«

»

HIDROCONSTRUCTIA SA prezinta GEOROM INTERNATIONAL SA

Share

hidro septembrie foto 1GEOROM INTERNATIONAL SA este o societate cu capital privat integral romanesc, infiintata la 25 iunie 1996 pe structura unei firme deja existente la acea data. Principalul actionar este SC Hidroconstructia SA cu 99,40% din actiuni, restul actionarilor (0,60% din actiuni) fiind persoane fizice.

 

SC GEOROM INTERNATIONAL SA are in sfera sa de preocupari doua domenii de activitate care, desi sunt distincte si se dezvolta in paralel, in cazul lucrarilor complexe concura si se integreaza in scopul obtinerii unei prestatii complete si a celor mai bune rezultate tehnice, cu un minim de efort financiar din partea beneficiarului. Aceste domenii de activitate sunt: studii si productie.

 

Activitatea de studii cuprinde actiuni de cercetare, studii si proiectare propriu-zisa, precum si engineering si consulting in domeniile geologiei ingineresti, geohidrologiei si hidrologiei, constructiilor si ingineriei civile si de mediu.

 

Activitatea de productie consta in investigatii geologice si foraje.

Investigatiile geologice executate de Georom se bazeaza pe metoda GEORADAR (cunoscuta si ca metoda GPR – Ground Penetrating Radar, Radar de Penetrare in Subteran). Aceasta este o tehnica non-distructiva ce ofera posibilitatea investigarii structurilor subsolului si constructiilor fara afectarea mediului. In acelasi timp este o metoda non-contact (contactul fizic cu obiectul investigatiei nu este necesar), rapida si foarte precisa. Datorita ca­l­culatorului incorporat in GPR, metoda asigura o masurare continua a obiectivului, oferind informatii bogate in ve­derea unei procesari rapide a datelor si a unei evaluari precise. Aplicatiile acestei metode cuprind detectari de retele electrice, de telefonie sau de canalizare in subteran, gradul de umplere cu lichid a conductelor ingropate, studierea constructiilor ingropate si a fundatiilor, studierea nedistructiva a straturilor de asfalt si beton, a haldelor de steril, a constructiilor monolitice de genul barajelor etc. Metoda Georadar face posibila investigarea subsolului la adancimi de la 0,2 m pana la 150 m sau in functie de rezistivitatea terenului. Detectarea se face cu unde electromagnetice avand frecvente cuprinse intre 10 si 2.500 MHz.

Forajele pe care le face Georom fac apel la una dintre cele mai avansate tehnologii de sapare folosite in lume: forajul orizontal dirijat. Cel mai mare avantaj al acestei tehnologii este eliminarea sapaturilor deschise si implicit, a organizarilor de santiere extinse, a intreruperilor aduse in activitatile umane din zona de lucru si a poluarii fonice si mecanice a mediului.

 

Tehnologia forajului orizontal dirijat presupune folosirea unui sistem de foraj rotativ dirijat, cu urmatoarele caracteristici tehnologice:

• utilizeaza o scula de sapare avand forma unui sfredel cu dalta in lance.

• avanseaza, pe orizontala, in sistem rotativ si prin dislocarea terenului cu ajutorul unui jet de fluid de foraj de mare presiune.

• sapa si prajinile de foraj sunt pilotate de la suprafata, prin teleghidaj, cu ajutorul unui emitator de unde electromagnetice si a unui calculator de parametri, permitand ocolirea obstacolelor subterane si iesirea la suprafata cu precizie la locul dorit.

Cu ajutorul acestei tehnologii si cu utilajele performante din dotare, GEOROM INTERNATIONAL poate executa, intr-un timp record si cu costuri competitive, introduceri in subteran de conducte pentru apa, gaze, canalizare, produse petrochimice etc. cu diametre de pana la 800 mm; de asemenea, se pot monta cabluri electrice si de telecomunicatii, se pot practica subtraversari pe sub drumuri, piste aviatice, rauri, suprafete cultivate si in principiu in orice situatie unde nu se doreste sau nu este posibila folosirea metodelor clasice de sapare la suprafata.

