«

»

Tratarea lemnului – recomandarea KOBER!

Share

kober sigla logo
Un lac colorat obisnuit se poate exfolia in timp si lemnul ramas neprotejat va fi afectat de umezeala, fungi, mucegai, albastreala, cari. Solutia oferita de KOBER pentru a preveni aceasta problema este gama de lacuri protectoare pentru lemn care patrund in fibra lemnului, protejandu-l.

Gama de lacuri protectoare KOBER cuprinde: Lac protector, Lac protector extra si Ecolasure extra – produse special concepute pentru protectia pieselor din lemn de rasinoase si foioase. Prin continutul specific de fungicid si insecticid, aceste lacuri confera suprafetelor lacuite caracteristici de protectie microbiologica (fungi, mucegaiuri, insecte, cari), de hidrofugare si rezistenta buna la murdarie, reducand totodata uscarea si umflarea lemnului. Variantele colorate in nuante potrivite lemnului confera un aspect placut punand in evidenta structura naturala a acestuia.

La exterior, lacurile protectoare KOBER se pot utiliza la acoperirea si protectia cabanelor, usilor, ferestrelor exterioare, a mobilierului de gradina sau a gardului, iar la interior sunt recomandate pentru protectia si decorarea tavanelor, podurilor, constructiilor din lemn, elementelor de fixare din lemn, boxelor de subsol, lambriurilor din lemn etc.

Fiecare din cele 3 variante de produs, Lac protector seria IG 5100F in sistem cu lac Yacht L5305L, Lac protector extra IG 5200, care nu necesita supralacuire la exterior sau varianta pe baza de apa – Ecolasure extra, a fost testata de catre Institutul National al Lemnului si are avizul Ministerului Sanatatii privind rezultatele la actiunea insectelor, ciupercilor, mucegaiului, albastririi si a umezelii.

La finisarea lemnului tine cont de sfatul specialistului KOBER:
Protejeaza, nu doar coloreaza lemnul! utilizand lac protector.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 106 – august 2014, pag. 54



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/08/01/tratarea-lemnului-recomandarea-kober-3/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.