«

»

ALUPROF: Un duet armonios pentru sezonul cald: rulou si plasa antiinsecte

Share

aluprof august foto 1In lunile lungi de iarna ne dorim sa iasa din nou soarele. Cand soarele reapare, chiar si primavara, temperaturile ridicate pot fi foarte greu de suportat. Pentru a ne feri de canicula, de ani de zile folosim tot felul de metode. Astazi, din fericire, exista metode eficiente si confortabile. Care sunt acestea? 

Una dintre solutii o constituie montarea rulourilor exterioare. Acestea actioneaza mult mai eficient decat draperiile sau jaluzelele verticale, deoarece sunt construite astfel incat intre suprafata ferestrei si lamelele ruloului se creeaza un strat de aer care asigura o izolare perfecta. Astfel se face ca, in ciuda temperaturilor ridicate de la exterior, in casa va domni o racoare placuta. Daca intr-o zi caniculara lasam rulourile inchise toata ziua, asa cum fac italienii, mai tarziu ne vom bucura de racoare in atmosfera revigoranta a serii. Utilizand rulourile consumul de energie scade cu 30%.

In prezent putem monta rulourile atat pe o cladire noua, cat si pe una gata construita. „Rulourile disponibile pe piata noastra difera intre ele prin modul de instalare. Sistemul cel mai putin intruziv, fata de constructie, este cel adaptiv. Rulourile din acest sistem se monteaza pe ferestre, in interior sau direct pe perete. O alta solutie o constituie rulourile montate sub tencuiala, o solutie salva­toare pentru cei care nu doresc sa se vada case­tele pe fatada casei. Rulourile se monteaza inainte de aplicarea materialului de finisare, precum clincherul sau tencuiala. Este foarte important faptul ca aceste rulouri nu interfereaza cu tamplaria cladirii si nu afecteaza etanseitatea cladirii. In cazul in care dorim sa le instalam in constructie, ne vom consulta inainte cu arhitectul”, spune Piotr Gustof, directorul Departamentului de Dezvoltare a Siste­melor de Rulouri, din cadrul Aluprof. Putem sa ne decidem asupra sistemului suprapus sau asupra ruloului sub buiandrug. In primul caz, rulourile sunt montate direct pe cadrul ferestrei, iar in cel de-al doilea caz, rulourile sunt acoperite cu tencuiala, caseta insta­landu-se direct deasupra cadrului ferestrei.

Oferta Aluprof cuprinde rulouri din toate sistemele. Rulourile SKO adaptive si rulourile SKO-P sunt concepute pentru montajul pe perete. Casetele lor ovale constituie un element decorativ pe fatada cladirii. Firma Aluprof s-a gandit si la persoanele care doresc sa ascunda casetele sub tencuiala. Putem alege, in acest scop, sistemul SP sau SP-E, care asigura un nivel ridicat de eficienta termica. Rulourile SKT OPOTERM le sunt propuse celor care opteaza pentru sistemul suprapus. Casetele sunt realizate din materiale PVC de cea mai inalta calitate. De asemenea, fabricantul urmareste, cu acest produs, obtinerea unei termo­izolari cores­punzatoare, astfel ca interiorul case­tei a fost izolat termic.

„Rulourile se caracterizeaza prin proprietati termoizolatoare foarte bune”, spune Piotr Gustof de la Aluprof. „Cu ajutorul rulourilor putem imbunatati bilantul energetic al cladirii, toate sistemele fiind proiectate tocmai pentru a reduce pierderile de caldura. Iarna, protejeaza interiorul impotriva pier­de­rilor de caldura, iar vara, impotriva incalzirii excesive”, adauga Piotr Gustof.

Folosirea unor rulouri corespunzatoare poate contribui la cresterea semnificativa a sigurantei noastre. Aluprof este primul furnizor de sisteme de rulouri care a obtinut clasa III de rezistenta la efractie. Dovada sunt incercarile realizate conform standardului PN-EN 1627:2011, in laborator autorizat. Acest lucru ne permite ca, in timpul cand suntem la serviciu sau plecati la sfarsit de saptamana, sa ne stim casa in siguranta.

Primavara si vara nu se pune doar problema temperaturilor ridicate, impotriva carora ne protejeaza rulourile. In aceste perioade ale anului apar si insectele nedorite, care se inmultesc ametitor de repede. Solutia ideala o constituie folosirea plasei antiinsecte. Aluprof va ofera, pe langa plasele de insecte incorporate in sistemele de rulouri, si trei sisteme antiinsecte cu cadre fixe, care se deschid si culisante. Din aceasta diversitate putem alege sistemul antiinsecte potrivit oricarui tip de fereastra si incapere.

Rulourile exterioare sunt o solutie practica deoarece, in timpul primaverii si verii, previn supraincalzirea incaperilor si reduc la minimum zgomotul. Foarte important este, de asemenea, faptul ca reprezinta o bariera antiefractie eficienta. In plus, iarna impiedica schimbul de caldura dintre casa si exterior, facand posibila reducerea costurilor de incalzire. Mai avem si plasa antiinsecte care nu permite insectelor sa invadeze interiorul casei. Datorita acestor elemente, locuinta noastra va deveni un loc cu adevarat agreabil si confortabil, pe toata perioada anului.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 106 – august 2014, pag. 34Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/08/01/aluprof-un-duet-armonios-pentru-sezonul-cald-rulou-si-plasa-antiinsecte/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.