«

»

KOBO TECHNOLOGIES: Cel mai mare bazin de inot renovat cu Leister

Share

leister augustBazin acoperit in Almaty, Kazahstan

Piscina «D-Fitness» (fosta «Dinamo»), in fosta capitala a Kazahstanului si cel mai mare oras, Almaty, a fost construita in 1930. A fost singura piscina interioara cu 50 de metri benzi, corespunzator cu standardele olimpice, in intreaga tara pana in 1967.

Nevoia de renovare a fost atat de evidenta pana in 2012 ca o revizuire fundamentala afost initiata. Piscina a fost deschisa publicului, cat si pentru a servi sportivii din Kazahstan. Constructia piscinei olimpice este foarte complicata din punct de vedere tehnic. Respectarea specificatiilor stricte, care se aplica pentru astfel de bazine de pretutindeni, inclusiv Kazahstan, afost necesara pentru cea mai mare piscina din tara.

 

Utilaje de top din Elvetia

Pentru indeplinirea standardelor de calitate, la sigilarea bazinului de inot a fost folosita membrana de impermeabilizare din PVC de 1,6 mm – intr-o culoare albastru deschis, adecvat pentru inot, desigur. Pentru a se asigura calitatea sudurii, au fost utilizate echipamente automate Leister VARIMAT V2, precum si numeroase instrumente manuale cu aer cald TRIAC ST si TRIAC AT de la acelasi producator elvetian. Din punct de vedere istoric, VARIMAT V2 este utilizat in principal pentru sudarea suprapusa a membranelor hidroizolante din material plastic pe acoperisuri, dar este, de asemenea, potrivit pentru etanseizarea placilor pentru piscine. VARIMAT V2 este foarte usor de utilizat datorita unitatii de control «e-Drive», parametrii de sudare relevanti pentru viteza, temperatura aerului si de volum pot fi pur si simplu reglati si controlati. Cu viteze de pana la 12 m/min face ca raportul cost-eficienta sa fie foarte bun. Bine-cunoscuta fiabilitate Leister este, de asemenea, valabila si pentru instrumentele manuale din seria TRIAC. Aici, instrumentele au fost folosite pentru munca de detaliu cu privire la inchideri si detalii, cum ar fi scari si canalizare. TRIAC AT are un afisaj digital care permite monitorizarea temperaturii si a volumului de aer.

 

Renovare premiata

Compania Aqua Trade Ltd., care a fost responsabila pentru instalare, este bine cunoscuta in proiecte deacesttip. Statutul de premiat pentru cea mai importanta piscina din tara a fost extraordinar chiar si pentru profesionisti cu experienta, in afara de calitatea manoperei, atentia a fost indreptata si catre echipamentele folosite. Aqua Trade Ltd. este o firma cunoscuta, care a fost pe piata de peste zece ani. A finalizat peste 200 de proiecte diferite, pana in prezent. De la fondarea sa, compania a folosit doar echipamente Leister pentru activitatea sa de sudura. Directorul Dmitri Lossifovitsch Skoba stie ca se poate baza pe productivitatea si fiabilitatea lor. «Nu-mi pot imagina folosirea oricarui alt echipament care ar putea satisface aceste specificatii de inalta calitate!», spune el cu entuziasm. El este, de asemenea, mai mult decat multumit de sprijinul local primit de la Leister.

 

Renovare de succes

Lucrarea de renovare a fost finalizata cu succes in 2013 si piscina redeschisa pentru mediul de afaceri in luna decembrie a aceluiasi an. Tinerii sportivi si multi alti oaspeti ai piscinei s-au bucurat de calitatea piscinei cat si de cei 4.000 m3 suplimentari si pana la 5,5 metri adancime bazin.

 

 

Echipamente Leister folosite

Aparat automat de sudura – VARIMAT V2

•   Viteza maxima de sudare 12 m/min (in functie de material)

•    Bara de ghidare pentru utilizare ergonomica

•    Suflanta fara perii: inseamna costuri de service mai reduse

•    Usor de utilizat datorita functiei speciale «e-Drive» (apasati si rasuciti) pentru a reaminti setarile de sudare presetate si salvate

•   Viteza constanta reglementata electronic

 

Instrument manual de sudura – TRIAC AT

•    Potrivit pentru locul de munca

•    Posibilitatea reglarii temperaturii

•    Reglarea debitului de aer

•    Unitate inteligenta de operare «e-Drive»

•    Manevrare usoara

•    Design modern

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 106 – august 2014, pag. 46 

Mai multe detalii pe www.leister-romania.roDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/08/01/kobo-technologies-cel-mai-mare-bazin-de-inot-renovat-cu-leister/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.