«

»

FERROBETON ROMANIA: Elemente din beton prefabricat si precomprimat

Share

ferrobeton septembrieProducator cu experienta in domeniul executiei elementelor din beton prefabricat si precomprimat, Ferrobeton Romania este noua denumire a firmei CRH Structural Concrete. Societatea isi desfasoara activitatea in spatiul construit, in 2008, la marginea Ploiestiului, in apropierea soselei de centura, dupa modelul altor fabrici din grupul CRH, precum cele din Belgia si Polonia. Cu acest model, CRH aduce in Romania „know-how-ul” acestor producatori, cu o vasta experienta in domeniul elementelor din beton prefabricat si precomprimat.

Gama de servicii si produse oferita de Ferrobeton Romania cuprinde atat elemente prefabricate (pro­iectare, productie, transport si montaj) cat si structuri din beton monolit (proiectare si executie), asigurand, astfel, clientilor optiuni atractive din punct de vedere economic si tehnic.

Dotata cu cea mai noua tehnologie pentru fabricarea betonului, statia proprie poate produce beton de inalta clasa pana la C80/95. Capacitatea statiei de beton este de 22,5 metri cubi pe ora. Liniile de productie au  lungimi de 120 metri si 180 de metri, permitand tur­narea elementelor cu lungimi de pana la 60 de metri, intr-o perioada scurta de timp.

Fabrica dispune de laborator propriu, in cadrul caruia sunt pregatite retetele de beton, sunt controlate ingredientele (agregate, ciment, armatura) si se executa testele generale ale elementelor prefabricate, pentru a asigura calitatea impusa de normele in vigoare.

Manipularea elementelor este asigurata de poduri rulante cu o capacitate totala de 180 de tone.

Detinatorul recordului de grinda de pod, armata si pretensionata la 40 metri lungime, Ferrobeton Romania a livrat, recent, grinzile pentru prima parte a pasajului rutier Mihai Bravu din Bucuresti, grinzi cu lungimi intre 33,5 si 39 metri.

Ferrobeton Romania contribuie la realizarea, in sistem prefabricat, a intregii suprastructuri aferente diverselor poduri nu doar prin grinzile pretensionate, dar si prin predale, lise de trotuar si parapeti tip «New Jersey». O dovada sunt produsele livrate pentru centura Lugojului, centura Constanta, autostrada A2 si autostrada Deva – Sibiu.

Toate produsele realizate de Ferrobeton Romania sunt insotite de certificate de calitate CE. De altfel, Ferrobeton Romania detine certificari pentru controlul productiei diverselor elemente prefabricate din beton precomprimat pentru constructii civile, industriale si agricole.

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 107 – septembrie 2014, pag. 45Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/09/01/ferrobeton-romania-elemente-din-beton-prefabricat-si-precomprimat-3/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.