«

»

TROFEUL CALITATII ARACO: Consolidare si reabilitare functionala “Spitalul Clinic de Urgenta dr. Bagdasar – Arseni”, Corp A

Share

bagdasar foto 6Antreprenor General: SC ROTARY CONSTRUCTII SRL
Subantreprenori specialitate: SC UTI GRUP SRL, SC KTS CONSTRUCT SRL
Beneficiar: Ministerul Sanatatii – Spitalul Clinic de Urgenta dr. Bagdasar – Arseni
Proiectant: SC PROIECT BUCURESTI SA 

Lucrarile de consolidare si reabi­litare, in valoare de aproximativ 23,3 mil. euro, au inceput in anul 2007, finantarea fiind asigurata in proportie de cca 20,6% pentru structuri si partial finisaje, de catre Banca Mondiala, prin intermediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si de catre beneficiar, Ministerul Sanatatii – Spital Clinic de Urgenta Dr. Bagdasar – Arseni, pentru restul lucrarilor.

Solutia de consolidare, elaborata de SC Proiect Bucuresti SA, a constat in introducerea unor diafragme perimetrale si interioare armate cu armatura elastica si partial rigida, in zona lifturilor, a casei scarilor, pe fundatii locale si a unui radier nou, peste cel existent. Prin reamenajarea spatiilor si consolidarea plan­seelor existente, suprafata utila a fiecarui etaj s-a marit cu cca 108 mp, ajungandu-se la o suprafata totala utila de 11.800 mp.

A fost executat un volum mare de lucrari de desfaceri zidarii, tencuieli, betoane, precum si refacerea lucra­rilor de finisaje, printre care enumeram: sapaturi peste 1.800 mc; betoane 4.500 mc; armaturi elastice 815 tone; cofraje 27.400 mp; desfaceri tencuieli 9.800 mp; tencuieli interioare, gleturi pereti si tavane 25.800 mp; tapete 25.800 mp; vopsitorii lavabile 24.300 mp; tencuieli exterioare fatada 11.500 mp; tamplarie interioara, exterioara 3.200 mp; pardoseli; plafoane false.

In cadrul lucrarilor de moderni­zare si refacere, au fost introduse flux de fluide si gaze medicale, ventilatii automate, sistem de control acces si monitorizare sistem de voce date, statii control de alarmare, fiind necesare, de asemenea, refacerea completa a instalatiilor sanitare si de incalzire, refacerea fatadelor si tamplariei exterioare din PVC, protejate cu lamele antisuicid si altele.

Au fost executate, totodata,  zugraveli speciale antibacteriene, ionizate si, in functie de destinatia incaperii, s-a montat linoleum antistatic, covor PVC antibacterian.

Tamplaria interioara, colorata diferit pe functiuni, a fost executata conform normelor specifice spitalicesti.

A fost asigurata o capacitate de 555 paturi, 3 sali de operatii cu fluxuri de circulatii diferite (flux curat – murdar si flux pacienti – medici) si, pentru asigurarea circulatiei pe niveluri, au fost montate 7 lifturi noi, din care 5 pentru pacienti culcati si targa.

Totodata, au fost create spatii speciale tehnice, administrative, la­boratoare, statie de decontaminare, morga. S-a asigurat un post de transformare 2 x 1.600 KVA, grup electrogen, refacerea centralei termice, precum si lucrari de sistematizare, drumuri, alei, spatii verzi.

Realizarea acestor obiective, de SC Rotary Constructii SRL, constituie o mandrie pentru colectivul de ingineri, tehnicieni si muncitori ai firmei.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 106 – august 2014, pag. 56Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/08/01/trofeul-calitatii-araco-consolidare-si-reabilitare-functionala-spitalul-clinic-de-urgenta-dr-bagdasar-arseni-corp-a/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.