A1, de la granita de vest catre centru (de la Arad la Sibiu) si autostrada A3 (Bors – Suplacu de Barcau). Compania a crescut, de asemenea, semnificativ vanzarea bitumurilor in Bulgaria si Moldova.
„Prioritatea noastra este sa atragem noi clienti si sa facem mai cunoscuta marca ORLEN in aceasta regiune. Dorim ca societatea noastra sa fie perceputa drept furnizor de bitumuri de cea mai buna calitate si ca expert in domeniul imbracamintilor bituminoase. In acest scop, anul trecut am pregatit o publicatie tehnica dedicata pietei romanesti – Ghidul Bitumurilor. Ghidul este rodul lucrarilor si al experientei angajatilor Departamentului de Tehnologie, Cercetare si Dezvoltare ORLEN Asfalt, in baza consultarilor cu prof. dr. ing. Mihai ILIESCU, care este o autoritate in acest domeniu in Romania” a declarat Krzysztof Suszek.
ORLEN Asfalt Group
ORLEN Asfalt Sp. z o.o. face parte din Grupul de Societati ORLEN, fiind una dintre cele mai mari companii poloneze de productie si comercializare a bitumurilor.
Incepand cu luna octombrie 2012, ORLEN Asfalt este proprietarul societatii cehe ORLEN Asfalt Ceská Republika, aparute ca urmare a achizitionarii in proportie de 100% a partilor sociale ale societatii Paramo Asfalt, care comercializeaza bitumuri produse la Litvínov si Pardubice.
Pe 17 aprilie 2013 a fost inregistrata oficial filiala cu numele ORLEN Asfalt Sp z o.o. PLOCK Sucursala Bucuresti, Romania, care a permis companiei continuarea si dezvoltarea intensiva a activitatilor pe pietele din sud, precum si prelungirea sezonului de vanzare. In prezent, compania noastra este cel mai mare exportator de bitumuri din Polonia si unul dintre principalii furnizori de produse de acest tip pe piata romaneasca.
Din oferta societatii fac parte bitumuri rutiere, bitumuri modificate ORBITON, multigrad BITREX si bitumuri industriale. In urma consolidarii segmentului de bitumuri, ne-am extins oferta cu bitumurile din Cehia (centrele de productie Pardubice si Litvínov) si din Lituania (centrul de productie Mazeikiai).
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 105 – iulie 2014, pag. 14
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns