«

»

GT GROUND ENGINEERING & CONSTRUCTION SERVICES: Al 33 – lea Congres International PIANC, San Francisco

Share

gt pianc august

PIANC reprezinta forumul unde profesionisti din intreaga lume isi unesc fortele pentru a oferi consultanta de specialitate pentru infrastructuri sigure, durabile si economice, facilitand dezvoltarea transportului naval.

Infiintat in 1885, PIANC continua sa fie principalul partener al guvernelor si sectorului privat in proiectarea, dezvoltarea si intretinerea porturilor, cailor navigabile si zonelor de coasta. Fiind o organizatie non-politica si non-profit, PIANC reuneste cei mai buni experti internationali cu privire la aspectele tehnice, economice si de mediu referitoare la infrastructura transportului naval. Membrii sai includ guverne nationale si autoritati publice, corporatii si persoane fizice.

La fiecare patru ani este organizat un congres intr-una dintre tarile membre PIANC pentru a prezenta si discuta subiecte relevante pentru sectorul infrastructurii transportului maritim. Aceste Congrese sunt deosebit de valoroase pentru schimbul de cunostinte si experienta intre participantii de toate varstele aflati in diferite etape ale carierei.

Romania il are ca reprezentant in PIANC pe prof. dr. ing. Romeo Ciortan.

 

Al 33 – lea Congres International PIANC, avand ca tema Navigating the New Millennium – Navigand Noul Mileniu, a fost gazduit de Filiala PIANC SUA in orasul San Francisco din insoritul Stat California, in perioada 1 – 5 iunie 2014. Congresul a intrunit peste 600 de participanti din 30 de tari.

Delegatii au fost primiti de ing. Geoffroy Caude (presedinte PIANC International) iar Congresul a fost deschis de copre­sedintii John Headland (Moffatt & Nichol) si Jo-Ellen Darcy (Secre­tar Adjunct al Armatei – Lucrari Civile). Sesiunea plenara a continuat cu prezentari sub forma de keynote sustinute de Walker Kimball (presedinte al infrastructurii pentru sponsorul principal al congresului), Jorge L. Quijano (administrator al Autoritatii Canalului Panama) si Dan Mecklenborg (vicepresedinte senior, ofiter sef legal si secretar la Ingram Barge Company).

Au fost prezentate 260 de lucrari tehnice cu vorbitori din 26 de tari. Acestea s-au desfasurat in 5 sesiuni paralele, acoperind o gama larga de subiecte: inginerie portuara si infrastructura; porturi maritime si organizare de terminale portuare; infra­structura verde; dragaj; progrese in tehnologia informatiei si comunica­tiilor; navigatie si cai navigabile; inginerie maritima si aplicatii; protectia habitatelor naturale, ate­nuare si restaurare, fronturi de acostare urbane si de agrement, nave de pasageri, planificare si proiectare; cai navigabile interne, porturi interne, management si investitii inovative in infrastructura; sedimentarea si mana­gementul ei in caile navigabile; schimbari clima­tice si oportunitati in Arctica; Canalul Panama, probleme globale: parteneriat si siguranta, managementul riscului si sigurantei.

gt august foto 1Romania a fost reprezentata de o delegatie formata din cinci persoane: prof. dr. ing. Romeo Ciortan (Universitatea Ovidius), ing. George Tsitsas (GT Ground Engineering & Construction Services), drd. ing. Monica Dumitru (UTCB), dr. ing. Victor Dumitrescu (IPTANA) si ing. Tiberiu Dumitrescu (Biroul de Consultanta si Proiectare in Constructii).

In cadrul sesiunilor tehnice au fost prezentate doua lucrari din Romania. Dl. prof. Ciortan a prezentat lucrarea:“Romanian Navigation Infrastructure as part of an Integrated Transportation System” Ciortan R., Avadanei C., Suciu I., Krkljus D. iar dl. ing. George Tsitsas a prezentat lucrarea:“Technical and Economic Aspects of Prevalent Ground Improvement Techniques in Romanian Waterfront Projects” – Tsitsas G., Ciortan R., Konstantakos D., Dumitru M.

La expozitia asociata evenimentului au participat peste 50 de companii, care si-au prezentat cele mai noi produse si servicii.

Congresul a inclus si cursuri tehnice de scurta durata, trei vizite tehnice in porturile din golf si evenimente sociale. Unul dintre evenimente a fost Banchetul Congresului tinut la bordul frumosului vas, care aduce aminte de eleganta sfarsitului anilor 1800, San Francisco Belle.

Au fost organizate si evenimente pentru membrii PIANC YP (Young Professional). The Young Professional Commission (YP-Com) a fost infiintat in 2006 si este dedicat dezvoltarii carierei membrilor PIANC de 40 de ani si mai tineri la nivel local, national si global. Oportunitatile in PIANC pentru tinerii profesionisti includ evenimente de networking la conferintele PIANC, prin intalniri si evenimente, experienta in grupuri tehnice de lucru si educatie, cu oportunitati de burse.

Congresul s-a incheiat cu un pranz, unde dl. Richard Hepworth (presedinte Trelleborg Maryne Systems) a tinut un discurs. Au fost decernate cu acest prilej premii de catre dl. MG John Peabody (comandant general adjunct pentru opera­tiuni civile si de urgenta, armata SUA, sectiunea inginerie) si au fost discutii despre oportunitati maritime in curs de dezvoltare.

Autor:
drd. ing. Monica Dumitru – Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, GT Ground Engineering & Construction Services 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 106 – august 2014, pag. 44



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/08/01/gt-ground-engineering-construction-services-al-33-lea-congres-international-pianc-san-francisco/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.