Antreprenor General: SC Bog’art SRL
Beneficiar: SC Bog’art Offices SRL
Proiectant General: Arhitectura: SC Westfourth Arhitecture SRL, Fatade: SC Alusystem SRL, Structura: SC Popp si Asociatii SRL, Instalatii: Ove Arup & Partners International Limited Londra, sucursala Bucuresti; MC General Construct SRL
Subantreprenori: Agisfor – executie piloti; Bog’art Steel – executie si montaj confectie metalica; Alusystem – executie fatada; Arconi/IMSAT – executie instalatii; NM Construct – executie hidroizolatii; Coneco Romania – executie protectie la foc; Schindler Romania – montaj lifturi.
Cladirea are 2 subsoluri, parter, 14 etaje si etaj tehnic, adapostind, la nivelurile supraterane, functiunea principala administrativa, iar la cele subterane spatii de parcare si spatii tehnice.
Solutia este de radier general cu o grosime de 1.80 m rezemat pe un grup alcatuit din 97 de piloti cu diametrul de 120 cm cu o lungime minima de cca. 24 m sub radier.
Adancimea de fundare este de -9.45 m pe zona de radier de 180 cm grosime si de -8.45 m unde grosimea radierului este de 80 cm.
Structura de rezistenta este alcatuita din pereti de beton armat si cadre metalice.
Peretii de beton armat grupati in trei nuclee dispusi central.
Cladirea prezinta un atrium care este „agatat” de suprastructura principala printr-o prindere glisanta la partea inferioara.
La parter sunt dispuse: holul principal de acces, o sucursala de banca cu functiunile specifice, serviciul de pompieri, camera de depozitare a gunoiului, rampa de incarcare – descarcare.
La etajul 1, deasupra intrarii, se afla sala de consiliu si anexele acesteia, restul etajului fiind ocupat de sali de sedinte si birouri individuale.
La etajul 14 este prevazuta o cantina pentru personal (cafeteria).
Sunt prevazute 163 de locuri de parcare pentru autoturisme, din care 26 la nivelul terenului.
In subsoluri sunt amplasate: rezerva de apa pentru stingerea incendiilor si statia de pompare aferenta; adaposturile de protectie civila; centrul de calcul (Data Room); postul de transformare, grupul electrogen si tabloul electric general; centrale de ventilatie.
Peste etajul 14 se afla un nivel tehnic, unde sunt amplasate: motoarele ascensoarelor, centrala termica, statia de producere a apei racite si centralele de tratare a aerului.
Indicatori principali: aria construita la nivelul solului (Ac) = 990,80 m2 (amprenta la sol); Ac = 1.311,38 m2 (proiectia etajului 1); aria desfasurata supraterana fara balcoane (Ad suprat) = 16.998,27 m2; aria desfasurata construita totala (Adc) = 23.287,91 m2;
Fatadele sunt realizate preponderent cu perete cortina, ceea ce asigura conditii optime de iluminat natural, utilizand geamuri cu emisivitate redusa, iar sistemul constructiv utilizat de inchidere asigura performanta termoenergetica a cladirii.
Prin proiect si prin calitatea executiei au fost asigurate protectia calitatii apei, protectia calitatii aerului, protectia impotriva zgomotului, protectia impotriva radiatiilor, protectia solului si subsolului, protectia asezarilor umane, gospodarirea deseurilor, gospodarirea substantelor toxice si periculoase. UniCredit Tower a fost recompensata cu codul pentru cladiri sustenabile BREEAM, calificativul “Very Good” aceasta fiind una dintre putinele cladiri din Bucuresti care au indeplinit conditiile necesare pentru aceasta certificare.
…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 105 – iulie 2014, pag. 48
Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Lasă un răspuns