«

»

Politica fara… orizont!

Share

ciprian_enacheCu cat trec zilele care ne apropie de alegerile acestui sfarsit de an, ies la iveala si de o parte si de cealalta a scenei politice, multe, foarte multe dintre mizeriile acumulate de-a lungul anilor scursi dupa celebrul `89, cu precadere in ultimii 10 ani, cand se pare ca s-a atins apogeul matrapazlacurilor posibilie pe fondul asa-zisului… stat de drept, initiat si perfectionat de o gasca de „baieti destepti si fete asisderea”.

Sigur, startul a fost dat de „infometatii” de putere si mai ales de avere, iesiti ca naparcile la drumul mare dupa revolutia intregii tari si nu a celei confiscate de ei. Suntem, asadar, intr-o perioada si mai ales situatie, cand ar trebui sa ne trezim si sa vedem daca mai putem merge asa pe mai departe, fara a eradica raul inscaunat in aceasta tara. Spunand acest lucru as vrea sa se inteleaga ca lumea asteapta de la politicienii care, sub o amagire sau alta, ne cer cu insistenta votul, sa ne convinga cu programe concrete si reali­zabile in actualele conditii deplorabile in care am ajuns. Disputele… penale, tot mai multe si mai urate, scoase acum la iveala, nu pot fi singura solutie politica a rezolvarii situatiei.

Alegatorii vor sa fie convinsi preelectoral ca nu vor mai „esua” in viitorii ani, prin optiunea asupra unuia sau altuia dintre pretendentii la fotoliul prezidential. Ei vor sa fie convinsi ca alesul lor va fi primul om care respecta si aplica prevederile constitutiei, nesituandu-se deaspra ei. Si mai vor ca acesta sa conlucreze cu institutiile tarii, pentru binele ei si al tuturor si nu a unei gasti de „prieteni si colaboratori” in cele rele.

Ne intristeaza, insa, inca de pe acum faptul ca orizontul politicienilor este vag, neconvingator si mai degraba, tot unul de sete de putere si posibilitati neli­mitate de furt.

Si inca ceva. Cum de nu-si dau seama „solicitantii de voturi” si politicienii, in general, ca promisiunea cea mai certa de obtinere a vourilor si realizarea unui progres economic si bunastare materiala pentru oameni, sunt investitiile, deci constructiile, elemente eludate de ei?

Autor:
Ciprian Enache 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 106 – august 2014, pag. 3Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/08/01/politica-fara-orizont/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.