«

»

Hora staccato!

Share

ciprian_enacheTitlul v-ar putea duce, cred, la a crede ca revista noastra isi schimba profilul pentru ca el este propriu muzicii noastre populare, cantec sau cantece care sugereaza o miscare pe loc, pe loc. Si chiar daca in realitate ritmul este sacadat ne da impresia ca dansul este, de fapt, static. Am inceput cu o asemenea constatare pentru ca ceea ce se intampla in ultimii ani in sectorul constructiilor, in evolutia lui de fapt, este tot un fel de a bate pasul pe loc, loc care, de fapt, s-a tasat in asa masura incat din ce in ce mai greu va fi de destelenit atunci cand s-ar putea ca “cineva” sa doreas­ca sa-l redea arhitectilor, proiectantilor si constructorilor pentru ca pe el sa fie ridicate constructii de tot felul.

Ne-am tot pus, si ne punem in continuare intrebarea, de ce o asemenea stare de lucruri intr-un sector care, practic genereaza adevarata crestere economica.

Sunt multe raspunsuri care pot fi date mai ales in acesti ani in care tara noastra are mare nevoie de “intinerirea” zestrei edilitare cu constructii gazduind obiective civile si industriale, agrare, cultural-sportive si bineinteles cele apartinand infrastructurii rutiere, fero­viare, aeriene si, nu in ultimul rand, a retelei de aductiune si evacuare a apelor, cu precadere in zonele rurale.

Nu cred nici un moment ca acei “oameni minunati” care s-au perindat si se perinda pe la conducerea treburilor tarii n-au habar de toate aceste lucruri. Si daca au este un vot de blam pentru ei pentru ca “toaca” degeaba banii bugetului pe salariile si afacerile personale. Afaceri care intregesc tot mai spectaculos bogatia lor consistenta inscrisa negru pe alb in declaratiile de avere.

Un alt raspuns naucitor este si faptul ca Romania, dupa 1990, a fost si este permanent intr-o campanie electorala, chiar daca datele la care au loc alegerile sunt despartite de ani.

Si daca se intampla acest lucru apare si minciuna si neputinta de a face ceva si prin intermediul constructiilor.

De unde si concluzia ca alegeri, si deci campanie electorala permanenta, nu inseamna decat „hora staccato“ dar nu de bucurie ci de intristare.

Sa dea Domnul ca, dupa noiembrie 2014, totul sa fie contrazis si sa se intrevada si ceva cu adevarat constructiv.

Autor:
Ciprian Enache

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 107 – septembrie 2014, pag. 3



Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/09/01/hora-staccato/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>