«

»

Accidentele de munca fac mai multe victime in fiecare an decat razboaiele

Share

image005

Expo Media vine in intampinarea companiilor care pretuiesc sanatatea si siguranta angajatilor prin organizarea celei de-a doua editii a evenimentului “Workplace Safety Management Forum”, ce va avea loc in data de 1 octombrie 2014, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel. 

Bucuresti, 25 septembrie 2014 –  “Accidentele de munca fac mai multe victime in fiecare an decat razboaiele” spune Guy Ryder, directorul general al Organizatiei Mondiale a Muncii. Cu toate acestea, bolile profesionale nu sunt mentionate nicaieri in rapoartele anuale ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii privind primele zece boli mortale din lume. In fiecare zi, la nivel mondial, au loc circa 850.000 de incidente minore legate de riscurile ocupationale, iar costurile directe si indirecte ale acestor accidente sunt estimate la 2,13 miliarde de euro anual la nivel global, se mai arata in raport.

Una din problemele discutate la congresul de la Frankfurt,  la care au participat 4.000 de specialisti din 141 de tari, a fost cea a sanatatii mentale a salariatilor. ”Sanatatea mentala a angajatilor este la fel de importanta precum cea fizica. Daca angajatii nu sunt sanatosi din punct de vedere psihic, acestia nu vor putea da randament iar productivitatea va avea de suferit, la fel si competitivitatea”, a atras atentia un reprezentant al Organizatiei Internationale a Angajatilor. El spune insa ca angajatorii nu sunt interesati de aceste probleme, desi afecteaza direct rezultatele firmelor pe care le conduc.

Expo Media da startul celei de-a doua editii a conferintei „Workplace Safety Management Forum” oferind solutii pertinente companiilor, astfel incat sa reduca atat numarul de accidente, cat si costurile aferente acestora. Motivul este simplu: este mult mai ieftin sa prevenim decat sa solutionam problemele, mai ales in privinta accidentelor la locul de munca.

Un studiu recent desfasurat de catre Reader’s Digest in 15 tari europene a demonstrat ca, in momentul de fata, romanii au „reusit” o contra-performanta spectaculoasa: suntem pe locul 1 in Europa la nivelul de stres perceput: 52 la suta considera ca stresul este cea mai mare problema de sanatate, in raport cu media europeana de 33 de procente.

In cadrul conferintei “Workplace Safety Management Forum” companiile vor invata cum sa isi protejeze mai bine angajatii si sa creasca competitivitatea aplicand solutii practice pentru prevenirea accidentelor in munca. De asemenea, vor fi prezentate tehnici concrete de management al riscurilor, ce au un impact direct in reducerea costurilor de personal si in cresterea competitivitatii, si multe alte informatii interesante de business.

Printre speakerii acestei editii se numara experti incontestabili ai domeniului, precum: Florentina Taudor – Director general, Renania, Dragos Galos – Director Program Vanzari-Asigurari de Viata si Sanatate, Groupama Asigurari Romania, Catalin Velescu – Director General, 3M Siguranta Persoanala, Raluca Iordache – Cercetător Psiholog, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protectia Muncii „Alexandru Darabont” – INCDPM, Viorica Petreanu – Cercetator INCDPM, Doru Darabont – Director General, INCDPM, Steluta Nisipeanu – Secretar Stiintific, INCDPM, Alin Jalea – HSEQ Manager, Dalkia Romania, Cornel Marius Radulescu – IH&S & Fire Protection Leader, Procter & Gamble, George Rusu – HS&E Leader, Procter & Gamble, Madalina Balan – Managing Partner, Hart Consulting, Mihnea Balteanu – Director General, Miso, Michael Pop – Country Business Leader Fall Protection, Vertiqual Engineering, Mihai Fuior – Safety Manager, Danone.

Continuam traditia de a sustine si in acest an Workplace Safety Management Forum pentru ca Renania si-a asumat, pe langa obiective de business, si obiective de educatie. Prin platformele organizate de catre Renania, ne propunem sa impartasim bunele practici din domeniul sanatatii si securitatii în muncă, implementate direct de catre clientii nostri. De aceea, ne dorim sa avem un dialog real cu mediul de business, sa invatam prin schimb de experienta, din solutiile concrete si eficiente implementate de companiile din Romania.” Florentina Taudor, General Manager Renania.

Conferinta se bucura de sprijinul partenerilor: Renania – in calitate de Presenting Sponsor si 3M Siguranta Personala si Groupama Asigurari – Silver Partners. 

“Workplace Safety Management Forum” este sustinut si de partenerii media: Marketing Portal, Romania Libera, DoingBusiness.ro, 9AM, Hart Consulting, Revista Miscarea, Gadget Trends, HR Manager, Revista Constructiilor, Business Live, Romanian Journal of Health Manager, mediaTrust.

Pentru mai multe informatii privind conditiile de participare si oportunitatile de sponsorizare ne puteti contacta telefonic: 0731 141 414 sau prin e-mail: alexandra.chiorean@expomedia.ro.

Agenda completa a evenimentului si alte informatii sunt disponibile online:  http://www.conference-arena.com/workplace-safety-management-forum. 

 

Despre M.I.G

Marketing de exceptie din 2004.

Descoperiti o noua generatie de business! Marketing Insiders Group se aseamana cu usurinta unui MIG: putere, viteza, inaltimi, independenta, impact.  Am reunit experti de top din aria de marketing, traineri, consultanti si specialisti, toti sub acelasi acoperis, acela al viziunii care deschide orizonturi ambitioase de business.  Cuvinte si cifre: peste 50 de branduri internationale in portofoliu; peste 100 de conferinte de business de nisa: www.conference-arena.com;  competente ATL, BTL si TTL; membri al juriului Stevie Awards (categoria Sales & Customer Service) de mai bine de 5 ani. 

 

Sebastian Mihaila | PR & Marketing Assistant, Expo Media
Telefon: +40 21 411 44 20 l Mobil: +40 745 824 960
Email: sebastian.mihaila@expomedia.ro

image001

 

 

Web: www.conferinte.ro l www.enlightening.ro l www.expomedia.ro
Social Media:  www.facebook.com/conferinte.roDaca v-a placut articolul de mai sus
abonati-va aici la newsletter-ul Revistei Constructiilor
pentru a primi, prin email, informatii de actualitate din aceeasi categorie!
Share

Permanent link to this article: https://www.revistaconstructiilor.eu/index.php/2014/09/26/accidentele-de-munca-fac-mai-multe-victime-in-fiecare-an-decat-razboaiele/

Lasă un răspuns

Adresa de email nu va fi publicata.