«

»

IRIDEX GROUP PLASTIC: CoreFlex™ – o noua generatie de membrane hidroizolatoare

Share

iridex septembrieCostul in continua crestere al lucrarilor de reabilitare a constructiilor, datorat in mare masura cresterii pretului materialelor de constructii si manoperei, ii face pe dezvoltatori si pe clienti mult mai susceptibili in ceea ce priveste alegerea unor solutii si sisteme de hidroizolatii mai eficiente si mai durabile, concomitent cu reducerea costurilor de mentenanta si eliminarea reparatiilor costisitoare.

Majoritatea sistemelor de hidroizolatii preferate in prezent, atat de antreprenori cat si de clienti, necesita lipire cu flacara, adezivi, sau diverse elemente de ancorare. Statisticile arata insa ca acestea sunt uneori ineficiente deoarece integritatea lor depinde in mare masura de calitatea si etanseitatea sudurilor la suprapuneri. Indiferent de profesionalismul aplicatorilor si de integritatea aparenta a sistemului, e suficienta o singura neatentie, un mic por, o usoara deteriorare accidentala ce poate trece neobservata si sistemul devine neetans. Potentialul de deteriorare nu dispare chiar daca in faza initiala sistemul functioneaza. Structurile din beton lucreaza permanent iar betonul poate oricand sa se fisureze peste limitele pe care aceste sisteme le pot prelua, in special in situatii ce nu pot fi controlate cum ar fi in cazul cutremurelor de pamant.

Tehnologia de fabricatie a membranei termoplastice asigura o rezistenta superioara la perforare, stabilitate dimensionala la intindere si sfasiere, in timp ce componenta solida din compozitia sa, polimerul Elvaloy® KEE, impiedica migrarea, elimina fisurarea, intarirea, contractia si pastreaza intacte proprietatile fizice si performanta pe termen lung.

 

Domenii de aplicare:  

• Plansee acoperite cu pamant

• Fundatii in sistem sapatura deschisa

• Hidroizolatii sub radier

• Structuri subterane

• Constructii la limite de proprietate: piloti, pereti mulati, sprijiniri berlineze,  palplanse metalice

• Tuneluri

• Acoperisuri verzi

 

Sistemul CoreFlex™, o tehnologie inovativa de hidroizolatie dezvoltata de compania CETCO, stabileste un nou standard in domeniul hidroizolatiilor in ceea ce priveste rezistenta, durabilitatea si performanta pe termen lung.

Din dorinta de a indeplini toate cerintele si provocarile tehnicilor de constructie actuale, Iridex Group Plastic cauta permanent solutii inovative de a oferi valoare si siguranta clientilor sai, ramanand permanent angajat in furnizarea celor mai noi tehnologii si produse pentru care primeaza calitatea.

Iridex Group Plastic va ofera o gama larga de sisteme de hidroizolatii impreuna cu accesoriile aferente:

• membrane bentonitice

• membrane bituminoase pentru acoperisuri, poduri, antiradacina, drenaj

• membrane lichide pe baza de ciment sau polimeri

 

Autor:
ing. Cristian Tanase – Iridex Group Plastic

…citeste articolul integral in Revista Constructiilor nr. 107 – septembrie 2014, pag. 20Daca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/09/01/iridex-group-plastic-coreflex-o-noua-generatie-de-membrane-hidroizolatoare-2/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.