«

»

CREATON & ETERNIT: Noua tigla “MELODIE”. Anul „PREMION”

Share

creaton august foto 6Sunetul devine ”MELODIE”

Fiecare melodie frumoasa este rezultatul jocului tonurilor placute utilizate. Acest lucru este valabil si pentru tigla ceramica ”MELODIE” produsa de CREATON AG, tigla care stabileste noi standarde in materie de flexibilitate. Cu acest frate mai mic si mai usor al mode­lului de succes ”SIMFONIE”, CREATON adauga o noua tigla premium programului sau de productie in segmentul tiglei cu falt. Datorita calitatilor sale, tigla ”MELODIE” devine solutia ideala pentru toate ce­rintele in materie de invelitori si, mai ales, este prima optiune pentru domeniul reabilitarii monumentelor istorice, a cladirilor vechi sau a suprafetelor de mici dimensiuni. 

Foarte usoara

Marimea nu este intotdeauna cea mai importanta caracteristica. Cu o greutate de numai 3,2 kg/bucata si un necesar de aproximativ 14 bucati/mp, ”MELODIE” se remarca prin flexibilitatea pe care o ofera la montaj, asi­gurand, in acest fel, o organizare mai simpla si mai rapida a intregii logistici necesare punerii in opera.

Foarte flexibila

Tigla ”MELODIE” ofera un avantaj maxim prin distanta de glisaj a faltului superior. Cei 35 mm ofera montatorilor simplitate si flexibilitate la montaj asigurand incadrarea perfecta a tiglelor pe acoperis. Aceste avantaje sunt de mare utilitate, mai ales la acoperisuri de mici dimensiuni sau cu multe detalii.

Foarte sigura

Avand falturi foarte pronuntate, ”MELODIE” asigura o suprapunere optima a tiglelor, chiar si la o lungime ma­xima de acoperire. In ciuda fap­tului ca are o greutate redusa, ”MELODIE” asigura o foarte buna rezistenta la furtuni, un aspect care nu mai poate fi neglijat, avand in vedere conditiile climatice in permanenta schimbare.

Cinci tonuri pentru o ”MELODIE”

Aceasta noua tigla ceramica, ce se produce in fabrica din Wertingen, nu se distinge numai prin calitatile materiei prime folosite, ci si prin cele cinci culori traditionale in care este disponibila. Clientii pot opta intre culoarea rosu natur, engobele ”NUANCE” rosu cupru, ardezie si antracit sau culoarea ”FINESSE” negru smaltuit.

Programul de productie in serii mari a tiglelor smaltuite “FINESSE” este o piatra de hotar in dezvoltarea tiglelor. Prin acest program se obtine un raport pret/calitate excelent, produsele de cea mai buna calitate devenind, astfel, accesibile tuturor.

 

CREATON introduce o noua culoare pentru modelul „PREMION”

2014 este anul ”PREMION”, anul in care CREATON va sarbatori cea de-a 10-a aniversare a tiglei sale premium din Guttau (Saxonia). Tigla cu o calitate apropiata de cea a cera­micii fine este produsa in aceasta locatie, facandu-si loc in segmentul premium care utilizeaza argila de cea mai buna calitate din regiunea Lausitz si beneficiaza de un proces special de productie. ”PREMION” este un sinonim pentru cea mai buna ca­litate, precum si o poveste de succes. Dovada o reprezinta imensul numar al beneficiarilor, numar in continua crestere. 

Mai mult de 200 milioane de tigle ”PREMION”

Datorita combinatiei dintre rentabilitate, inalta calitate, inovatie tehnica si design clasic, ”PREMION” este o tigla de” 5 stele”, satisfacand cele mai inalte cerinte. Impreuna cu accesoriile potrivite de la CREATON, proprietarul va beneficia de toate aceste calitati, chiar si la cele mai mici detalii ale acoperisului. Nu este deloc surprinzator faptul ca peste 200 milioane de tigle din acest produs de succes au fost fabricate in Guttau/Saxonia in ultimii 10 ani. Tigla ”aniversara” livrata aduce, deja, be­neficiile cunoscute fericitilor proprietari, iar tendinta este crescatoare.

Proces special de productie

”PREMION” obtine calitatea sa exceptionala, de ”top”, apropiata de ceramica fina, prin procesul special de productie ”KERALIS”. In procesul de productie, materiile prime foarte fine si foarte pure extrase din zacamantul Lausitz sunt macinate intr-o pudra uscata, foarte fina si transformate intr-un amestec foarte omogen de argila printr-un proces de umidificare extrem de precis.

Tigla rezultata, colorata in masa chiar si in culori inchise, asigura o optica splendida, de neschimbat, a acoperisului.

Calitatea tiglei este imbunatatita prin sinterizare la temperaturi de peste 1.100 de grade. Acest proces asi­gura obtinerea unor tigle cu o rezistenta mecanica deosebita precum si suprafete foarte fine.

Procesul de ”inalta ardere” face din ”PREMION“ un produs foarte rezistent la factorii externi, ambientali. Nu poate fi afectata nici de cel mai sever inghet. Secretul sau consta si in designul functional, fara compromis.

Mai mult, prin faltuirea sofisticata si suprapunerea quadrupla impreuna cu folia Creaton ”Quattro”, tigla ”PREMION“ poate fi utilizata si la inclinatii ale acoperisului ince­pand cu 7 grade. 

Optiuni pentru toate gusturile

In completarea caracteristicilor tehnice, ”PREMION” inspira arhi­tectii, constructorii si beneficiarii prin multiplele combinatii de design.

”PREMION” este disponibila in cinci culori angobate in gama ”NUANCE”, in trei culori smaltuite in gama ”FINESSE” si in doua culori in gama ”NOBLESSE” .

Evident, ”PREMION” este dispo­nibil in culoarea clasica rosu natur, culoare care isi va pastra calitatile coloristice pe toata durata vietii datorita tehnologiei de productie de inalta calitate.

Pentru cea de-a zecea aniversare, tigla de ”5 stele” va fi disponibila si in noua culoare smaltuita – castaniu – din gama ”FINESSE”. Avand in vedere gama larga de accesorii si culori, toate accesoriile vor fi disponibile la culoarea dorita, respectand calitatea ”PREMION”.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 106 – august 2014, pag. 30 

Creaton & Eternit SRL
B-dul Ion Ionescu de la Brad, nr. 2B, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel.: +40 21 26 92 174 | Fax: +40 21 26 92 175
www.creaton.com.ro Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/08/01/creaton-eternit-noua-tigla-melodie-anul-premion/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.