De asemenea, cu ajutorul acestei tehnologii se pot filtra sau drena zone subterane poluate sau cu exces nedorit de apa, se pot consolida versanti sau halde de steril, se pot descongestiona conducte deja ingropate si infundate in decursul timpului.

Utilizarea acestei tehnologii are multe avantaje: tehnice – elimina transportul si depozitarea materialului; mentine intacta structura solului; permite efectuarea lucrarilor, indiferent de gradul de saturare al solului; economice – asigura o rentabilitate economica a investitiei, prin viteza mare de constructie si reducerea implicita a costurilor, eliminarea cheltuielilor cu spargerea, transportul de pamant si refacerea suprafetelor de carosabil, si ecologice – permite conservarea intacta a monumentelor arhitectonice si istorice, protectia ecologica a mediului ambiant, prin evitarea poluarii fonice si a atmosferei.

In vederea realizarii lucrarilor sale la standarde inalte de calitate, conform cerintelor sistemului de calitate ISO 9001/2008, SC GEOROM INTERNATIONAL SA a colaborat cu firme importante din Romania si din strainatate: Hidroconstructia, Energoconstructia, Energomontaj, Romelectro si Geotec din Bucuresti, BRGM din Franta, Geophysical Survey Systems Inc. si Vermeer din SUA.

Gratie acestor colaborari, SC GEOROM INTERNATIONAL SA a devenit unul dintre liderii acestor tehnologii moderne de pe piata romaneasca, capabila sa abordeze executia de proiecte de orice complexitate si valoare in acest sector de activitate.

 

Iata cateva dintre lucrarile executate de Georom pana in prezent:

• Studii GEORADAR pentru: alunecari de teren in zona caii ferate Salva – Viseu si Fetesti – Ciulnita; determinarea gradului de poluare a solului cu reziduuri petroliere la Petromidia Constanta si Petrobrazi Ploiesti; la digurile de pe Valea Oltului si Colibita; in mina de sare Targu Ocna; determinari de fundatii in zona Palatului Telefoanelor Bucuresti;

• Sistemul de drenaje filtrante in zona centrului orasului Suceava, la adancimi de 7-8 m;

• Subtraversari de cai ferate si drumuri nationale pentru sistemul de cablu cu fibre optice Romtelecom in Oltenia;

• Reabilitarea retelei de apa potabila a orasului Brasov;

• Sistemul de drenare al apelor subterane in zona Combinatului Siderurgic Galati si in zona Alexandria;

• Introduceri de cabluri si conducte de apa si canalizare pentru localitati urbane si rurale etc.

Societatea a adoptat o noua politica in domeniul calitatii, mediului, sanatatii si securitatii muncii, responsabilitatii sociale si securitatii informatiei, care are ca obiective generale: satisfacerea deplina a tuturor cerintelor exprimate de clienti la preturi competitive si avantajoase, castigarea increderii clientilor, actionarilor dar si a personalului salariat al Societatii. Pentru realizarea acestei politici s-a trecut la implementarea, certificarea si mentinerea unui sistem de management in conformitate cu cerintele standardelor internationale, avand ca referential standardele SR EN ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007, SA 8000:2008. De asemenea, societatea detine Agrementul tehnic feroviar si autorizatia de furnizor feroviar emise de AFER.

Pentru informatii mai detaliate cu privire la investigatiile geologice si foraje sau pentru executarea uneia sau mai multor lucrari de investitii, din gama celor enumerate in cuprinsul prezentarii activitatii SC GEOROM INTERNATIONAL SA in acest numar al Revistei Constructiilor ne puteti contacta astfel:

Adresa de contact: B-dul Ferdinand nr. 90, sector 2, Bucuresti, cod postal 021393; tel +40.21.25.25.727, +40.21.25.25.728; fax +40.21.25.25.729; office@georom.ro 

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 107 – septembrie 2014, pag. 12



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/09/01/hidroconstructia-sa-prezinta-georom-international-sa/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>